Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Συμμετοχή Εκπαιδευτικών σε Τόμο με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Βιβλίο

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Μαϊος 2011

Στο πλαίσιο του έτους για την εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα οι Σχολικές Δραστηριότητες (Αγωγή Υγείας, Περιβαλλοντική Εκπ/ση και Πολιτιστικά Θέματα)  της B΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος με κείμενά τους στην πρωτοβουλία του  «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» για την έκδοση τόμου με θέμα καλές πρακτικές και δράσεις που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί στα σχολεία, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ένα ή περισσότερα βιβλία και επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματαΔιαβάστε περισσότερα   

Έκδοση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τις περιλήψεις βιβλίων για παιδιά, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ετερότητα. Αναφέρονται ενδεικτικά ηλικίες για τις οποίες προσφέρονται, καθώς και η σύνδεσή του κάθε βιβλίου με άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. (http://ddp.org.gr/)

ΚΠΕ Έδεσσας - Πρόσκληση Συμμετοχής Φεστιβάλ, Ιούνιος 2011

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011

Ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις του ΚΠΕ Έδεσσας κατά το μήνα Ιούνιο μέσα από τα συνημμένα αρχεία:

 Πρόσκληση συμμετοχής Φεστιβάλ, Ιούνιος 2011

 Αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ, Ιούνιος 2011

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής Σχολείων στον Εορτασμό για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011

Η Διεύθυνση Π.Ε. της Β΄ Αθήνας, για τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κώστα Μανιάτη, δράσεις με τους μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσής μας. Διαβάστε περισσότερα στη σχετική Εγκύκλιο  και δηλώστε συμμετοχή στις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β΄Αθήνας, στα τηλέφωνα 210-6005253, 6942619970, 6972037890, μέχρι την 31 Μαΐου 2011.

Ακολουθώντας το μύθο στην Στυμφαλία. Περιβάλλον και Πολιτισμός

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β? Αθήνας με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Καινούργιου Σοφία και Μαριάννα Χατζημιχαήλ από την Πρωτοβάθμια και την κ. Παπαζήση Χριστίνα από την Δευτεροβάθμια οργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νέο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς το Σάββατο 7 Μαΐου 2011.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε σχετικά με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και να δείτε φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη...

Περισσότερα: Ακολουθώντας το μύθο στην Στυμφαλία. Περιβάλλον και Πολιτισμός

Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου από τους Εκπαιδευτικούς που εκπόνησαν Καινοτόμα Προγράμματα (Π.Ε., Α.Υ.,Π.Θ.)

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων / Νηπιαγωγείων που εκπόνησαν Καινοτόμα Προγράμματα (Π.Ε., Α.Υ.,Π.Θ.) κατά το τρέχον σχολικό έτος (2010-2011) να συμπληρώσουν το συνημμένο Ερωτηματολόγιο (κάθε εκπαιδευτικός ξεχωριστά). Η συμπλήρωσή του είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων, τον εντοπισμό δυσκολιών και αδυναμιών, ώστε να παρέχουμε περισσότερη πληροφόρηση και βοήθεια στα καινοτόμα προγράμματα καθώς και στους εκπαιδευτικούς. Διαβάστε τις οδηγίες και κατεβάστε το ερωτηματολόγιο .

Επιχορηγήσεις Προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011

Ενημερωθείτε για την έγκριση επιχορήγησης σχολείων για την υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.. Η απορρόφηση των ανωτέρω ποσών πρέπει να γίνει μέχρι 20-5-2011. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που δικαιούνται επιχορήγηση, παρακαλούνται να προσκομίσουν μέχρι 20/5/2011 τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με διαβιβαστικό προς τη Β΄ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΩΝ, Μεσογείων 448 , 15342, Αγία Παρασκευή (υπόψη των υπευθύνων Π. Ε. ? Α.Υ. ? Π .Θ. και Κ.Α.). Διαβάστε τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης  και κατεβάστε το Πρακτικό Επιτροπής Παραλαβής  και τον Πίνακα Κατάστασης Πληρωμής  .

Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Η ΣΤ? τάξη του 11ου Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συνεργάζεται στενά εδώ και δύο χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με την ΣΤ? τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου Λευκωσίας. Τα δύο σχολεία έχουν ενταχθεί στο διεθνές διακρατικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο φύλλο» και συνεργάζονται, καθώς εκπονούν περιβαλλοντικά θέματα. Το 11οΔημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα «Τα σπήλαια του τόπου μου», ενώ το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Λευκωσίας «Το Καϊμακλί του χθες και του σήμερα».

Περισσότερα: Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Ημερίδα - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και στήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία  με  την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF., μελέτη πεδίου με τίτλο: «Στα μονοπάτια του Υμηττού», την  Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 15.30 έως 19.30. Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την συνημμένη αίτηση συμμετοχής .

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Στυμφαλία: Μουσείο - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στη Στυμφαλία

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας, στο πλαίσιο της προώθησης της  βιωματικής και διαθεματικής εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄Αθήνας, ημερήσια επίσκεψη το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στη λίμνη Στυμφαλία με τίτλο:

«Ακολουθώντας  το Μύθο... στη Στυμφαλία.  Περιβάλλον και Πολιτισμός» 

Δικαίωμα συμμετοχής στην ημερήσια επίσκεψη έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους πραγματοποιούν Πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Διαβάστε το σχετικό έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 1473/4-4-2011  ... και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής ...

Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο "Μαθαίνω για τα Δάση" (Learning about Forests)

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών του κτήματος Συγγρού η Β? Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου και Μαριάννα Χατζημιχαήλ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  οργάνωσαν και συντόνισαν την τελετή βράβευσης 42 σχολικών μονάδων και 68 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, που ανήκουν στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» (Learning about the forests) και τα δύο τελευταία σχολικά έτη (2008-2009 και 2009-2010) υλοποίησαν πετυχημένα προγράμματα με θέμα το δάσος.

Περισσότερα: Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο...

Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας - Απολογισμός

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σαράντα πέντε εκπαιδευτικοί της  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης της Δ/νσης μας με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου, Μαριάννα Χατζημιχαήλ και Χριστίνα Παπαζήση  οι οποίες συνδιοργάνωσαν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Άμφισσας παρακολούθησαν με επιτυχία το τριήμερο  βιωματικό σεμινάριο. Θέμα του σεμιναρίου: «Περιβάλλον; Δικαίωμά μου. Ανθρώπινα δικαιώματα και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερα: Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας - Απολογισμός

Συμμετοχή Σχολείων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στο πλαίσιο του συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» οργανώνει σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία των οποίων συμμετέχουν στο δίκτυο. Στις θεματικές του δικτύου περιλαμβάνονται και θέματα που αφορούν ευρύτερα στα Πετρογέφυρα όπως π.χ. παραδοσιακή - λαϊκή αρχιτεκτονική, πετρόκτιστα κτίσματα κ.α. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο δίκτυο πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις τους στον Υπεύθυνο Π.Ε της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκουν μέχρι την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011. Διαβάστε σχετικά και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο δίκτυο...

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών-Δίκτυο Π.Ε. "Φύση Χωρίς Σκουπίδια"

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης συνδιοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς για το Δίκτυο Π.Ε. «Φύση χωρίς Σκουπίδια», με τίτλο «Ανθρώπινες αξίες και Περιβάλλον». Το Σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού (25ης Μαρτίου & Ν. Παρίτση, -ΜΕΤΡΟ στάση Εθνική Άμυνα-), το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9:00 ? 16:00 και θα περιλαμβάνει ομιλίες που θα έχουν σχέση με τις Ανθρώπινες αξίες, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Περιβάλλον, καθώς και βιωματικά εργαστήρια. Διαβάστε περισσότερα, κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής και το πρόγραμμα του σεμιναρίου...

Περιβαλλοντική Ξενάγηση στο Πεδίο του Άρεως Παρουσία της Αναπλ. Υπουργού Π.Δ.Β.Μ.Θ. κας Φ. Γεννηματά

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Άλσος Πεδίου Άρεως

Την Τετάρτη 19-1-2011 έγινε ξενάγηση στους αναπλασμένους χώρους του Άλσους του Πεδίου του Άρεως, στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων των Κ.Π.Ε της Αττικής καθώς και εκπροσώπων ΜΚΟ.. Στην ξενάγηση παρέστη η Αν. Υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά, ο γνωστός αρχιτέκτονας και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Αλέξανδρος Τομπάζης, η Δ/ντρια ΣΕΠΕΔ κ. Φουσέκη και η Προϊσταμένη ΑΥ και Π.Ε. του Υπουργείου κ. Ξυλόκοτα. Στόχος του Υπουργείου είναι αξιοποίηση των χώρων αστικού πρασίνου για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα η αξιοποίηση των αναπλασμένων πάρκων.

Από την πλευρά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκφράστηκε η βούληση να στηριχθεί αυτή η πρωτοβουλία με σειρά δράσεων που θα έχουν στόχο την ανάδειξη του χώρου σε μαθητικές ομάδες και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του αστικού πρασίνου. Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους Υπεύθυνους Π.Ε. να καταθέσουν προτάσεις, για την σύνδεση του χώρου με την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από τις καινοτόμες προσεγγίσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Όλοι οι Υπεύθυνοι Π.Ε. δεσμεύτηκαν για την κατάθεση πρότασης σε σύντομο χρονικό ορίζοντα, για να πλημμυρίσει το αναπλασμένο Πεδίο του Άρεως με τα χαμόγελα και τις φωνές χιλιάδων μαθητών της Αττικής.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Τριήμερο Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας και η Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνδιοργανώνουν με το ΚΠΕ Άμφισσας τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Περιβάλλον; Δικαίωμά μου. Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αειφόρος Ανάπτυξη»

στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2011 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Άμφισσας. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι περιορισμένος 22 εκπαιδευτικοί από την Β΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών. Το Κ.Π.Ε. Άμφισσας θα καλύψει τα έξοδα διαμονής των εκπαιδευτικών και ένα γεύμα ημερησίως, ενώ τα έξοδα μετακίνησής τους θα βαρύνουν τους ίδιους. Οι εκπαιδευτικοί θα διαμένουν στα δωμάτια του ξενώνα του Κ.Π.Ε. Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής...

Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση»

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Το «Μαθαίνω για τα Δάση» είναι ένα Θεματικό Δίκτυο Π.Ε., εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την Υπουργική Απόφαση με αρ. πρ.: 39271/Γ7/17-4-2006, με Συντονιστικό Φορέα τη Β? Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και Εθνικό Χειριστή και ιδρυτή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Διαβάστε περισσότερα σχετικά, κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής και τη διαδικασία υλοποίησης...

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)