Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Συμμετοχή Εκπαιδευτικών σε Τόμο με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Βιβλίο

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Μαϊος 2011

Στο πλαίσιο του έτους για την εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα οι Σχολικές Δραστηριότητες (Αγωγή Υγείας, Περιβαλλοντική Εκπ/ση και Πολιτιστικά Θέματα)  της B΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος με κείμενά τους στην πρωτοβουλία του  «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» για την έκδοση τόμου με θέμα καλές πρακτικές και δράσεις που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί στα σχολεία, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ένα ή περισσότερα βιβλία και επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διαβάστε περισσότερα   

Έκδοση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τις περιλήψεις βιβλίων για παιδιά, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ετερότητα. Αναφέρονται ενδεικτικά ηλικίες για τις οποίες προσφέρονται, καθώς και η σύνδεσή του κάθε βιβλίου με άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. (http://ddp.org.gr/

Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία για το Σχολικό Έτος 2010-2011

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Μαϊος 2011

Οι Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας της Β΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών έχοντας υπόψη το Σχέδιο Προώθησης της κατανάλωσης Φρούτων στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2010-2011 κρίνουν σκόπιμο να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για το πώς μπορούν να διαχειριστούν τις 4 διδακτικές ώρες της ευέλικτης ζώνης, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο χρόνο για ένα διατροφικό πρόγραμμα. Στόχος είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ώστε να συμβάλλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας και στη βελτίωση των διατροφικών στάσεων και συμπεριφορών. Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο .

Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου από τους Εκπαιδευτικούς που εκπόνησαν Καινοτόμα Προγράμματα (Π.Ε., Α.Υ.,Π.Θ.)

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων / Νηπιαγωγείων που εκπόνησαν Καινοτόμα Προγράμματα (Π.Ε., Α.Υ.,Π.Θ.) κατά το τρέχον σχολικό έτος (2010-2011) να συμπληρώσουν το συνημμένο Ερωτηματολόγιο (κάθε εκπαιδευτικός ξεχωριστά). Η συμπλήρωσή του είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων, τον εντοπισμό δυσκολιών και αδυναμιών, ώστε να παρέχουμε περισσότερη πληροφόρηση και βοήθεια στα καινοτόμα προγράμματα καθώς και στους εκπαιδευτικούς. Διαβάστε τις οδηγίες και κατεβάστε το ερωτηματολόγιο .

Επιχορηγήσεις Προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011

Ενημερωθείτε για την έγκριση επιχορήγησης σχολείων για την υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.. Η απορρόφηση των ανωτέρω ποσών πρέπει να γίνει μέχρι 20-5-2011. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που δικαιούνται επιχορήγηση, παρακαλούνται να προσκομίσουν μέχρι 20/5/2011 τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με διαβιβαστικό προς τη Β΄ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΩΝ, Μεσογείων 448 , 15342, Αγία Παρασκευή (υπόψη των υπευθύνων Π. Ε. ? Α.Υ. ? Π .Θ. και Κ.Α.). Διαβάστε τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης  και κατεβάστε το Πρακτικό Επιτροπής Παραλαβής  και τον Πίνακα Κατάστασης Πληρωμής  .

Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας "με Αφορμή Ένα Παραμύθι"

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Οι υπεύθυνες Αγωγής Υγείας διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 3 ωρών, με θέμα: "Η θετική στάση ως δεξιότητα ζωής". Το σεμινάριο θα γίνει στο 10ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (Τήνου και Δωδεκανήσου,τηλ.210-2791011), την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00- 21.00. Oι θέσεις είναι περιορισμένες (23 άτομα). Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν στο φαξ. 210-6009644 την επισυναπτόμενη αίτηση μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011. Κατεβάστε την Εγκύκλιο και την αίτηση από το σύνδεσμο: biwmatiko-epimorfwtiko-seminario-a-y.doc

Καθορισμός Πλαισίου Συνεργασίας Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Σας κοινοποιούμε το Πλαίσιο Συνεργασίας (έγγραφο υπ' αρ.Πρωτ. 41812/Γ7/05-04-2011 ) του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης και το σχετικό ΦΕΚ .

Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με Τίτλο: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ??Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα??

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 09 Απριλίου 2011

Το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. προκηρύσσει πανελλήνιο μαθητικό  διαγωνισμό (έγγραφο υπ?αριθμ. Πρωτ. 37308/Γ7/29-3-2011 του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ) , με το παραπάνω θέμα, στις ακόλουθες κατηγορίες:

1.      Παραδοσιακή συνταγή μαγειρικής

2.      Δημιουργία πρωτότυπου έργου ζωγραφικής

3.      Σχεδιασμός πρωτότυπης αφίσας

4.      Δημιουργία ψηφιακού video διάρκειας έως 5 λεπτά,

Η συμμετοχή είναι προαιρετική . Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από 5 Απριλίου ως 5 Μαΐου 2011, στο site  www.i-create.gr. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Εγκεκριμένες Ιστοσελίδες Σχετικές με τη Χρήση του Ασφαλούς Διαδικτύου

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι υπεύθυνες Αγωγής Υγείας, κ. Ν.Ορφανοπούλου και κ. Ε.Σιαφαρίκα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 που διενεργήθηκε στις 08-02-2011 καθώς και του έτους αφιερωμένου στην εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σας ενημερώνουν για τις εγκεκριμένες ιστοσελίδες σχετικές με τη χρήση του ασφαλούς διαδικτύου μέσα από την Εγκύκλιο υπ' αριθ. 617/09-02-2011 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011: Σημασία και Προβληματισμοί

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Επαγρύπνησης και Ενημέρωσης INSAFE με στόχο να προωθήσει την ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη χρήση της Online τεχνολογίας και της κινητής τηλεφωνίας, ειδικά από παιδιά και νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενημερωθείτε σχετικά με τους στόχους, τους προβληματισμούς και κάποια δεδομένα-κλειδιά προς μελέτη...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)