Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Ενημερωτική Οδηγία 5 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Χιόνι
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012

Οι Διευθυντές ? Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα διδακτήρια και στην πρόσβαση των μαθητών παρακαλούνται να μας ενημερώσουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία - νηπιαγωγεία και τη δυνατότητα λειτουργίας τους.

Στους Δήμους που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να υπάρχει συνεχής αμφίδρομη ενημέρωση, για αυτό και να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Τα τηλέφωνα 210- 6018087 & 6946-004555 σε εξαιρετικές περιπτώσεις παραμένουν ενεργά.

 

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Αρμοδιότητα Διακοπής Μαθημάτων Λόγω Εκτάκτων Συνθηκών ή Επιδημικής Νόσου

Κατηγορία: Χιόνι
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
Σας κοινοποιούμε το έγγραφο υπ? αριθμ. πρωτ. 166/31-01-2012 του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Κωνσταντίνου Μανιάτη, το οποίο διευκρινίζει ότι, αρμόδιος για την έκδοση απόφασης διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι ο Περιφερειάρχης, ο οποίος, σε συνεργασία με την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, και τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, εκδίδει και τη σχετική απόφαση διακοπής μαθημάτων.

Ενημερωτική Οδηγία 4 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Χιόνι
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Λαμβάνουμε συνέχεια την ηλεκτρονική ενημέρωση από τα Σχολεία και καταγράφουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά Δήμο. Σε επαφή με τους Δημάρχους και σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, τα προβλήματα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στους παρακάτω Δήμους:

Πεντέλης ? Κηφισιάς ? Βριλησσίων

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Κώστας Μανιάτης, συντονίζοντας την όλη διαδικασία, εισηγείται προς τον Περιφερειάρχη που έχει την αρμοδιότητα, για την έκδοση της απόφασης, σχετικά με τη λειτουργία των Σχολείων.

Οι Διευθυντές των Σχολείων ενημερώνουν το Διευθυντή Εκπ/σης και το Δήμο για την κατάσταση των διδακτηρίων τους, και προτείνουν. Δεν έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν ή να κλείσουν τα Σχολεία τους.

 

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Ενημερωτική Οδηγία 3 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Χιόνι
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Οι Διευθυντές ? Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων παρακαλούνται να μας ενημερώσουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το αργότερο μέχρι τις 15:00 μ.μ. για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία - νηπιαγωγεία  και τη δυνατότητα λειτουργίας τους. Στους Δήμους που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, πρέπει να υπάρχει συνεχής αμφίδρομη ενημέρωση, γι αυτό και χρειάζεται να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Η εκτίμηση πρέπει να γίνεται με βάση την υπάρχουσα κατάσταση και την πρόβλεψη για πιθανό παγετό.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Ενημερωτική Οδηγία 2 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Χιόνι
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
Η επικοινωνία της Διεύθυνσης με τους Δημάρχους των περιοχών που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, δεν ανέφερε εντολή για κλείσιμο σχολείων. Επομένως, οι Διευθυντές-ντριες Δημοτικών Σχολείων, οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και οι εκπαιδευτικοί, οφείλουν να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία τους, να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία για την ασφάλεια των μαθητών και να μας ενημερώσουν εντός της ημέρας για την κατάσταση στους σχολικούς χώρους.

Η κατάσταση εκτιμάται συνεχώς, γι αυτό παρακαλούμε να ενημερώνεστε διαρκώς από την ιστοσελίδα μας?

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Ενημερωτική Οδηγία 1 του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Χιόνι
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012
Παρακαλούνται οι Διευθυντές ? Διευθύντριες και Προϊστάμενες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Δήμων που τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν επιδείνωση, να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Δήμους και τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.Θυμίζω ότι την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με το Νόμο 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94 , την έχουν πλέον οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Ο Διευθυντής Διεύθυνσης θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες δυσκολίες.

Επισημαίνω την ιδιαίτερη προσοχή των εφημερευόντων κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών και την ασφάλεια του προαυλίου κατά την ώρα των διαλειμμάτων. Οι Διευθυντές οφείλουν να πάρουν προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα , για την αποφυγή ατυχημάτων και ζημιών στα σχολεία τους.

Η ιστοσελίδα της Δ/νσης θα σας ενημερώνει άμεσα για οτιδήποτε προκύπτει και παρακαλώ να είστε σε συνεχή σύνδεση.

Για την άμεση καταγραφή των καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα σχολεία σας, ο ειδικός αριθμός κλήσης 210-6018087 και το 6946-004555 είναι στη διάθεσή σας.

 

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Πάρις Βεντήρης

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)