Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ομιλία Ψυχολόγου στο 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι το 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, έχει προγραμματίσει ομιλία από την ψυχολόγο κ. Καστανιά Ολυμπία, τη Δευτέρα 13/02/2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα: "Ταξιδεύοντας στο Δημοτικό. Στο δρόμο για την αυτονόμηση. Βοηθώντας τα παιδιά μας να γνωρίσουν τις δυνάμεις τους και να κερδίσουν τη γνώση. Πώς να αναδειχθεί η αξία τους και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους οργανώνοντας τη μελέτη για το σχολείο."

Συμμετοχή του 6ου Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής στο Διαγωνισμό για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου για το 2012 οι δάσκαλοι του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, Ορφανοπούλου Νατάσα και Παπαναστασίου Γιώργος συμμετέχουν, ως πρεσβευτές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, σε διαγωνισμό με θέμα: «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί....με ασφάλεια». Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι το Γ1 με τίτλο: «Ο εξαρτημένος» (θεματική ενότητα: η εξάρτηση) και το Τμήμα Ένταξης με τίτλο: «Να ζήσει η γη» (θεματική ενότητα: η εξάρτηση). Πατήστε τις εικόνες για να μεγεθύνετε τα έργα με τα οποία συμμετέχουν τα δύο τμήματα.

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη μεγεθύνετε Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη μεγεθύνετε

 

 

 

 

 

Ημερίδα για Γονείς από το 4ο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Πατήστε εδώ για να μεγεθύνετε την πρόσκλησηΣας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημ. Σχολείου Μεταμόρφωσης διοργανώνει ημερίδα για τους γονείς με θέματα:

  

 «Νοημοσύνη: αλληλεπιδράσεις γνωστικών-συναισθηματικών λειτουργιών και αποκλίσεις» με εισηγήτρια τη διευθύντρια του σχολείου κα Δαβίδ-Σπανοπούλου Άννα, MSc Σχολική Ψυχολόγο, Διδάκτορα Εξελικτικής Ψυχολογίας του Παν/μίου Αθηνών και

 

 «Γιατί να πω όχι: Πώς θέτουμε όρια και πώς μαθαίνουμε τα παιδιά να δέχονται τα όρια» με εισηγήτριες την κα Σανδήλου Αγγελική, MSc Κλινική Ψυχολόγο και την κα Ζώτου Σπυριδούλα, ΜSc Γνωστική Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα τελετών του 4ου Δ. Σ. Μεταμόρφωσης  (Αθηνάς και Αυλώνος), ώρες 17:00 έως 20:00.

Έγκριση Προγράμματος Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στο 2ο και 11ο Δ.Σ. Ν. Ηρακλείου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

 1) Me to t;elow

Όλο το σχολείο μια γειτονιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Πατήστε εδώ για να μεγαλώσετε την εικόνα

Πατήστε εδώ για να μεγαλώσετε την εικόνα Πατήστε εδώ για να μεγαλώσετε την εικόνα Πατήστε εδώ για να μεγαλώσετε την εικόνα Πατήστε εδώ για να μεγαλώσετε την εικόνα

Η παλιά γειτονιά αναβίωσε στο χώρο του σχολείου το πρωινό της 23ης Δεκεμβρίου. Τα παιδιά σε μικρές ομάδες είπαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Άλλα με τριγωνάκια και άλλα με κιθάρες πέρασαν από τάξη σε τάξη και απόλαυσαν τις λιχουδιές που τους κερνούσαν. Καλικαντζαράκια ξετρύπωσαν από μια γωνιά για να χαλάσουν με τη σκανταλιά τους όλη τη γιορτή. Η παρουσία όμως του Άι Βασίλη που με χαμόγελο μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά επανέφερε την τάξη. Όλα αυτά γύρω από την μεγάλη ξύλινη φάτνη που κατασκευάστηκε και διακοσμήθηκε χάρη στη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό των παιδιών και το μεράκι του εκπ/κού των εικαστικών και κοσμεί τον κεντρικό χώρο του σχολείου. Πατήστε τις εικόνες για να τις μεγεθύνετε.

1ο Βραβείο στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης στο Δήμο Κηφισιάς για το 1ο Δ.Σ. Κηφισιάς

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β' Αθήνας, οι μαθητές, ο σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς συγχαίρουμε τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου που κέρδισαν το 1ο βραβείο του μεγάλου διαγωνισμού ανακύκλωσης στο Δήμο Κηφισιάς και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους επιδεικνύοντας σε όλες τους τις προσπάθειες ομαδικό πνεύμα και συνεργατική διάθεση για την επίτευξη των στόχων τους. Σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 22-12-2011, ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς οι μαθητές θα παραλάβουν τα έπαθλά τους.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)