Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πασχαλινές Ευχές

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Πασχαλινή κάρτα ΔΠΕ Β Αθήνας

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Roula Petropoulou

Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή,

Σε γνωρίζω από την όψη, που με βία μετράει τη γη.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,

Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Διονύσιος Σολωμός, «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εμπνευσμένη σύνθεση του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» από τον Ζακυνθινό εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, το οποίο μελοποιήθηκε από τον μουσικό Νικόλαο Μάντζαρο, και αποτελεί από το 1865 τον εθνικό μας ύμνο.

Πρόκειται για μία πραγματική ωδή στην Ελευθερία και τα ιδεώδη που υπερασπίστηκαν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, οι οποίοι ακατάπαυστα γυρεύαν «ή τη νίκη ή τη θανή». Είναι επίσης και μία ζωντανή μαρτυρία της εποχής. Ο ποιητής αποτυπώνει στον Ύμνο εις την Ελευθερίαν, μεταξύ άλλων, τη στάση των ξένων δυνάμεων της εποχής απέναντι στον απελευθερωτικό μας Αγώνα, την αριθμητική υπεροχή του εχθρού και την ανδρεία με την οποία αυτή αψηφήθηκε, τον εθνικό διχασμό, τις ομορφιές, τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αγωνιστές και την επιμονή και καρτερία με την οποία οι Έλληνες επιδίωξαν την Ελευθερία τους, ως το υπέρτατο αγαθό.

Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» παραμένει πάντοτε επίκαιρος και διδακτικός, γεμάτος σύγχρονα μηνύματα για ομόνοια, πίστη σε ευγενείς στόχους, θάρρος και αυταπάρνηση, από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε ιδανικά και αξίες για το παρόν και το μέλλον μας.

Αγαπητά μας παιδιά,

Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την απαρχή της ένδοξης Επανάστασης του ’21 για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Ελλάδα και γιορτάζεται από τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες με υπερηφάνεια και τιμή για τους ήρωες και τις ηρωίδες που σθεναρά πολέμησαν για την Ελευθερία μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

                 Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

            ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

  • Μήνυμα Υπουργού σε pdf

Αναμορφωμένος Ενιαίος Αξιολογικός Πίνακας Διευθυντών Σχολικών Μονάδων - Πρόγραμμα συνεντεύξεων υποψήφιων Διευθυντών - Πίνακας ενστάσεων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας κοινοποιούμε τον Αναμορφωμένο Ενιαίο Αξιολογικό Πίνακα, το Πρόγραμμα Συνεντεύξεων υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και τον πίνακα αποτελεσμάτων των ενστάσεων επί της μοριοδότησης με αιτιολόγηση.

Επισημαίνουμε ότι στις 28/3/2023 θα διεξαχθεί και η εξέταση στις ξένες γλώσσες.

     Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι οι συνεντεύξεις των Υποψηφίων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων θα λάβουν χώρα στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας  - Κηφισίας 18 & Γκύζη, Μαρούσι, Β΄όροφος.

    Παρακαλούνται οι υποψήφιοι/ες  να προσέρχονται 15΄ λεπτά νωρίτερα της προγραμματισμένης ώρας συνέντευξης.

Αμοιβαίες Μεταθέσεις 2023-2024

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων, δηλ. μέχρι και 17/3/2023. Ως προς τις προϋποθέσεις των αμοιβαίων μεταθέσεων ισχύουν τα αναγραφόμενα στο κεφάλαιο Β΄, μέρος τρίτο της υπ’ αριθ. πρωτ. 126425/Ε2/14-10-2022 (ΑΔΑ:6Ξ646ΜΤΛΗ-97Μ) εγκυκλίου μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας στο κεντρικό mail της Διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και τις 17/03/2023. 

«Αποχαιρετισμός» συναδέλφου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Με βαθιά οδύνη, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας πληροφορηθήκαμε την απώλεια της εξαίρετης εκπαιδευτικού Αθανασίας Δακοπούλου, που υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Σχολική Σύμβουλος στην Περιφέρειά μας, με συνέπεια και ξεχωριστό ζήλο.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της. Είναι αισθητή η απουσία της και δυσαναπλήρωτο το κενό, που αφήνει.

Ας αναπαυθεί η ψυχή της, εν ειρήνη.

Ανακοίνωση για την λειτουργία της Διεύθυνσης ΠΕ Β' Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Ενημερώνεται το κοινό ότι λόγω της κακοκαιρίας, για σήμερα Δευτέρα 06-02-2023 η Διεύθυνση θα λειτουργήσει με τηλεργασία.

Ως εκ τούτου, η επικοινωνία θα πραγματοποιείται μέσω e-mails. 

Παράταση ημερομηνίας αιτήσεων για εγγραφή στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας κοινοποιούμε το αριθμ. 11967/Ε3/01-02-2023 έγγραφο, με το οποίο διαβιβάστηκε το από 31-01-2023 Δελτίο τύπου του ΙΕΠ που αφορά στην παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για εγγραφή σε μητρώο εμπειρογνωμόνων έως και την Παρασκευή 10-02-2023 και ώρα 15:00.

«Αποχαιρετισμός» συναδέλφου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Με βαθιά οδύνη, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συνταξιούχου εξαίρετου δασκάλου, που υπηρέτησε επί σειρά ετών σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας, Ευθυμίου Νικολάου.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Είναι αισθητή η απουσία του και δυσαναπλήρωτο το κενό, που αφήνει.

Ας αναπαυθεί η ψυχή του, εν ειρήνη.

Παραιτήσεις - Συντάξεις 2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. 477/17-1-2023 έγγραφο της Διέυθυνσής μας σχετικά με τη διαδικασία παραιτήσεων-συντάξεων για το έτος 2023.

 Για να δείτε την εγκύκλιο παραιτήσεων πατήστε εδώ.

 Για να κατεβάσετε την αίτηση απονομής σύνταξης πατήστε εδώ.

 Για να δείτε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης πατήστε εδώ.

 Για να κατεβάσετε το έντυπο 1 πατήστε εδώ.

 Για να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση πατήστε εδώ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Δ/ΝΤΩΝ Π.Ε.Β ΑΘΗΝΑΣ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εγγράφως και εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών, από την επομένη της ανακοίνωσης των πινάκων, ήτοι από Τετάρτη 18-01-2023 και ώρα 8:00 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 20-01-2023 και ώρα 23:59, μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

 https://schooldirectors.minedu.gov.gr/ 

όπως ορίζεται στην παρ.1 του άρθρου 40 του ν. 4823/2021(ΦΕΚ 136 Α).

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)