Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Ενημέρωση σχετικά με την Εγγραφή Νηπίων/Προνηπίων για το Σχολικό Έτος 2014-2015

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Σας κοινοποιούμε τον πίνακα με τον αριθμό των τμημάτων (Κλασσικού-Ολοήμερου) που θα λειτουργήσουν σε ΌΛΑ τα Νηπιαγωγεία της Περιφέρειάς μας, την καινούργια σχολική χρονιά 2014-2015, σύμφωνα με την έως τώρα επεξεργασία των δεδομένων. Παρακαλούνται οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να ενημερώσουν τους γονείς/κηδεμόνες αναρτώντας τα ονόματα των εγγραφέντων μαθητών στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου τους. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαία η μετακίνηση μαθητών, η Διεύθυνση θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Προϊσταμένες των εν λόγω Σχολικών Μονάδων.

 

Σήμερα 20-6-2014, από τις 18:00 έως τις 21:00, ο Δ/ντής Εκπαίδευσης θα βρίσκεται στο Παράρτημα της Διεύθυνσης (Δήμητρος 8, Μαρούσι) για να δεχτεί τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και να συζητήσει πάνω σε οποιοδήποτε θέμα αφορά στις εγγραφές νηπίων/προνηπίων. Για τον ίδιο σκοπό, θα απαντά και στο τηλέφωνο 210.6148133 τις ίδιες ημέρες και ώρες.

 

Παρακαλούνται οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να αποστείλουν άμεσα μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τον επισυναπτόμενο συνολικό πίνακα εγγραφέντων μαθητών αφού το επικαιροποιήσουν με τις τελευταίες εγγραφές.

 

Επισυναπτόμενα:

Πίνακας τμημάτων Νηπιαγωγείων

Πίνακας εγγραφέντων μαθητών Νηπιαγωγείων

Ενημέρωση σχετικά με την Εγγραφή Νηπίων/Προνηπίων για το Σχολικό Έτος 2014-2015

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Σας ενημερώνουμε ότι επεξεργαστήκαμε τα στοιχεία που μας αποστείλατε ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας και του πίνακα με την κατάσταση εγγραφών που συμπληρώσατε κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις μας, και παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ενημερώνεστε από τις σχετικές ανακοινώσεις που θα αναρτηθούν.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα, υπάρχουν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

 

(1) Όλες οι αιτήσεις εγγραφής νηπίων γίνονται δεκτές στα Νηπιαγωγεία που επέλεξαν και στα Τμήματα (Κλασσικό-Ολοήμερο) που δήλωσαν, για το σύνολο της Περιφέρειας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

 

(2) Όλες οι εγγραφές προνηπίων στα Νηπιαγωγεία εγκρίνονται όπου υπάρχει αντιστοίχιση τμημάτων/οργανικών θέσεων. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις βρεθούν περισσότερες, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, δηλαδή κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εργάσιμη μέρα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, εν προκειμένω τη Δευτέρα 1-09-2014.

 

(3) Στα Νηπιαγωγεία, όπου απαιτείται να γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις από τις Προϊσταμένες από κοινού με τη Δ/νση Εκπ/σης, θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις εργασίας, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Παράρτημα της Διεύθυνσης (Δήμητρος 8, Μαρούσι) και για τις οποίες θα ενημερωθείτε προσεχώς από την ιστοσελίδα μας.

 

(4) Σήμερα 19-6-2014 και αύριο 20-6-2014, από τις 18:00 έως τις 21:00, ο Δ/ντής Εκπαίδευσης θα βρίσκεται στο Παράρτημα της Διεύθυνσης (Δήμητρος 8, Μαρούσι) για να δεχτεί τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και να συζητήσει πάνω σε οποιοδήποτε θέμα αφορά στις εγγραφές νηπίων/προνηπίων. Για τον ίδιο σκοπό, θα απαντά και στο τηλέφωνο 210.6148133 τις ίδιες ημέρες και ώρες.

Ηλεκτρονική Εγγραφή Νηπίων/Προνηπίων για το Σχολικό Έτος 2014-2015

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014

Σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. Δ.Υ./27-5-2014 επιστολή του Δ/ντή Εκπαίδευσης, κ. Πάρι Βεντήρη, σας ενημερώνουμε ότι φέτος, δημιουργήθηκε ένα σύστημα ηλεκτρονικού τρόπου εγγραφής νηπίων/προνηπίων, έτσι ώστε να πετύχουμε βέλτιστη ισοκατανομή του μαθητικού δυναμικού κατά δήμο και λιγότερες πιέσεις προς τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων. Στην κατεύθυνση αυτή, παρακαλούνται οι Προϊσταμένες να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα την παρακάτω διαδικασία:

 

Την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, όλες οι Προϊσταμένες, παρακαλούνται να κάνουν μια δοκιμαστική, εικονική εγγραφή, χρησιμοποιώντας τα δικά τους στοιχεία ως στοιχεία κηδεμόνα, και να εγγράψουν ένα νήπιο, με στοιχεία φανταστικά. Η δοκιμή αυτή είναι απαραίτητη για να καταγράψουμε και αντιμετωπίσουμε τις τυχόν αδυναμίες του συστήματος.

 

Από την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών εγγραφής από τους γονείς και κηδεμόνες στα νηπιαγωγεία. Σημειώνεται ότι η οποιαδήποτε κατάθεση δικαιολογητικών στα νηπιαγωγεία επιβάλλεται να συνοδεύεται από την αίτηση εγγραφής, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά και εκτυπώνεται μέσω της φόρμας της Δ/νσης. Αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης ? αποδεικτικού υποβολής θα δίδεται στο γονέα-κηδεμόνα και θα φυλάσσεται στο αρχείο του σχολείου. Για την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής νηπίων/προνηπίων πατήστε παρακάτω:

 

Κάντε κλικ πάνω!

 

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, η Δ/νση θα επεξεργαστεί το σύνολο των αιτήσεων και θα γίνουν οι ισοκατανομές των εγγραφών. Την ίδια ημέρα θα γίνει συνάντηση των Προϊσταμένων κατά Δήμο με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης για την οριστικοποίηση των εγγραφών, οι οποίες και θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Σε περίπτωση που υπάρξουν εγγραφές μετά την 18η Ιουνίου 2014 και μέχρι την 21η Ιουνίου 2014, θα αποσταλούν συμπληρωματικά.

 

Για την κατοχύρωση των εγγραφών, παρακαλούνται οι Προϊσταμένες στο πεδίο "Κωδικός Χρήστη", το οποίο είναι υποχρεωτικό να εισάγουν το ΑΦΜ της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής στην οποία υπάγεται το σχολείο τους.

 

 

 

Επισυναπτόμενα:

1. Επιστολή Δ/ντή προς Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων

2. Εγκύκλιος Εγγραφών 2014-2015 του Υ.ΠΑΙ.Θ

3. Διευκρινίσεις για τις Εγγραφές Νηπίων - Λήξη Σχολικού έτους 13-14

4. Εγκύκλιος για το Νέο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

5. Έντυπο Νέου Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

6. Έντυπο βεβαίωσης παρακολούθησης νηπίου

7. Κατάλογος Νηπιαγωγείων που διαθέτουν Τ.Ε.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (NEO)

Κατηγορία: Έντυπα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014

Υπόδειγμα Βεβαίωσης Φοίτησης Νηπίου

Κατηγορία: Έντυπα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)