Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχ. Έτους 2011-2012

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

 Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού της λειτουργίας των σχολικών μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος 2011-2012, παρακαλούμε να συμπληρωθούν οι κάτωθι πίνακες που συμπεριλαμβάνονται στο συνημμένο αρχείο excel , ως εξής:

 

 Πίνακας 1 - συμπληρώνεται και υποβάλλεται από τους Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων στα αρμόδια Γραφεία ή τη Διεύθυνση μέχρι τις 21 Ιουνίου.

 Πίνακας 2 - συμπληρώνεται και υποβάλλεται από τους/τις Προϊσταμένους/ες των Νηπιαγωγείων στα αρμόδια Γραφεία ή τη Διεύθυνση μέχρι τις 21 Ιουνίου.

 

Στην υπ? αριθμ. πρωτ. Φ12/570/67123/Γ1/14-6-2011 Εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ , θα βρείτε τη σχετική νομοθεσία και οδηγίες για τη συμπλήρωση των πινάκων και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου

Διόρθωση Εγκυκλίου: "στη σελίδα 2 και στην παράγραφο της θεματικής ενότητας "Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης" με τίτλο "Νηπιαγωγεία" διορθώνεται η ημερομηνία φοίτησης των νηπίων από 31 Δεκεμβρίου 2010 σε 31 Δεκεμβρίου 2011".

2η ανακοίνωση για το Θερινό Πανεπιστήμιο Χάλκης

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011

Σας κοινοποιούμε τη 2η ανακοίνωση  για το Θερινό Πανεπιστήμιο Χάλκης, που θα γίνει από 9 έως 14 Ιουλίου, στη Χάλκη στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα: 2η ανακοίνωση για το Θερινό Πανεπιστήμιο Χάλκης

Βράβευση Μαθητών που Διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε.

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην αίθουσα «Κων/νου Καραθεοδωρής», έγινε η βράβευση των μαθητών των σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.).

Περισσότερα: Βράβευση Μαθητών που Διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε.

Θερινό Πανεπιστήμιο στην Ιθάκη

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011

Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται Θερινό Πανεπιστήμιο από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης & Αειφόρου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το K?ge Business College της Δανίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, τον Ιούλιο 2011, με θέμα: «Κατασκευή ιστοσελίδων και εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης», το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων, σχολικούς συμβούλους, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο

Γ' Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011

Πατήστε για μεγέθυνση της ΠρόσκλησηςΣας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 και ώρα 09:00 π.μ.,  στο Γήπεδο Μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη, θα διεξαχθεί ο Γ'  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.  που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., την I.E.E.E. Greek section (studentbranch), τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και τον W.R.O. (World Robot Olympiad).

Υποτροφίες για την Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε Άπορους Νέους

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη χορηγεί για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, 120 υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνίδες άνω των 12 ετών για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 27 Μαΐου 2011. Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο ...

Ημερίδα Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Μαϊος 2011

Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Τμήματα Ένταξης, ότι στις 9-06-2011 ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, οδός Κουντουριώτου και Νεότητος, τηλ. 28.36.762 (Πολύ κοντά στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου, ανεβαίνοντας προς Κηφισιά από την αριστερή πλευρά. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 185). Η προσέλευση των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική. Δείτε το συνημμένο πρόγραμμα...

Ανακοίνωση Διεξαγωγής Αγώνων Πετοσφαίρισης & Χειροσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Μαϊος 2011

Ενημερωθείτε σχετικά με το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων μίνι Χειροσφαίρισης και Πετοσφαίρισης μεταξύ των συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων από το σχετικό έγγραφο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Περ/κής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας .

Πραγματοποίηση Γ΄ Φάσης Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μόνιμων Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Σχολικού Έτους 2010-11 στο 2ο ΠΕΚ Αθήνας

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011

To 2ο Π.Ε.Κ. Αθήνας θα πραγματοποιήσει τη Γ΄ Φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Νεοδιόριστων Μονίμων Εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2010-11, συνολικής διάρκειας 10 διδακτικών ωρών, την Πέμπτη 16 Ιουνίου και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011, από 9:00 έως 13:30, στην έδρα του 2ου ΠΕΚ (Ανδρέα Μεταξά 7, ΦΙΛΟΘΕΗ ).

Περισσότερα: Πραγματοποίηση Γ΄ Φάσης Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μόνιμων Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Σχολικού Έτους...

Συμμετοχή του Κρυστάλλειου Δ.Σ. Πεντέλης στο Διαγωνισμό U4energy

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 22 Μαϊος 2011

Πατήστε στο εικονίδιο για να δείτε τις λεπτομέρειες συμμετοχής του Κρυστάλλειου Δ.Σ. Πεντέλης

Τα σχολεία που λαμβάνουν μέρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό U4energy, καλούνται να επιδείξουν τα επιτεύγματά τους όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια προσέγγισης ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης συμμετέχει με το ?Πανηγύρι Ενέργειας?, που στοχεύει στη διασκέδαση και μάθηση με δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο Φυσικής της ΣΤ΄ Δημοτικού και ειδικότερα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού του Κρυστάλλειου Δ. Πεντέλης και στην κ. Ελένη Δαμιανού, υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση του 11ου Δ.Σ. Ν. Ηρακλείου - Β΄ Μέρος

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011

Μεθόδευση και Μέσα Διδασκαλίας στην Πολυπολιτισμική ΤάξηΣυνεχίζεται η ενδοσχολική επιμόρφωση στο 11ο Δ.Σ. Ν. Ηρακλείου. Ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και ώρες από το συνημμένο πρόγραμμα  και από το ημερολόγιο της Διεύθυνσης στα δεξιά της ιστοσελίδας μας.

Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 15 Μαϊος 2011

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς τους Μόνιμους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ60, και ΠΕ70, οι οποίοι υπηρετούν στους  νομούς: Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Μυτιλήνης και Ευρυτανίας, για συμμετοχή στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ» το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2011 έως τις 3 Δεκεμβρίου 2011. Δείτε την ανακοίνωση του προγράμματος , το διαβιβαστικό έγγραφο του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.  και το ενημερωτικό έγγραφο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με αναλυτικές πληροφορίες .

Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής με Θέμα: "Μέσα Παρέμβασης από τη Δραματοθεραπεία και τα Εικαστικά στην Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή"

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 14 Μαϊος 2011

Το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα εκπαιδευτικού κυρίως περιεχομένου, όπως το σεμινάριο: "Μέσα Παρέμβασης από τη Δραματοθεραπεία και τα Εικαστικά στην Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή", διάρκειας 1500 ωρών (ολοκληρώνεται σε μια περίοδο δύο (2) ετών περίπου) και περίοδο έναρξης το Νοέμβριο του 2011. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο έγγραφο.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011

Το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ανακοίνωσε (Βλ. συνημμένη απόφαση  και το διαβιβαστικό ) τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ? ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ενημερωθείτε για τα ονόματα των μετατιθέμενων από τα συνοδευτικά αρχεία METATITH-SMEAE-KEDDY-2011.pdf  και METATITH-SMEAE-KWFWN-TYFLWN-2011.pdf .

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ 2011

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Μαϊος 2011

Το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ανακοινοποίησε στο ορθό (Βλ. συνημμένο έγγραφο ) τον πίνακα των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης που μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή, ως προς τις μονάδες μετάθεσης για εντοπιότητα, καθώς από σφάλμα της μηχανογραφικής επεξεργασίας του συστήματος μεταθέσεων δεν λήφθηκαν υπόψη οι τέσσερις μονάδες της παρ. 5 του άρθρ. 30 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19?5?2010 τ. Α΄) αλλά οι προϊσχύουσες δύο. 

Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν μετά τη διόρθωση αναφέρονται στο συνοδευτικό αρχείο METATHESEIS-ANAKOINOPOIHSH.pdf .

Πανηγύρι Επιστήμης στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Μαϊος 2011

Στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού U4energy, το Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης διοργανώνει στο προαύλιο του σχολείου ένα πανηγύρι επιστήμης/αφιέρωμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις 7 Μαΐου 2011 και ώρα:10:00 π.μ ? 14:00 μ.μ. Εισιτήριο (!): ανακυκλώσιμες συσκευασίες ή μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Κατεβάστε την πρόσκληση  και το πρόγραμμα .

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)