Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Παρουσίαση του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος Τα κόκκινα παπούτσια»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας, μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, διοργανώνουν επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, για Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των περιοχών ευθύνης τους, με τίτλο: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Τα κόκκινα παπούτσια».
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 κατά τις ώρες 18:00-20:30, μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών: Συμμετοχή στο διαγωνισμό: «ΜΟΡΙΑΣ 21:Δημιουργώ για το ‘21» και πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό «Τα δέντρα μιλούν για το ‘21»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΜΟΡΙΑΣ 21» (πρωτοβουλία που αναπτύσσουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε, με τη συμμετοχή πάνω από 70 ιδρυμάτων, φορέων και εταιριών) αλλά και των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος και εκπαίδευσης για την αειφορία, προκηρύσσουν Πανελλαδικό Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για τη Φύση για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι: «Μοριάς ’21: Δημιουργώ για το 21»

Επανάληψη Διαδικτυακού Σεμιναρίου Πολιτιστικών Θεμάτων «Αποτιμώντας 200 χρόνια αγώνων για την ισότητα των φύλων»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αττικής (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων), λόγω των προβλημάτων σύνδεσης, συνδιοργανώνουν εκ νέου το  διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

 «Αποτιμώντας 200 χρόνια αγώνων για την ισότητα των φύλων»

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00-20:00

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα Άννα Καραμάνου, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας διοίκησης, η οποία έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1997 έως το 2004.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Έκθεση "Θεόφιλος, ο τσολιάς της ζωγραφικής”: διαδικτυακή ξενάγηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄,Γ΄,Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων) και  το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Έκθεση "Θεόφιλος, ο τσολιάς της ζωγραφικής”: διαδικτυακή ξενάγηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες».  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 20/12/2021 κατά τις ώρες 17:00-19:00, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Σχολικό Έτος 2021-22

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο υπ' αρ. πρωτ. Φ11/160010/Δ7/8-12-2021 του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προγραμμάτων είναι η Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. Η αίτηση και φέτος θα συμπληρωθεί και θα υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά μέσω των παρακάτω υπερσυνδέσμων:

Φόρμα υποβολής προγράμματος Αγωγής Υγείας

Φόρμα υποβολής προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Φόρμα υποβολής προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων

Συνημμένα:

Διαδικτυακή ημερίδα «Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο απόηχος 2500 χρόνια μετά»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄,Γ΄,Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων) και  το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων διοργανώνει  διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο απόηχος 2500 χρόνια μετά» η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/12/21 και ώρες 18:00 – 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις των ΚΠΕ Δραπετσώνας, Eλευσίνας, Λαυρίου και Αργυρούπολης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα - διδακτικές επισκέψεις των ΚΠΕ Δραπετσώνας, Ελευσίνας, Λαυρίου και για το εκπαιδευτικό υλικό των προγραμμάτων και να σας προσκαλέσουμε για συμμετοχή των σχολικών μονάδων σε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 Προγράμματα ΚΠΕ Δραπετσώνας

 Προγράμματα ΚΠΕ Ελευσίνας

 Προγράμματα ΚΠΕ Λαυρίου

 Προγράμματα ΚΠΕ Αργυρούπολης

 

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, προτίθεται να υλοποιήσει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο, ύστερα από πρόσκληση της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Δραπετσώνας και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, τον ΣΕΕ του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Πειραιά, Α/θμιας  Γ΄ Αθήνας, Δ’ Αθήνας και Β/θμιας  Δ΄ Αθήνας, με θέμα:

«17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά:

Η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex και έχει διάρκεια 7 εβδομάδων (20 διδακτικών ωρών). Η πρώτη συνάντηση είναι την Τετάρτη 3/11 και η τελευταία την Τετάρτη 22/12 κατά τις ώρες 18:30 – 20:30. Την Τετάρτη 17/11 δε θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Αχαΐας, Ημαθίας και Ρεθύμνου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας και Πέλλας (δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων), το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή, προτίθενται να διοργανώσουν σεμινάριο με θέμα: 

«Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς».
 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε συνέχεια της συνεργασίας τους, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για τις / τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων και  τους Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών/-τριών των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων περιοχής ευθύνης μας,  με τίτλο: «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας  στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία», την Πέμπτη 8/4/2021 και ώρες 18:00-20:00.

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)