Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τη Δημιουργία Αφίσας ή/και Βίντεο με Θέμα: «Ενδοσχολική βία - Συμβιώνοντας στο Σχολείο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ως ενεργό ιδρυτικό μέλος του «Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο» και σε συνεργασία με το «Δίκτυο» προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τη Δημιουργία Αφίσας ή/και Βίντεο με θέμα: «Ενδοσχολική βία - Συμβιώνοντας στο Σχολείο». Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 45998/Γ7/25-4-2012 έγγραφο  της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ.

Παιδαγωγική Συνάντηση με Θέμα: "Πρόληψη της Εκδήλωσης του Φαινομένου της Ενδοσχολικής Βίας από το Νηπιαγωγείο"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσής μας, ενημερώνει ότι η δεύτερη παιδαγωγική συνάντηση της ομάδας για τα βιωματικά εργαστήρια Νηπιαγωγών  Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων Ν. Ψυχικού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Χολαργού και Παπάγου, με θέμα «πρόληψη της εκδήλωσης του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας από το Νηπιαγωγείο», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, στο χώρο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Αθηνών, Γαρέφη 4, Ελληνορώσων-Κατεχάκη, τηλ. 210 6773442-3 και ώρες 17:30 έως 20:00.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με Θέμα: "Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Απριλίου 2012
 Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας  της Διεύθυνσης μας,  σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.),  διοργανώνουν το 15ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

 

«ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»

 

με στόχο την προετοιμασία του παιδιού για την αντιμετώπιση των αλλαγών που συμβαίνουν σε αυτό το στάδιο ζωής του. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις την Παρασκευή 11 Μαΐου, το Σάββατο 12 Μαΐου και την Κυριακή 13 Μαΐου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο fax 210-6009644 μέχρι την Tρίτη 8 Μαΐου 2012. Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 4830/03-04-2012 έγγραφο  της Δ/νσής μας. 

Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με Θέμα: "Παιχνίδια στην Πλατεία"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετεΟι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης μας, τα Εργαστήρια  Τέχνης του  Δήμου  Αγίας  Παρασκευής  και ο Σύλλογος Σπουδαστών των Εργαστηρίων, διοργανώνουν  Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ" για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών  Σχολείων του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 5391/24-04-2012 έγγραφο  της Δ/νσής μας.

Διήμερο με Θέμα: "Η γειτονιά που θα ήθελα" από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Οίκαδε"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές Λήδα Πέτσα και Αχιλλέα Μαγουλά και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Αρετή Λαγού και Σοφία Μαργαρίτη του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού για τη διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Η γειτονιά που θα ήθελα...", που διοργανώνει κάθε χρόνο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με το 1ο βραβείο στην κατηγορία ατομικών έργων. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και δημιουργία μέσω της τέχνης και του πολιτισμού στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Από κάθε σχολείο που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό έχει επιλεγεί αντιπροσωπευτικός αριθμός έργων που θα εκτεθούν από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 12:00. Επίσης, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 από τις 10:00 έως τις 17:00 θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο βιωματικά εργαστήρια, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν, να κάνουν κατασκευές με διάφορα υλικά και να φτιάξουν τη γειτονιά που ονειρεύονται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του "Οίκαδε": www.oikade.gr.

Πρόσκληση προς τα Σχολεία για Επίσκεψη στην 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 26 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου 2012 πραγματοποιείται στο Άλσος Δημήτρης Ζωμόπουλος (στον παλιό Τροχονόμο, πάνω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου) η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Δωρεάν επισκέψεις μπορούν να γίνονται κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των σχολείων, ανά τμήματα και με τη συνοδεία δασκάλων κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές. Ενημερωθείτε σχετικά από το υπ' αριθμ. πρωτ. 256/5-4-2012 έγγραφο  του Δήμου Κηφισιάς. 

Εργαστήρια με Θέμα: ?Από τη θεωρία στην πράξη? από την Οργάνωση Γη

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο: www.organizationearth.org.

 

Η Οργάνωση Γη διοργανώνει μια δέσμη εργαστηρίων με τίτλο ?Από τη θεωρία στην πράξη? που θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές του Μαΐου και του Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο και σειρά προτεραιότητας για τους συμμετέχοντες. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όσες και όσους θέλουν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και να μάθουν εύκολες λύσεις για να διαχειρίζονται καλύτερα τις δικές τους ανάγκες αλλά και τις ανάγκες της Γης. Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων .

Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής από την ΕΛΕΤΑΕΝ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανέμου στις 15 Ιουνίου διοργανώνει έκθεση παιδικής ζωγραφικής, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και είναι ανοικτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το συνημμένο έγγραφο  και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.eletaen.gr.

Ανακοίνωση για τα Βιωματικά Εργαστήρια των Νηπιαγωγών

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας, σας ενημερώνει ότι όλες οι αιτήσεις συμμετοχής που εστάλησαν για τα βιωματικά εργαστήρια για τις Νηπ/γούς των Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπ/γείων Ν. Ψυχικού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Χολαργού και Παπάγου, με θέμα «την πρόληψη της εκδήλωσης του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας από το Ν/γείο» έγιναν δεκτές.

 

Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα και η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012, στο χώρο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Αθηνών, Γαρέφη 4, Ελληνορώσων-Κατεχάκη, τηλ. 210 6773442-3 και ώρες 17:30 έως 20:00.

Διάθεση Αφισών από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προτίθεται να προσφέρει δωρεάν 1300 περίπου αφίσες με έργα γνωστών καλλιτεχνών σε Δημοτικά Σχολεία. Για να δείτε τα θέματα των αφισών που διατίθενται μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου: www.moca-andros.gr (τμήμα "πωλητήριο"). Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. Φ.14/134/26674/Γ1/13-03-2012 έγγραφο  του ΥΠΔΒΜΘ.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)