Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ημερίδα Αγωγής Υγείας για την Υποστήριξη Δράσεων κατά της Βίας στο Σχολείο μας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Πατήστε για μεγέθυνση...Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσής μας, διοργανώνει ημερίδα για εκπαιδευτικούς, με στόχο την υποστήριξη δράσεων στο σχολείο την 6η Μαρτίου, που θα καθιερωθεί σαν Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Στην ημερίδα θα γίνουν βιβλιοπαρουσιάσεις από τους συγγραφείς που έγραψαν βιβλία που αναφέρονται στο σχολικό εκφοβισμό και θα προταθούν δραστηριότητες που μπορούμε να υλοποιήσουμε με τους μαθητές μας στην τάξη, είτε σαν μεμονωμένες δράσεις, είτε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που αφορούν τη σχολική βία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (17ης Νοέμβρη & Αγ. Γεωργίου, 210 6136169, 210 6138802) και ώρες 18:00-20:00. Περισσότερα στο έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 2413/22-2-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Αναβολή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος : «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας των Δήμων Χολαργού - Αγ. Παρασκευής, «Αργώ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσιεύουμε  την ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας των Δήμων Χολαργού - Αγ. Παρασκευής,  «Αργώ» σύμφωνα με την οποία αναβάλλεται  το 20ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» που θα ξεκινούσε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και θα ολοκληρωνόταν το Σάββατο 10 Μαρτίου,  διότι δεν υπάρχει συμμετοχή από εκπαιδευτικούς των σχολείων Αγ. Παρασκευής και  Χολαργού-Παπάγου.  Καθότι το Κέντρο Πρόληψης «Αργώ» είναι διαδημοτικό, είναι υποχρεωτικό  οι μισές θέσεις  των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν να καλυφθούν από τους δήμους αυτούς.

Προκήρυξη Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης Β' Αθήνας από το ΚΠΕ Μακρινίτσας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012
Το ΚΠE Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία», οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, δέκα οκτώ (18) ωρών, για σαράντα (40) εκπ/κούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειάς του, με θέμα «Η διαφορετικότητα σε περιβάλλοντα εκπαίδευσης», από το Σάββατο 31/3 το μεσημέρι έως και την Κυριακή 1/04 το απόγευμα. Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β' Αθήνας θα επιλεγούν να συμμετάσχουν δώδεκα (12) εκπ/κοί. Οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσής μας μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Η αίτηση επισυνάπτεται στο υπ'αριθμ. πρωτ. 120/Φ24/23-02-2012 έγγραφο του ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Βιώσιμη Διαχείριση Τουριστικών Περιοχών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" στο ΚΠΕ Αχαρνών

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Το ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπ/κών που συμμετέχουν στο Εθνικό δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον» με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση τουριστικών περιοχών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλιό Κτίιριο Δίας, Αρχάνες). Οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην Υπεύθυνη Π.Ε. της Δ/νσής μας μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2012.

 

Συνημμένα:

Το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 33/15-02-2012 του ΚΠΕ Αχαρνών-Ρούβα-Γουβών

Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκίτσου με Θέμα την Οδική Ασφάλεια

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα EDUCARTOON στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα: "Η χρήση του δρόμου... είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θα οδηγώ". Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα και να την στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως τις 9 Μαρτίου 2012. 

 

Συνημμένα:

Το ενημερωτικό υπ' αριθμ. πρωτ. 11337/Γ7/08-02-2012 έγγραφο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ

Η φόρμα συμμετοχής του προγράμματος

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας, σε συνεργασία με  το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγεία των Δήμων Χολαργού - Αγ. Παρασκευής,  «Αργώ»,  διοργανώνουν το 20ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» με στόχο την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση του παιδιού. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο χώρο του «Αργώ» (Εθν. Αντίστασης 52, 155 62 Χολαργός, τηλ. 210- 65 61 466), θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (20) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα του «Αργώ» τηλ. 210- 65 61 466, 65 20 505 (& fax),  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 2434/22-2-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Ημερίδα Αγωγής Υγείας με Θέμα την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου για Γονείς Μαθητών Σχολείων Μελισσίων, Παλαιάς Πεντέλης και Νέας Πεντέλης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας, οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων Μελισσίων, Παλαιάς Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και η Προϊσταμένη του 1ου Νηπ/γείου Μελισσίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου οργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για τους γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπ/γείων Μελισσίων, Παλαιάς Πεντέλης και Νέας Πεντέλης με τίτλο: «WWW. ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ@O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ» την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στο Κολυμβητήριο - Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (Υψηλάντου & Παναγούλη, τηλ. 210 8104082) και ώρες 18:00 έως 20:30. Ενημερωθείτε αναλυτικά από το με αριθμ. πρωτ. 2382/21-02-2011 έγγραφο της Δ/νσής μας .

Διοργάνωση Σεμιναρίου για Εκπαιδευτικούς στο Πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» με τίτλο «Πράσινες Γωνιές- Καταφύγια Ζωής»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς συνδιοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου», το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:00 ? 16:00, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Ολύμπου 13 και Ηλείας, ΤΚ 15234, Χαλάνδρι).

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής το αργότερο έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2012, στα γραφεία της ΕΕΠΦ, με φαξ στο 210 3225285 ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Περισσότερα στο επισυναπτόμενο έγγραφο .

Ευχαριστήρια επιστολή της Υπεύθυνης Εκπ/κών Προγραμμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας - Ελληνικού Τμήματος

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Σας κοινοποιούμε την επιστολή της Υπεύθυνης Εκπ/κών Προγραμμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας - Ελληνικού Τμήματος, η οποία ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων 2011. Πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα.

 

Περισσότερα: Ευχαριστήρια επιστολή της Υπεύθυνης Εκπ/κών Προγραμμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας - Ελληνικού Τμήματος

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαδραστικού Κινηματογράφου "Η Γη ανήκει σε Όλα τα Παιδιά του Κόσμου - Λέμε Όχι στο Ρατσισμό" - Δωρεάν Πρόσκληση

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκλησηΣας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική προβολή του εκπ/κού προγράμματος διαδραστικού κινηματογράφου "Η Γη ανήκει σε όλα τα Παιδιά του Κόσμου - Λέμε Όχι στο Ρατσισμό". Κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής προβολής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσω ασύρματων τηλεχειριστηρίων να αλληλεπιδράσουν διαδραστικά με το προβαλλόμενο πρόγραμμα, επηρεάζοντας έτσι την εξέλιξή του, συμμετέχοντας έτσι και αξιολογώντας την καινοτόμο δράση του διαδραστικού κινηματογράφου. Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκληση.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)