Joomla Free Template by FatCow Hosting

Υιοθέτηση του Καταστατικού Χάρτη της Γης (Εarth Charter) από εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

 Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα (The Earth Charter Hellas) (http://www.earthcharterhellas.edc.uoc.gr) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2020-2021 υποστηρίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την υιοθέτηση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη της Γης (Earth Charter) από εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας με τίτλο «Το τραύμα της προσφυγιάς και ο ιαματικός ρόλος του συμπεριληπτικού σχολείου, μέσα από την εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση  σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Το τραύμα της προσφυγιάς και ο ιαματικός ρόλος του συμπεριληπτικού σχολείου, μέσα από την εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα» την Πέμπτη 25/06/2020 και ώρες 18:00-20:00. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ολοκλήρωση Δράσης Πολιτιστικών Θεμάτων «Βρες μια Ιστορία» - Εξ ' αποστάσεως ημερίδα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

 Σας κοινοποιούμε το υπ' αριθμ. 6239/22-06-2020 έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας που αφορά 1) Στην ολοκλήρωση  Δράσης Πολιτιστικών Θεμάτων «Βρες μια Ιστορία» και 2) στη δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης της εξ αποστάσεως ημερίδας  «Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση»

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας με τίτλο «Το Δικαίωμα στην Υγεία και στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Το Δικαίωμα στην Υγεία και στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια» τη Δευτέρα 22/06/2020 και ώρες 19:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας, για τα αίτια και τις επιπτώσεις της ρύπανσης από πλαστικό στις θάλασσες, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

 Σε συνέχεια του εγγράφου υπ? αρ. πρωτ. 5822/9-6-2020 της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας με θέμα: ?Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε δράση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία με θέμα Όχι πλαστικά στη θάλασσά μου? η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία της πανδημίας και το γεγονός της αποφυγής των συναθροίσεων κι έχοντας επίσης θέσει ως βασική προτεραιότητα τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών προτίθεται να συνεργαστεί με τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Α?, Γ?, Δ? Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Δωδεκανήσου, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Πέλλας, Πρέβεζας και & Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄, Γ? Αθήνας, Αχαΐας, Έβρου, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Χανίων και Χίου για τη διοργάνωση, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, πανελλαδικής τηλε-ημερίδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες»: αίτια και επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας.  

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε δράση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία με θέμα «Όχι πλαστικά στη θάλασσά μου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους/τις Υπευθύνους/-νες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α', Γ', Δ' Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Δωδεκανήσου, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων και Πέλλας και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β?, Γ? Αθήνας, Αχαΐας, Έβρου, Ημαθίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων και Χίου, προτείνει μια κοινή δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών στις 8 Ιουνίου, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές/-τριες, γονείς και η ευρύτερη τοπική κοινωνία προτείνουν, υιοθετούν και δημοσιοποιούν δράσεις με θέμα: Όχι πλαστικά στη θάλασσά μου

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Γέφυρες μετάβασης σε αβέβαιους καιρούς: συνδετικά υλικά και ενδυναμωτικά βήματα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας, συνδιοργανώνουν από κοινού με τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -ΟΚΑΝΑ της περιοχής ευθύνης των  Δ/νσεων τους: «Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού - Αγ. Παρασκευής, «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς και «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας, διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Γέφυρες μετάβασης σε αβέβαιους καιρούς: συνδετικά υλικά και ενδυναμωτικά βήματα», την Τετάρτη 10/06/2020 και ώρες 16:00-18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας με τίτλο: «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας: Προγράμματα και Δράσεις Υψηλής Προτεραιότητας στην Σχολική Κοινότητα για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση  σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας: Προγράμματα και Δράσεις Υψηλής Προτεραιότητας στην Σχολική Κοινότητα για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας»,  την Τρίτη 16/06/2020 και ώρες 19:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας με τίτλο «Επιστροφή στα Σχολεία: Μεταβάσεις και Ψυχική Ανθεκτικότητα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Επιστροφή στα Σχολεία: Μεταβάσεις και Ψυχική Ανθεκτικότητα», την Δευτέρα 01/06/2020 και ώρες 19:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας με τίτλο «Παιδιά, νέοι και ευαλωτότητα στην πανδημία»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση  σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Παιδιά, νέοι και ευαλωτότητα στην πανδημία», την Δευτέρα 25/05/2020 και ώρες 17:00-19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..

 

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)