Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ημερίδα εξ αποστάσεως «Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Γ΄, Δ΄, Ανατολικής Αττικής, Δυτ. Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνουν ημερίδα εξ αποστάσεως με τίτλο ««Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/5/20, 17:30 ? 19.40, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας με τίτλο «Κρίσιμα Ψυχολογικά Στάδια Οντογένεσης Παιδιών και Εφήβων»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Μαϊος 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Κρίσιμα Ψυχολογικά Στάδια Οντογένεσης Παιδιών και Εφήβων» την Δευτέρα 18/05/2020 και ώρες 19:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση Συμμετοχής στη Δράση Πολιτιστικών Θεμάτων «Βρες μια ιστορία?»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020

 Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και σε συνέχεια της προσπάθειας υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α?, Γ?, Δ? Αθήνας, Ανατ. Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, απευθύνει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες τους, πρόσκληση συμμετοχής στη δράση με θέμα «Βρες μια ιστορία?».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 MENO SPITI 1 MENO SPITI 2  MENO SPITI 3  MENO SPITI 4 

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο «Προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών τον καιρό της πανδημίας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών τον καιρό της πανδημίας» την Δευτέρα 11/05/2020 και ώρες 19:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης στον καιρό της πανδημίας με τίτλο: «Προσεγγίζοντας τη Ζωή και το Θάνατο: Από την απώλεια και το πένθος στην ψυχική ανθεκτικότητα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, σε συνεργασία με την ΜΕΡΙΜΝΑ, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Προσεγγίζοντας τη Ζωή και το Θάνατο: Από την απώλεια και το πένθος στην ψυχική ανθεκτικότητα », την Δευτέρα 04/05/2020 και ώρες 18:00-20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης στον καιρό της πανδημίας με τίτλο «Εμείς και ο ύπνος μας στην καραντίνα: μια σχέση που χρειάζεται φροντίδα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Εμείς και ο ύπνος μας στην καραντίνα: μια σχέση που χρειάζεται φροντίδα», την Δευτέρα 27/04/2020 και ώρες 19:00-21:00

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι σύνδεσης και ενδυνάμωσης στον καιρό της πανδημίας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεών μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΓΩ», των Δήμων Χολαργού-Παπάγου, Αγίας Παρασκευής - σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Σύνδεση και Αλληλεγγύη στον καιρό της πανδημίας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β? Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα υγείας, που απασχολούν όλον τον κόσμο, συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση/ συνομιλία εκπαιδευτικών  με ειδικούς ψυχικής υγείας με θέμα: «Σύνδεση και Αλληλεγγύη στον καιρό της πανδημίας», την Τρίτη 07/04/2020 από τις 19:00 έως τις 21:00. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων - βιωματικό εργαστήριο ?Λόγοι και αντίλογοι. Προσεγγίζοντας αθέατες όψεις της Επανάστασης του 1821 μέσα από τον ρόλο της τέχνης?

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει ημερίδα - βιωματικό εργαστήριο με τίτλο:  

?Λόγοι και αντίλογοι. Προσεγγίζοντας αθέατες όψεις της Επανάστασης του 1821 μέσα από τον ρόλο της τέχνης?             

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, κατά τις ώρες  17:30 ? 20:30, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής ( Λυκούργου & Αρτέμωνος, τηλ. 2106012914, όπως φαίνεται και στο χάρτη,) για 30 εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 

Επιμορφωτικό σεμινάριο Πολιτιστικών θεμάτων «Βιβλιοθεραπεία και διαχείριση συναισθήματος»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

                 «Βιβλιοθεραπεία και διαχείριση συναισθήματος»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 κατά τις ώρες 4:30-7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, χάρτης: https://goo.gl/maps/57WG4QAuqxVZHc656 , πλησίον σταθμού μετρό Σύνταγμα).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)