Joomla Free Template by FatCow Hosting

Διαδικτυακή επιμορφωτική Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 06 Απριλίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνουν διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων»«Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων»

Δευτέρα 12 Απριλίου, κατά τις ώρες 18:00 – 20:00

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ.

Διαδικτυακό σεμινάριο-εργαστήριο με θέμα: «Προσεγγίζοντας την ποίηση μέσα από τον δρόμο της Ιστορίας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Greek I.B.B.Y.) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο - εργαστήριο με θέμα:

«Προσεγγίζοντας την ποίηση μέσα από τον δρόμο της ιστορίας»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 κατά τις ώρες 18:00 – 20:30.

Επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Πλημμύρες: ένα διαχρονικό φαινόμενο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄, Γ΄Αθήνας, Πειραιά, Αργολίδας, Αχαϊας, Ημαθίας, Κυκλάδων, Ρεθύμνου & Χανίων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο , με θέμα: «Πλημμύρες: ένα διαχρονικό φαινόμενο». Προσκεκλημένες εισηγήτριες είναι οι κ.κ. Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Δρ Κική Μακρή. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.00 -21.00 και στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί σχετική βεβαίωση.

 Εγκύκλιος

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η δημιουργική σύζευξη θεατρικών τεχνικών και ψηφιακών μέσων στην προσέγγιση ενός ήρωα της Επανάστασης του 1821»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου- Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (http://artandspeechlab.primedu.uoa.gr/) διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η δημιουργική σύζευξη  θεατρικών τεχνικών και  ψηφιακών μέσων στην προσέγγιση  ενός  ήρωα της Επανάστασης του 1821»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου κατά τις ώρες 18:00 – 20:30.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: “Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ … Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου ”

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄,  Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), διοργανώνουν το 3ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα:

«Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ …

Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου»

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για λόγους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 σε ώρες που θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Στο Φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από δημοτικά σχολεία των παραπάνω Διευθύνσεων.

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • Για να δείτε τη θεματολογία πατήστε εδώ.
  • Για να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής πατήστε εδώ.

Διαδικτυακό Σεμινάριο - Εργαστήριο με τίτλο «Η Διαπολιτισμικότητα ως Δεξιότητα Ζωής στο Δημοκρατικό Σχολείο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο, εξ αποστάσεως, την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, και ώρες 18:00-20:30, με τίτλο: «Η διαπολιτισμικότητα ως δεξιότητα ζωής στο δημοκρατικό σχολείο».

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: Επιστήμη των Πολιτών και Εκπαίδευση για την Αειφορία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης B’ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 Cos4Cloud και τις Δ/νσεις Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Δ.Ε. Β’ και Γ’ Αθήνας διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρες 18.30 – 20.00 με θέμα «Επιστήμη των Πολιτών και Εκπαίδευση για την Αειφορία».
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με την Επιστήμη των Πολιτών και πώς αυτή μπορεί να συνδεθεί με την εκπαίδευση και ειδικότερα με την Εκπαίδευση για την Αειφορία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση του ψηφιακού Παρατηρητηρίου Πολιτών-εφαρμογής Pl@ntΝet για τη βιοποικιλότητα των φυτών και τον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων για το δάσος ή τον κήπο. Στο σεμινάριο θα προταθούν δομημένες δραστηριότητες που θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να εντάξουν άμεσα στα προγράμματά τους.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

  Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα διαδικτυακή συνάντηση σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα:

"Εκφοβισμός: Υποστηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς" αναβάλλεται, λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε αιφνίδια στην πλατφόρμα Webex του Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού». 

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την νέα ημερομηνία υλοποίησης της αναβληθείσας συνάντησης.
 

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020

  Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, συνδιοργανώνει με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Διαδικτυακά για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των όμορων δήμων.

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 να γιορτάσουμε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακό- συμμετοχικό εργαστήρι για την δημοκρατία στην σχολική τάξη και πράξη «Η συνέλευση των παιδιών» Τα πρώτα βήματα άσκησης στη δημοκρατία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την  Ένωση Προσώπων «Πρωτοβουλία για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ 12)» διοργανώνει διαδικτυακό- συμμετοχικό εργαστήρι για την δημοκρατία στην σχολική τάξη και πράξη με τίτλο : «Η συνέλευση των παιδιών» - Τα πρώτα βήματα άσκησης στη δημοκρατία,  για εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων περιοχής ευθύνης μας, την Πέμτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρες 18:00-20:30. 

Εμψυχωτές του εργαστηρίου θα είναι ο κ. Γιώργος Μόσχος, νομικός, και η κ. Ασπασία Καλησώρα, εκπαιδευτικός. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)