Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Σκέφτομαι ? Εκφράζομαι ? Επικοινωνώ ?Ο λόγος για τη Μουσική, η Μουσική του Λόγου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη- Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, διοργανώνουν το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα:

             «Σκέφτομαι ? Εκφράζομαι ? Επικοινωνώ ? Ο λόγος για τη Μουσική, η Μουσική του Λόγου»

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στον χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ώρες που θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Στο Φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από δημοτικά σχολεία των παραπάνω Διευθύνσεων.

Συνημμένα:

 Υπ' αριθμ. 3282/17-02-2020 έγγραφο έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής μαθητών στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Θεματολογία για το 3ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Eπιμορφωτικό σεμινάριο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» με θέμα: «Ανθεκτικές πόλεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

 Το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» ξεκίνησε τη λειτουργία του διεθνώς το 1999 και στην Ελλάδα το 2001. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει σχολεία και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ώστε να συμπεριλάβουν στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και τα δάση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα εργαλεία, καθώς και κίνητρα για να πλησιάσουν το δάσος και να μάθουν από αυτό γι? αυτό.

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β? Αθήνας, Συντονιστικός Φορέας του Δικτύου στην Ελλάδα και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Χειριστής του Δικτύου, συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του Δικτύου, σεμινάριο με βιωματικά εργαστήρια, με θέμα: «Ανθεκτικές πόλεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή». Το Σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:00 ? 14:30.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Για να δείτε την ανακοίνωση του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020 - Θεματικά Δίκτυα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

 Ενημερωθείτε βάσει του επισυναπτόμενου εγγράφου υπ' αρ. πρωτ. Φ13/17836/Δ7/7-2-2020 του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. για α) τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Κ.Π.Ε. και β) τα Θεματικά Δίκτυα. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην υλοποίηση προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και ενδιαφέρονται να επισκεφτούν με το τμήμα τους Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος, καλούνται όπως υποβάλουν τη σχετική αίτηση αποκλειστικά μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας μέχρι τις 21-2-2020. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας σε Συλλόγους Διδασκόντων για την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το σεμινάριο του 1ου ΔΣ Ηρακλείου δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το σεμινάριο των 2-3 ΔΣ Παπάγου δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το σεμινάριο των 3-4 ΔΣ Ν.Ψυχικού δείτε εδώ.

Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα στη 1/2/2020 με τίτλο ?Οργάνωση δράσης στον Προσανατολισμό-Orienteering?

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Λαυρίου  προτίθεται να οργανώσει επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Οργάνωση δράσης  στον Προσανατολισμό-Orienteering» σε συνεργασία  με τις  Δ/νσεις  Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπ/σης  Β? Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των  υπευθύνων Π.Ε. Η ημερίδα απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς και θα διεξαχθεί στους χώρους του ΚΠΕ Λαυρίου την 1η Φεβρουαρίου 2020. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους αντίστοιχους  Υπεύθυνους ΠΕ μέχρι την Πέμπτη 19/12/2019.

Συνημμένα:

Έγγραφο του Κ.Π.Ε. Λαυρίου

 Έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων και βιωματικό εργαστήριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων ,  σε συνεργασία με το  τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης , διοργανώνουν  ημερίδα  και βιωματικό εργαστήριο με τίτλο:

              «Παραμύθι και δημιουργικότητα. Από τον λόγο στην πράξη»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14  Νοεμβρίου 2019, κατά τις ώρες  16:30 ? 20:00, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι (Σταθμός  Μετρό Ευαγγελισμός ή Σύνταγμα)  για 25 εκπαιδευτικούς.

Συνημμένα: 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ, καθώς και το ενημερωτικό φυλλάδιο του μουσείου. 

Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

«Επιμορφωτική συνάντηση και εργαστήρια για τη συνεργατικότητα στο σχολείο»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Δ?, Γ? Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Παιδαγωγική Ομάδα για την προώθηση της παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα «Το Σκασιαρχείο», διοργανώνουν

δύο ημέρες συναντήσεων για τη συνεργατικότητα στο σχολείο, στις 31/10 και 1/11/2019, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Διήμερο σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα: "Κλιματική Αλλαγή και Εκπαίδευση για την Αειφορία"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τo Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄ και Δ.Ε. Α΄ και Β΄ Αθήνας προτίθεται να υλοποιήσει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Κλιματική Αλλαγή και Εκπαίδευση για την Αειφορία: η προετοιμασία της κοινωνίας απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης» (με υποθέματα: α. Ενέργεια και β. Δασικές Πυρκαγιές). Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπ? αρ. πρωτ. 88/7-10-2019 του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης.

Συνημμένα:

 Έγγραφο του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης

 Έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΥΠΑΙΘ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής, τα Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης, Δραπετσώνας, Ελευσίνας και Λαυρίου και τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. της Περιφέρειας Αττικής προτίθεται να διοργανώσει Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 9.30 ? 14.30. Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα υπάρχουν στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής.

Συνημμένα:

 Έγγραφο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής

 Έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας

Πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» - Δανεισμός εκπαιδευτικών σάκων σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας για το σχολικό έτος 2019-2020

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

 Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» συνεχίζει από τον Οκτώβριο την εφαρμογή του για έκτη συνεχή χρονιά στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Το πρόγραμμα συνίσταται στο δανεισμό 24 εκπαιδευτικών σάκων με βιβλία αφιερωμένα σε αντίστοιχες θεματικές ενότητες .

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)