Joomla Free Template by FatCow Hosting

Βιωματικό σεμινάριο «Κουκλοπαίζουμε: Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην τάξη»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α?, Γ?, Δ? Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο με θέμα:

«Κουκλοπαίζουμε: Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην τάξη» Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 17.30-21.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτση», Ακαδημίας 50, (πρόσβαση από μετρό, σταθμός Πανεπιστήμιο, χάρτης: https://goo.gl/maps/JAGFYLajZDxH53iV8 ).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα "Μαραθώνας: οι όψεις του νερού"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Μαϊος 2019

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Λαυρίου, τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτική ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Μαραθώνας: οι όψεις του νερού» το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρες 9.00-15.00.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο εγγραφο υπ? αρ. πρωτ. 65/Φ3/9-5-2019 του Κ.Π.Ε. Λαυρίου.
Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για συμμετοχή στην ημερίδα 15 εκπαιδευτικοί. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/marathonas-nero 
μέχρι την Πέμπτη 16/5 και ώρα 11.00 π.μ.

 

Για να δείτε το  έγγραφο  πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: Επιμορφωτική ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών και η εκπαιδευτική του αξιοποίηση»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη (https://goo.gl/TPpyHV ),   διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών και η εκπαιδευτική του αξιοποίηση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, κατά τις ώρες 16:00 ? 18:00,  στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη (Λεωφόρος Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος1,Παλαιό Φάληρο, χάρτης: https://goo.gl/maps/UUdSVwk2GEK2 ). 

 

Για να δείτε το  έγγραφο  πατήστε εδώ.

Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας στην Ιόνιο Σχολή για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Systemic Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Απριλίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Systemic Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα, ως εξής:

Στον 1ο επιμορφωτικό κύκλο  θα συμμετέχουν 25 εκπαιδευτικοί από την Ιόνιο Σχολή  (Σύλλογοι  Διδασκόντων των  Δημοτικών Σχολείων).

 Ημερομηνίες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου: 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρες 16:00 ? 21:00

Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρες 9:00 ? 16:00

Συντονίστρια Εργαστηρίων : Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

Χώρος διεξαγωγής : Ιόνιος Σχολή, Σισμανογλείου 29, Μαρούσι

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στο 2o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Σκέφτομαι ? Εκφράζομαι ? Επικοινωνώ ? Η τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του λόγου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019

 Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), διοργανώνουν το 2Ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα: «Σκέφτομαι ? Εκφράζομαι ? Επικοινωνώ ? Η τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του λόγου».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα, χάρτης: https://goo.gl/maps/j6ENgkpcLzD2, πληροφορίες για τους τρόπους πρόσβασης: https://www.snfcc.org/visit-snfcc#access ) σε ώρες που θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Στο Φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από δημοτικά σχολεία των παραπάνω Διευθύνσεων.

Συνημμένα:

 Υπ' αριθμ. 3513/08-04-2019 έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής μαθητών στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Ενδεικτική θεματολογία για το 2ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης 

 

«Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας στον Σύλλογο Διδασκόντων του 8ου Δ.Σχ. Κηφισιάς για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση της Oμάδας Eργασίας για τη Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Αγωγής Υγείας με τη Μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. 3ο Bιωματικό Eργαστήριο «Νοήματα, Δεξιότητες και Πράξεις: Οι καρποί του Καταξιωτικού Δέντρου της Δέσμευσης».

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, προσκαλεί τις εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσής μας, που συμμετέχουν στην Oμάδα Eργασίας για τη Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Αγωγής Υγείας με την Μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης , στο 3ο  Bιωματικό Eργαστήριο «Νοήματα, Δεξιότητες και Πράξεις: Οι καρποί του Καταξιωτικού Δέντρου της Δέσμευσης».

Ημερομηνία Διεξαγωγής:  Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρες 17:00-21:00.

Χώρος διεξαγωγής : Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», Λ.Μεσογείων 392, Αγ. Παρασκευή ( 3ος όροφος).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία και αξιοποίηση Καταλόγου με θέμα: ?Ψηφιακό Εκπαιδευτικό υλικό Πολιτιστικών Θεμάτων από το Α ως το Ω»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, δημιούργησαν τον «Κατάλογο ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού Πολιτιστικών Θεμάτων από το Α ως το Ω». Ο κατάλογος περιλαμβάνει συνδέσμους με ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό διαφόρων φορέων, διαθέσιμο στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά ποικίλες θεματικές ενότητες που εντάσσονται στη θεματολογία των Πολιτιστικών Προγραμμάτων. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Σώστε τη θάλασσα από τα πλαστικά!» (νέα ημερομηνία διεξαγωγής).

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Σώστε τη θάλασσα από τα πλαστικά!» την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρες 17.00-20.00 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής (Λυκούργου και Αρτέμωνος, περιοχή Παραδείσου Αγίας Παρασκευής, τηλ. 2106012914).

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με τη θαλάσσια προστασία αλλά και των προγραμμάτων σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.

Για να δείτε το  έγγραφο  πατήστε εδώ.

 

Νέα Ημερομηνία Πραγματοποίησης της Ημερίδας με θέμα: «Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019

Σχετικά με το με αριθμ. 876/28/02/2019 έγγραφο του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, της 1ης ΔΥΠΕ Αττικής, Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε για τον εκ νέου Προγραμματισμό υλοποίσης του Α΄ Κύκλου Σεμιναρίων για Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώνει το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, για την πιλοτική εφαρμογή της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ με θέμα: «Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05/04/2019, και ώρα 14.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ.στο χώρο του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Ηπείρου 17, Μουσείο-Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)