Joomla Free Template by FatCow Hosting

Θεατρική Παράσταση στο 8ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Τη θεατρική παράσταση "Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ", από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Κατσέλη, παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2012. Η παράσταση που έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, συγκίνησε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές γύρω από το ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης. Η Διευθύντρια κυρία Χαρά Δημητρίου και το προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας καλωσόρισαν με εγκαρδιότητα μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τους πρόσφεραν κεράσματα και αναμνηστικά δώρα που είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα. Μετά το τέλος της παράστασης οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν σκέψεις και να γνωριστούν καλύτερα.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

033
037
039
043
048
061
070
091
093
1/9 
start stop bwd fwd

Δημιουργία Blog από τους Μαθητές του 1ου Δ.Σ. Νέου Ψυχικού

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Οι φίλοι μας τα ζώα", οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 1ου Ολοήμερου Δ.Σ. Νέου Ψυχικού αποφάσισαν μαζί με την καθηγήτρια των Αγγλικών τους κ. Κόκκινου τη δημιουργία ενός σχετικού blog, το οποίο βρίσκεται υπό εβδομαδιαία διαμόρφωση από τα ίδια. Επισκεφθείτε το blog στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://oifiloimas.wordpress.com.

Διακρίσεις Μαθητών του ΣΜΕΑΕ Νέας Ιωνίας σε Κολυμβητικούς Αγώνες

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012
Η Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Νέας Ιωνίας για άλλη μια φορά εκπροσωπήθηκε επάξια σε κολυμβητικούς αγώνες που έγιναν την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 στο κλειστό κολυμβητήριο Κολοκυνθούς. Τα παιδιά επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ευγενή άμιλλα και κατάφεραν να κατακτήσουν μια πρώτη, μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση. Μέσα από αυτή την ευκαιρία αξιοποίησαν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους και υλοποίησαν τον στόχο της εκπαίδευσης για ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μέσα από ένα ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο .

Έκθεση Βιβλίου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί στο 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Η έκθεση θα διαρκέςσει έως 6 Απριλίου και θα περιλαμβάνει ομιλία - συζήτηση με συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εικονογράφο.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού από το 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, το 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας και το Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Αλσούπολης διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας και συνεργασίας με κοινές δραστηριότητες ανάμεσα στους μαθητές των δύο σχολείων. Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν στο 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, το οποίο θα επισκεφθούν την ίδια μέρα οι μαθητές της Δ΄και Στ΄ τάξης  του Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Αλσούπολης. Επειδή την ίδια μέρα είναι και η Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, αλλά και η Παγκόσμια ημέρα Ποίησης θα γίνει η αρχή για τη δημιουργία σχολικού κήπου, αλλά και για τη συγγραφή κοινού ποιήματος για την αρμονική συνύπαρξη των λαών. Μελλοντικά θα ακολουθήσουν διάφορες αθλοπαιδιές με ομάδες μαθητών και με άλλα γειτονικά σχολεία.

Ιστοσελίδα 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης διαθέτει ιστοσελίδα, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στη διεύθυνση: 1dim-pefkis.att.sch.gr. 

Αγώνες Σκακιού

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας απευθύνει συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου που έλαβαν μέρος στους αγώνες σκακιού (ομαδικούς και ατομικούς) και στον μαθητή της Γ' τάξης Μπελενιώτη Ιωάννη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ατομικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Βόρειου Τομέα και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο .

Εκδήλωση για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου στο 1ο Δ.Σ. Χαλανδρίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ. για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά με θέμα: «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί?.με ασφάλεια». Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η επικεφαλής της δράσης Saferinternet.gr, Δρ. Βερόνικα Σαμαρά και ο υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας υποΣΤΗΡΙΖΩ κ. Γιώργος Κορμάς. Επισυνάπτεται η πρόσκληση της εκδήλωσης .

Ομιλία με Θέμα "Δημιουργικότητα και ο Νέος Σήμερα" στο 2ο Δ.Σ. Βριλησσίων

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκλησηΟ Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Βριλησσίων σας προσκαλούν στην ομιλία του κ. Βασίλη Καραποστόλη, Καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Δημιουργικότητα και ο νέος σήμερα", την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Αθ. Διάκου & Κυπρίων Αγωνιστών). Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκληση της εκδήλωσης.  

Εκδήλωση από τα Δ.Σ. Νέας Ερυθραίας σε Συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "Προνοή"

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την αφίσαΟι Δ/ντές κι οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων της Νέας Ερυθραίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "ΠΡΟΝΟΗ" του Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ  σας προσκαλούν την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου & 3ου Δ.Σ. Ν. Ερυθραίας (Σπετσών & Ψαρών, τηλ. 210-8071434), στην ομιλία «Ο εκφοβισμός στο χώρο του σχολείου. Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας»  που θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Λειτουργό ? Οικογενειακή Σύμβουλο κ. Αλεξάκη - Αναστασοπούλου Αρχοντούλα. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την πρόσκληση .

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)