Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου - Επίσκεψη του συγγραφέα Γιώργου Κατσέλη στο 1ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο συγγραφέας Γιώργος Κατσέλης επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Οι μαθητές της Δ' Δημοτικού που είχαν επεξεργαστεί το παραμύθι "Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά", με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Μαστρογιωργάκη Δήμητρας και Σφακιανάκη Μαρίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον συγγραφέα, να εκφράσουν τις εντυπώσεις και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Ακολούθησε οπτικοακουστική δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου από τους μαθητές της ΣΤ2' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας που έγινε με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Κωνσταντίνας Παναγιωτοπούλου και Εύης Χλωρού. Η προσπάθεια των παιδιών να αποδώσουν το παραμύθι με το λόγο και το σώμα τους ήταν εξαιρετική και δίκαια κέρδισε τα χειροκροτήματα όλων όσων την παρακολούθησαν.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη μεγεθύνετε Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη μεγεθύνετε Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη μεγεθύνετε Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη μεγεθύνετε

Δράσεις για την Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού στο 1ο Δ.Σ. Πεύκης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι στο 1ο Δ.Σ. Πεύκης την Τετάρτη 29/02/2012 θα μιλήσει στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ημέρας Εφήβων "Ωρίωνας" κ. Φύσσας Κων/νος. Θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να αναφερθούν σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μετά από αυτό, και με βάση τα συμπεράσματα της συζήτησης, θα αποφασιστούν, σε συνεργασία με το ίδιο κέντρο, δράσεις με συμμετοχή των μαθητών. Αντίστοιχη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα οριστεί μελλοντικά και στους γονείς των μαθητών του σχολείου.

Λειτουργία Σχολής Γονέων στο 16ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι στο 16ο ΔΣ Ν. Ιωνίας (Μεσσηνίας 15 Αλσούπολη) θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων, με θέματα ψυχολογίας και παιδαγωγικής που σκοπό έχουν να βοηθήσουν εκπ/κούς και γονείς, στο δύσκολο και σύνθετο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. Εκεί θα οριστεί η θεματολογία καθώς και οι ώρες και οι μέρες των συναντήσεων. Αιτήσεις συμμετοχής θα βρίσκονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου).                      

Βράβευση του 1ου Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
Με την ανακοίνωση αυτή, ο Δ/ντής και οι εκπ/κοί του 1ου Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής σας ενημερώνουν ότι το σχολείο τους βραβεύτηκε εις διπλούν στο μουσείο της Ακρόπολης για την Περιβαλλοντική Ανταπόδοση.

 

Περισσότερα: Βράβευση του 1ου Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Εκδήλωση με Θέμα "Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για το Φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού" από το 5ο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012
Ο Δ/ντής και ο  Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού  Σχολείου  Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) και τις Σχολ. Συμβούλους 25ης Εκπ/κής Περιφέρειας Δρ. Ελένη Μανιάτη, 2ης Περιφέρειας Ειδ. Αγωγής και Εκπ/σης Δρ. Ράνια Χιουρέα  και την Υπεύθυνη Αγ. Υγείας Δ/νσης Π.Ε.  Β' Αθήνας κ. Ευαγγελία Σιαφαρίκα σας προσκαλούν στην  εκδήλωση με θέμα: "Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying)". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης .

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετεΤο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης στο πλαίσιο του προγράμματος της Β' τάξης "Σέβομαι το περιβάλλον και ανακυκλώνω" και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης προτίθεται να συγκεντρώσει μικρές χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση. Επειδή οι δυνατότητες σωστής αποθήκευσης των παραπάνω υλικών είναι ιδιαίτερα περιορισμένες θα σας παρακαλούσαμε να φροντίσετε ώστε να παραδοθούν οι συσκευές μόνο κατά το διάστημα από Δευτέρα 20 μέχρι Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου κατά την πρωινή προσέλευση.

 

Ο Διευθυντής

Νάσσης Παντελής

Κινηματογραφική Βραδιά στο 2ο Δ.Σ. Βριλησσίων

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δ.Σ. Βριλησσίων σας προσκαλεί σε κινηματογραφική βραδιά στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 18:30. Θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία "Μυστικό Κήπος" της Ανιέσκα Χόλαντ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την πρόσκληση.

Αποκριάτικο Πάρτυ στο 1ο Δ.Σ. Πεύκης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκλησηΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Πεύκης σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο χώρο του σχολείου. Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκληση

Ο Ιστότοπος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων απέκτησε ιστοσελίδα! Χάρη στη βοήθεια δύο γονέων του σχολείου μας το site 4dim-vriliss.att.sch.gr αποτελεί πραγματικότητα και μπορείτε να το επισκέπτεστε. Εμείς υποσχόμαστε να το ενημερώνουμε!

 

Ο Διευθυντής,

Δημήτρης Δημητρίου

Αποκριάτικη Γιορτή στο 11ο Δ.Σ. Χαλανδρίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκλησηΤο 11ο Δ.Σ. Χαλανδρίου σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 11:00 π.μ. και μέχρι τη 1:00 μ.μ. θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Θα ακολουθήσει μουσική και χορός για μικρούς και μεγάλους. Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκληση.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)