Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ευχαριστήριο μήνυμα Διευθυντή για τη διεξαγωγή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ευχαριστεί θερμά τους προέδρους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ. Επίσης, Ο Διευθυντής εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων, κα Καραμπά Βασιλική για την πολύτιμη συμβολή της στην προετοιμασία και διοργάνωση των εκλογών.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί το προσωπικό του τμήματος μηχανοργάνωσης, κ. Λουλουδάκη Κώστα, κ. Ρεστέμη Γιώργο, κα Βερροιοπούλου  Νάνσυ, κ.  Χάρμπα Σωτήρη, και κα Μοσχούρη Ελένη για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών. Επιπλέον, ο Διευθυντής ευχαριστεί ολόψυχα το διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης και συγκεκριμένα την κα Σταματιάδη Μαριάνθη και τον κ. Αποστολίκα Απόστολο καθώς και όλους αυτούς που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο.

Τέλος, ο Διευθυντής εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους εκπρόσωπους των παρατάξεων για την εκλογή τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

 

Συνάντηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας προσκαλεί τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων Β΄ Αθήνας σε συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία της Διεύθυνσής μας.

Επισημαίνουμε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες, η πρώτη στις 10.00 π.μ. για τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων που υπηρετούν στο ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα και η δεύτερη στις 14.00 μ.μ. για τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων που υπηρετούν στο πρωινό πρόγραμμα.   

 

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας

Αθανάσιος Ηρ. Ανδρώνης

Συνάντηση Διευθυντή Δ/νσης και Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π.Ε. Β' Αθήνας με τους Δ/ντες Σχολικών Μονάδων

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Διευθυντής της Δνσης και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων προσκαλούν τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας σε συνάντηση τις παρακάτω μέρες και ώρες, στα γραφεία της Διεύθυνσης (Ανάφης και Αγίων Αποστόλων, Ηράκλειο) :

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

08.30 - 09.30 : Δημοτικά Σχολεία Αγία Παρασκευής

10.00 - 11.00 : Δημοτικά Σχολεία Χολαργού - Παπάγου

11.30 - 12.30 :  Δημοτικά Σχολεία Πεντέλης - Μελισσίων - Βριλησσίων

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

08.30 - 09.30 : Δημοτικά Σχολεία Εκάλης - Νέας Ερυθραίας ? Κηφισιάς

10.00 - 11.00 : Δημοτικά Σχολεία Χαλανδρίου

11.30 - 12.30 : Δημοτικά Σχολεία Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

08.30 - 09.30 : Δημοτικά Σχολεία Φιλοθέης ? Ψυχικού

10.00 - 11.00 : Δημοτικά Σχολεία Πεύκης ? Λυκόβρυσης

11.30 - 12.30 : Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

08.30 - 09.30 : Δημοτικά Σχολεία Νέου Ηρακλείου

10.00 - 11.00 : Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου

 

Με εκτίμηση,

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας

Αποχαιρετισμός του απερχόμενου Διευθυντή Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Με μεγάλη συγκίνηση, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί, οι Προϊσταμένες Διοικητικών και Εκπαιδευτικών Θεμάτων, το διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας αποχαιρέτησαν τον συνταξιούχο πια Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ζιάραγκα Ιωάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο προηγούμενος Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κος Πάρις Βεντήρης, τον οποίο ευχαριστούμε για την παρουσία του και το έργο του στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.

 

Ο Διευθυντής,

Αθανάσιος Ηρ. Ανδρώνης

apoxairetismos
apoxairetismos1
apoxairetismos
apoxairetismos1
1/2 
start stop bwd fwd

Συνάντηση για αποχαιρετισμό απερχόμενου Διευθυντή και ενημέρωση

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016

  Προσκαλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας σε συνάντηση για τον αποχαιρετισμό του απερχόμενου Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Ζιάραγκα και ενημέρωση από τον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Ηρ. Ανδρώνη, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρες 08.15 – 09.00 στα γραφεία της Διεύθυνσης (Ανάφης και Αγίων Αποστόλων, Ηράκλειο).

Θα επακολουθήσει συνεργασία με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ανά ομάδες σχολείων ως εξής:

09.00 - 09.25 : Δημοτικά Σχολεία Αγία Παρασκευής

09.25 - 09.50 : Δημοτικά Σχολεία Χολαργού - Παπάγου

09.55 -10.20 : Δημοτικά Σχολεία Πεντέλης - Μελισσίων - Βριλησσίων

10.25 - 10.50 : Δημοτικά Σχολεία Εκάλης - Νέας Ερυθραίας – Κηφισιάς

10.55 - 11.20 : Δημοτικά Σχολεία Χαλανδρίου

11.25 - 11.50 : Δημοτικά Σχολεία Μεταμόρφωσης

11.55 - 12.20 : Δημοτικά Σχολεία Φιλοθέης – Ψυχικού

12.25 - 12.50 : Δημοτικά Σχολεία Πεύκης – Λυκόβρυσης

12.55 - 13.20 : Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας

13.25 - 13.50 : Δημοτικά Σχολεία Νέου Ηρακλείου

13.55 - 14.20 : Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου

 

Με εκτίμηση,

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας

Ορισμός αναπληρωτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β' Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

neo Σας κοινοποιούμε το υπ' αριθμ. Φ.32/12069/30-08-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β' Αθήνας, σχετικά με τον ορισμό αναπληρωτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β' Αθήνας.

Ανάρτηση Νέας Εγκυκλίου Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας υπ' αριθμ. πρωτ. 34.1/25/5145/14-06-2016

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
neo Σας πληροφορούμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, στην ενότητα "Δημοσιεύσεις" -> "Εγκύκλιοι Διεύθυνσης", η νέα Εγκύκλιος της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, υπ' αριθμ. πρωτ. Φ.34.1/1/6437/23-08-2016, για την οποία οφείλουν να λάβουν γνώση, ενυπόγραφα, όλοι οι εκπαιδευτικοί, με ευθύνη των Διευθυντών/ντριών των Δημοτικών Σχολείων ή των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων.

Μήνυμα απερχόμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Αγαπητές μου συναδέλφισσες και αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και όλους τους ανθρώπους που με συντρόφεψαν σε αυτό το σύντομο αλλά αξιομνημόνευτο ταξίδι. Η θητεία μου ως Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Β’ Αθήνας είναι μια από τις πιο αξιόλογες εμπειρίες μου αλλά και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής που θα με συνοδεύει για πάντα.

Αποχωρώντας από τη θέση αυτή, θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να ολοκληρώσω την επαγγελματική πορεία μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και που με υποστηρίξατε στην προσπάθειά μου να προσφέρω τις βέλτιστες υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα της Β΄Αθήνας.

Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κατάστασης που επικεντρώνεται στις ανάγκες των μαθητών, προάγει τη μάθηση αλλά και τη συναισθηματική τους ανάπτυξη, μέσα σε ένα σύγχρονο και δημιουργικό σχολείο και σε κλίμα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και κυρίως αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων. Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της εκπαιδευτικής ηγεσίας και της διοίκησης των σχολικών μονάδων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου η χώρα μας δίνει ένα σημαντικό αγώνα επιβίωσης σε εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Μαζί με τις/ους Σχολικούς Συμβούλους, τις/ους Υπευθύνους των Καινοτόμων Δράσεων, τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, τους Διοικητικούς Υπαλλήλους και τους αποσπασμένους Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τους Αιρετούς μας (Κατερίνα Λεμπέση-Ντίνο Βρυώνη, Νίκο Παπασπύρο-Μάγια Σταυροπούλου) και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, ακολούθησα ένα κοινό όραμα για αποτελεσματικά σχολεία με έργα και πρωτοπόρες δράσεις, με σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση που προάγει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές και αναβαθμίζει την παρεχόμενη γνώση στα σχολεία.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω  όλους αυτούς τους ανεκτίμητους συνεργάτες για την αμέριστη στήριξη που μου πρόσφεραν, την υπομονή και επιμονή τους καθώς και την αφοσίωσή τους στο κοινό μας όραμα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις δύο υπέροχες Προϊστάμενες, την κ. Β. Καραμπά (Διοικητικών Θεμάτων) και την κ. Αικ. Παπαγιάννη (Εκπαιδευτικών Θεμάτων) για την αγαστή συνεργασία και την ουσιαστική προσφορά τους στην άρτια οργάνωση των Τμημάτων της Διεύθυνσής μας. Ευχαριστώ επίσης τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον κ. Αρ. Νάτση, που υπήρξε συνεργάτης στον καθημερινό αγώνα μου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τέλος ευχαριστώ θερμά τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων μας: «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου», Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» Η συνεργασία μας υπήρξε καθόλα άψογη στηριζόμενη στην αλληλοεκτίμηση και στον αλληλοσεβασμό.

Αποχωρώ με τη βεβαιότητα ότι η επιτυχής προσπάθειά μας, που στηρίχθηκε και στην εξαιρετική κληρονομιά που μας παρέδωσε ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο κ. Π. Βεντήρης, θα συνεχιστεί κυρίως χάρη στη δική σας βοήθεια απέναντι στο δύσκολο έργο της Διοίκησης. Η άριστη λειτουργία των σχολείων μας και η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας και διαλόγου με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς θα συνεχίσει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Διεύθυνσής μας.

Καλωσορίζω θερμότατα το νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιο Ανδρώνη (φίλο από τα πρώτα χρόνια της εκπαιδευτικής μας καριέρας) και έχω τη σιγουριά ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη διοικητική εμπειρία μας και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων μας.

Καθώς έφθασα στο τέλος της επαγγελματικής μου πορείας ως στέλεχος εκπαίδευσης αλλά και ως εκπαιδευτικός, αναλογίζομαι ότι οι καλύτερες στιγμές μου είναι συνδεδεμένες με το χαμόγελο και τις γλυκές κουβέντες των μικρών μου μαθητών αλλά και με την εκτίμηση, την αποδοχή και την αγάπη των συναδέλφων.

Σας αποχαιρετώ κρατώντας μόνο αυτές τις στιγμές που θα με συνοδεύουν για πάντα και εύχομαι σε όλους σας να συνεχίσετε να εργάζεστε με ζήλο και δημιουργικότητα για να εμφυσήσετε την αγάπη για τη μόρφωση και την παιδεία στους μαθητές μας.

Σας ευχαριστώ!

Γιάννης Ζιάραγκας

Ανάρτηση Νέας Εγκυκλίου Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας υπ' αριθμ. πρωτ. 34.1/25/5145/14-06-2016

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016
Σας πληροφορούμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, στην ενότητα "Δημοσιεύσεις" -> "Εγκύκλιοι Διεύθυνσης", η νέα Εγκύκλιος της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, υπ' αριθμ. πρωτ. Φ.34.1/25/5145/14-06-2016, για την οποία οφείλουν να λάβουν γνώση, ενυπόγραφα, όλοι οι εκπαιδευτικοί, με ευθύνη των Διευθυντών/ντριών των Δημοτικών Σχολείων ή των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων.

Ενημέρωση για την παραλαβή των Ατομικών Δελτιών Κατάταξης

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Β΄ Αθήνας οι οποίοι κατά την εκτύπωση του Α.Δ.Κ.Υ. τους παρατήρησαν ότι αποτυπώνεται μονο η πληροφορία για την κατοχή διδακτορικού διπλώματος ενώ οι ιδιοι κατέχουν και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, να μη προβαίνουν στην εκτύπωση και παράδοση του Α.Δ.Κ.Υ. τους, διότι θα εκδοθεί ενημερωμένη έκδοση αυτών των δελτίων μέχρι αύριο το μεσημέρι. Μετα την ανάρτηση των ενημερωμένων Α.Δ.Κ.Υ. οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τα εκτυπώσουν και να τα παραδώσουν στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετουν ακολουθώντας τις αρχικές οδηγίες.

Να σημειωθεί οτι η συγκεκριμένη παράλειψη δεν επηρεάζει την κατάταξη του υπαλλήλου ούτε τα οικονομικά στοιχεία όπως αυτά αποτυπώνονται στο τρέχον Α.Δ.Κ.Υ.

Όσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία ακολουθούν κανονικά τις αρχικές οδηγίες.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)