Joomla Free Template by FatCow Hosting

Περιβαλλοντική Ξενάγηση στο Πεδίο του Άρεως Παρουσία της Αναπλ. Υπουργού Π.Δ.Β.Μ.Θ. κας Φ. Γεννηματά

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Άλσος Πεδίου Άρεως

Την Τετάρτη 19-1-2011 έγινε ξενάγηση στους αναπλασμένους χώρους του Άλσους του Πεδίου του Άρεως, στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων των Κ.Π.Ε της Αττικής καθώς και εκπροσώπων ΜΚΟ.. Στην ξενάγηση παρέστη η Αν. Υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά, ο γνωστός αρχιτέκτονας και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Αλέξανδρος Τομπάζης, η Δ/ντρια ΣΕΠΕΔ κ. Φουσέκη, η Προϊσταμένη ΑΥ και Π.Ε. του Υπουργείου κ. Ξυλόκοτα και ο Δ/ντής Π.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Βασίλειος Πετρόπουλος. Στόχος του Υπουργείου είναι αξιοποίηση των χώρων αστικού πρασίνου για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα η αξιοποίηση των αναπλασμένων πάρκων.

 

Από την πλευρά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκφράστηκε η βούληση να στηριχθεί αυτή η πρωτοβουλία με σειρά δράσεων που θα έχουν στόχο την ανάδειξη του χώρου σε μαθητικές ομάδες και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του αστικού πρασίνου. Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους Υπεύθυνους Π.Ε. να καταθέσουν προτάσεις, για την σύνδεση του χώρου με την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από τις καινοτόμες προσεγγίσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Όλοι οι Υπεύθυνοι Π.Ε. δεσμεύτηκαν για την κατάθεση πρότασης σε σύντομο χρονικό ορίζοντα, για να πλημμυρίσει το αναπλασμένο Πεδίο του Άρεως με τα χαμόγελα και τις φωνές χιλιάδων μαθητών της Αττικής.

Εμφανίσεις: 1087

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)