Joomla Free Template by FatCow Hosting

7 Φεβρουαρίου 2012 - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Στις 7 Φεβρουαρίου 2012 γιορτάζεται για 9η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Saferinternet.gr, εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

H Δ/νσή μας, μέσα από τα προγράμματα Αγωγής Υγείας, συνεργάζεται με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και συνδιοργανώνει   δράσεις  σε  θέματα ασφαλούς  χρήσης και κατάχρησης των  νέων  τεχνολογιών και την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, ενημερωνόμαστε από τους ειδικούς, μοιραζόμαστε  τις εμπειρίες μας, μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο και ο καθένας με τον τρόπο του συνεισφέρουμε  στην προάσπιση της ασφάλειάς μας  στους «διαδραστικούς κόσμους». Όλοι μας μπορούμε και πρέπει να παίξουμε το ρόλο που μας αναλογεί στο να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μπορούν να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο με σύνεση και με ασφάλεια!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και για  υλικό ανατρέξτε στο Ασφαλές Διαδίκτυο στη Βιβλιοθήκη της Αγωγής Υγείας και πλοηγηθείτε στους σχετικούς ιστοσυνδέσμους.

Εμφανίσεις: 1217

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)