Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Μήνυμα απερχόμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Αγαπητές μου συναδέλφισσες και αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και όλους τους ανθρώπους που με συντρόφεψαν σε αυτό το σύντομο αλλά αξιομνημόνευτο ταξίδι. Η θητεία μου ως Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Β’ Αθήνας είναι μια από τις πιο αξιόλογες εμπειρίες μου αλλά και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής που θα με συνοδεύει για πάντα.

Αποχωρώντας από τη θέση αυτή, θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να ολοκληρώσω την επαγγελματική πορεία μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και που με υποστηρίξατε στην προσπάθειά μου να προσφέρω τις βέλτιστες υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα της Β΄Αθήνας.

Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κατάστασης που επικεντρώνεται στις ανάγκες των μαθητών, προάγει τη μάθηση αλλά και τη συναισθηματική τους ανάπτυξη, μέσα σε ένα σύγχρονο και δημιουργικό σχολείο και σε κλίμα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και κυρίως αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων. Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της εκπαιδευτικής ηγεσίας και της διοίκησης των σχολικών μονάδων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου η χώρα μας δίνει ένα σημαντικό αγώνα επιβίωσης σε εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Μαζί με τις/ους Σχολικούς Συμβούλους, τις/ους Υπευθύνους των Καινοτόμων Δράσεων, τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, τους Διοικητικούς Υπαλλήλους και τους αποσπασμένους Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τους Αιρετούς μας (Κατερίνα Λεμπέση-Ντίνο Βρυώνη, Νίκο Παπασπύρο-Μάγια Σταυροπούλου) και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, ακολούθησα ένα κοινό όραμα για αποτελεσματικά σχολεία με έργα και πρωτοπόρες δράσεις, με σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση που προάγει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές και αναβαθμίζει την παρεχόμενη γνώση στα σχολεία.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω  όλους αυτούς τους ανεκτίμητους συνεργάτες για την αμέριστη στήριξη που μου πρόσφεραν, την υπομονή και επιμονή τους καθώς και την αφοσίωσή τους στο κοινό μας όραμα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις δύο υπέροχες Προϊστάμενες, την κ. Β. Καραμπά (Διοικητικών Θεμάτων) και την κ. Αικ. Παπαγιάννη (Εκπαιδευτικών Θεμάτων) για την αγαστή συνεργασία και την ουσιαστική προσφορά τους στην άρτια οργάνωση των Τμημάτων της Διεύθυνσής μας. Ευχαριστώ επίσης τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον κ. Αρ. Νάτση, που υπήρξε συνεργάτης στον καθημερινό αγώνα μου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τέλος ευχαριστώ θερμά τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων μας: «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου», Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» Η συνεργασία μας υπήρξε καθόλα άψογη στηριζόμενη στην αλληλοεκτίμηση και στον αλληλοσεβασμό.

Αποχωρώ με τη βεβαιότητα ότι η επιτυχής προσπάθειά μας, που στηρίχθηκε και στην εξαιρετική κληρονομιά που μας παρέδωσε ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο κ. Π. Βεντήρης, θα συνεχιστεί κυρίως χάρη στη δική σας βοήθεια απέναντι στο δύσκολο έργο της Διοίκησης. Η άριστη λειτουργία των σχολείων μας και η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας και διαλόγου με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς θα συνεχίσει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Διεύθυνσής μας.

Καλωσορίζω θερμότατα το νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιο Ανδρώνη (φίλο από τα πρώτα χρόνια της εκπαιδευτικής μας καριέρας) και έχω τη σιγουριά ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη διοικητική εμπειρία μας και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων μας.

Καθώς έφθασα στο τέλος της επαγγελματικής μου πορείας ως στέλεχος εκπαίδευσης αλλά και ως εκπαιδευτικός, αναλογίζομαι ότι οι καλύτερες στιγμές μου είναι συνδεδεμένες με το χαμόγελο και τις γλυκές κουβέντες των μικρών μου μαθητών αλλά και με την εκτίμηση, την αποδοχή και την αγάπη των συναδέλφων.

Σας αποχαιρετώ κρατώντας μόνο αυτές τις στιγμές που θα με συνοδεύουν για πάντα και εύχομαι σε όλους σας να συνεχίσετε να εργάζεστε με ζήλο και δημιουργικότητα για να εμφυσήσετε την αγάπη για τη μόρφωση και την παιδεία στους μαθητές μας.

Σας ευχαριστώ!

Γιάννης Ζιάραγκας

Εμφανίσεις: 1681

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)