Joomla Free Template by FatCow Hosting

ΕΠΕΙΓΟΝ - Συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης Οικογενειακού Επιδόματος για το 2017-2018

Κατηγορία: Οικονομικά Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

  Σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 35 του ν.4484/2017(ΦΕΚ110/τ.Α΄/01-08-2017) προστίθεται νέο εδάφιο στο τέλος του δεύτερου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 15 του ν.4354/2015, ως εξής:«H παροχή του προηγούμενου εδαφίου δεν χορηγείται σε υπάλληλο με τέκνα τα οποία έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση η οικογενειακή παροχή παύει να καταβάλλεται για το οικονομικό έτος κατά το οποίο διαπιστώνεται η υπέρβαση του ως άνω ορίου».

Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 35 του ν.4484/2017 η παρ.2 του άρθρου 15 του ν.4354/2015 αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε, ως εξής:«2. Ειδικά, για τέκνα που φοιτούν σε οποιονδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής, η παροχή δίδεται μόνο κατά τη διάρκεια του ελάχιστου αριθμού των αναγκαίων για την απονομή τίτλων σπουδών εξαμήνων, που προβλέπεται από τον οργανισμό κάθε φορέα εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους».  

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν τέκνα τα  οποία  υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα τους υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου για τα εισοδήματα του 2016, ή εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν τέκνα τα οποία φοιτούν σε οποιοδήποτε φορέα μεταλυκειακής  εκπαίδευσης , δημόσιας ή ιδιωτικής και δεν το είχαν δηλώσει,  να υποβάλλουν εκ νέου  τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση  Οικογενειακής κατάστασης στην υπηρεσία μας.

 

Οι υπηρετούντες σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς μας εκπαιδευτικοί, να παραδώσουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις τους στους Διευθυντές-Προϊστάμενους των σχολικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν για να υποβληθούν συγκεντρωτικά στο Οικονομικό Τμήμα της Διεύθυνσης ΠΕ Β΄Αθήνας.

Να συμπληρωθεί από όλους τους μόνιμους (ΟΧΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ) υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από τη Διεύθυνσή μας και να υποβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017

Οι αποσπασμένοι σε άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή σε Φορείς του Υ.Π.Ε.Θ. να αποστείλουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις τους στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β? Αθήνας, είτε με κοινή αλληλογραφία (στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής), είτε με FAX (2102771324), είτε με e-mail στο oikonvath@dipe-v-ath.att.sch.gr αφού τη σαρώσουν ώστε να φαίνεται και η υπογραφή.

Εμφανίσεις: 789

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)