Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση Συνεργασίας στο Δίκτυο Σχολείων με Θέμα "Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                                                                                               Θέμα:
                 Δίκτυο Σχολείων «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» (αριθμός έγκρισης Φ.1/ΔΝ/ 23296/Δ7/17/2/2020)

   Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) θα υλοποιήσει για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων και εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ιστορία του σχολείου τους. Το πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του Μουσείου σε αυτή την κατεύθυνση (Μαθητικοί Διαγωνισμοί, Συνέδρια, Ημερίδες).
   Σκοπός να ενισχύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική ιστορία και ειδικότερα την τοπική εκπαιδευτική ιστορία, να γίνουν "ερευνητές" και να αναδείξουν την ιστορία των σχολείων που εργάζονται και φοιτούν, να μελετήσουν αρχειακό υλικό, να συλλέξουν προφορικές μαρτυρίες, να δημιουργήσουν οπτικοακουστικές εφαρμογές, να διατυπώσουν συμπεράσματα για την εκπαιδευτική ζωή στο παρελθόν, να αφυπνίσουν την εκπαιδευτική μνήμη, να αναστοχαστούν την εκπαιδευτική ζωή στο παρόν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα εκπονήσουν και να ανοίξουν το σχολείο στην κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 
Εμφανίσεις: 549

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)