Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ευρωπαϊκή διάκριση για το 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και το 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας

Κατηγορία: Γενικά Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

 Tα σχολεία 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό STEM Discovery Campaign 2021, στην κατηγορία STE(A)M IT Competition for Primary schools, με το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό σενάριο "Technology to prevent Earthquakes, Safe Cities for all".

Η εκστρατεία STEM Discovery Campaign 2021 αποτελεί μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνει η κοινότητα εκπαιδευτικών Scientix και προσκαλεί  οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια και λέσχες νέων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να εγκαινιάσουν  τη σταδιοδρομία και τις σπουδές τους στους τομείς του STEM.

Στόχος του εκπαιδευτικού σεναρίου ήταν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία (Technology for Good) για την έγκαιρη ανίχνευση ενός σεισμού και την άμεση ενημέρωση του πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό, προγραμμάτισαν τα BBC micro:bit τους (υπολογιστές μεγέθους τσέπης) να λειτουργούν ως σεισμογράφοι και να παράγουν ένα ηχητικό αλλά και ένα οπτικό σήμα συναγερμού συμπεριλαμβάνοντας έτσι και τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης ή ακοής. 

Το σενάριο επιμελήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Λάσκαρη Γεωργία, Σταυρούλα Σκιαδά και Ειρήνη Παπαδοπετράκη και εφαρμόστηκε στο 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "Micro Circuits for Mega Solutions" 2020-2021. 

Εμφανίσεις: 3525

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)