Joomla Free Template by FatCow Hosting

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: Επιστήμη των Πολιτών και Εκπαίδευση για την Αειφορία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης B’ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 Cos4Cloud και τις Δ/νσεις Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Δ.Ε. Β’ και Γ’ Αθήνας διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρες 18.30 – 20.00 με θέμα «Επιστήμη των Πολιτών και Εκπαίδευση για την Αειφορία».
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με την Επιστήμη των Πολιτών και πώς αυτή μπορεί να συνδεθεί με την εκπαίδευση και ειδικότερα με την Εκπαίδευση για την Αειφορία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση του ψηφιακού Παρατηρητηρίου Πολιτών-εφαρμογής Pl@ntΝet για τη βιοποικιλότητα των φυτών και τον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων για το δάσος ή τον κήπο. Στο σεμινάριο θα προταθούν δομημένες δραστηριότητες που θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να εντάξουν άμεσα στα προγράμματά τους.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Εμφανίσεις: 262

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)