Joomla Free Template by FatCow Hosting

Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018

 20180516 231303

Σας ενημερώνουμε ότι στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα: «Σκέφτομαι? Εκφράζομαι? Επικοινωνώ? στη Νοηματική Ανάγνωση και στον Αυθόρμητο Λόγο», που διοργανώνει η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Δ? Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και της Ρητορικής ΠΤΔΕ / ΕΚΠΑ, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, κατά τις ώρες 9:30 ? 19:30, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος-Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα λάβουν μέρος συνολικά 210 μαθητές, εκ των οποίων οι 72 θα είναι από τη Διεύθυνσή μας.

Η παρουσίαση των σχολείων της Διεύθυνσής μας θα πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες 16:00 ? 19:30, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Επισυναπτόμενα:

  Πρόγραμμα

 Έγγραφο


 

Αναβολή ημερίδας με θέμα «Αθήνα, ανοιχτό βιβλίο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018

 Σας ενημέρωνουμε πώς λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Αθήνα, ανοιχτό βιβλίο» αναβάλλεται. Θα καταβληθεί προσπάθεια η ημερομηνία να προγραμματισθεί σε νέα ημερομηνία εντός του τρέχοντος σχολικού έτους.

Ημερίδα Παρουσίασης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Δράσεων για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στην Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Μαϊος 2018
 Η Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας, μέσω της υπεύθυνης αγωγής υγείας (έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 3899/21-5-2018),  διοργανώνει  σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, ημερίδα παρουσίασης, αποτίμησης,  ανατροφοδότησης και διάχυσης καλών πρακτικών σχετικά με τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας και τις δράσεις  που υλοποιήθηκαν  από τους/τις εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας, που επιμορφώθηκαν από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018,και ώρες 18:00- 21:00 στο 3ο-4ο Δ.Σχ. Ν. Ψυχικού
( Καραθεοδωρή και Κώστα Ουράνη 16, τηλ. 210 6710275).

Επισυναπτόμενα:

  Πρόγραμμα

  Αφίσα

 Πρόσκληση


 

Ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Αθήνα, ανοιχτό βιβλίο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Μαϊος 2018

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης B΄ Αθήνας (διά των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης A΄ Αθήνας (διά των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) διοργανώνουν ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Αθήνα, ανοιχτό βιβλίο», την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρες 16:45-20:30, στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Καλλισπέρη 1 (στάση Μετρό Ακρόπολη). Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας εκστρατείας του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την ανάγνωση «Μέρες Βιβλίου 2018» και συνδέεται με την «Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων - Επιμορφωτική ξενάγηση ? Βιωματικό Εργαστήριο στην Εικαστική Έκθεση του Υπουργείου Παιδείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π.Ε. Αττικής (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων) και τη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο της Έκθεσης Εικαστικών που λειτουργεί στους χώρους του Υπουργείου, προτίθεται να υλοποιήσει ημερίδα ? επιμορφωτική ξενάγηση και βιωματικό εργαστήριο, με στόχο τη γνωριμία των Εκπαιδευτικών με την Έκθεση και την επιμόρφωσή τους σε θέματα Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΘΕΜΑ: Επιμορφωτική ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Αν. Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ανάγνωση και το βιβλίο bookbook.gr και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, κατά τις ώρες 16:30 ? 20:30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός, http://www.eie.gr/location-gr.html).

Για να δείτε το  έγγραφο  πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑ: Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων: «Η Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία και Μουσική μέσα από μουσειακά εκθέματα: Γνωριμία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Αθήνα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, , σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Αθήνα (http://kotsanas.com ), διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Η Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία και Μουσική μέσα από μουσειακά εκθέματα: Γνωριμία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Αθήνα». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, κατά τις ώρες 16:15 - 18:45 στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6, Κολωνάκι, κοντά στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα», χάρτης: https://goo.gl/maps/f8XX61AdQHT2 ). Εισηγητές θα είναι οι Παναγιώτης Κοτσανάς, χημικός-μηχανικός ΕΜΠ, συν-δημιουργός του μουσείου και Άννα Καραβαΐνη, αρχαιολόγος.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 

α) Επιμορφωτική ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας: «Tο Δέντρο και το Ποτάμι» β) Εικαστικό εργαστήριο με θέμα: «Καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μέσα από την Τέχνη»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού, διοργανώνουν επιμορφωτική ξενάγηση-εικαστικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας της εικαστικού κ. Μαρίβα Ζαχάρωφ με θέμα: «Το Δέντρο και το Ποτάμι» Η επιμορφωτική ξενάγηση και το εικαστικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, κατά τις ώρες 16:30-20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού (Κοκκώνη 15 Ψυχικό, τηλ. 2106717097).

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εκπαιδευτική Παρέμβαση «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι - Όλοι Διαφορετικοί»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, προτίθεται να υλοποιήσει μια βραχεία παρέμβαση με τίτλο «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι - Όλοι Διαφορετικοί», στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, στις 6 Μαρτίου 2018, Πανελλήνια Ημέρα για την Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Προγραμματισμός και Υλοποίηση Κύκλων Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τρεις κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων με βιωματικά εργαστήρια, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην σχολική κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)