Joomla Free Template by FatCow Hosting

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας « Ομαλή Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς,  με  θέμα  την «Ομαλή Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι οι εκπαιδευτικοί να είναι  επιμορφωμένοι στο υλικό πρόληψης  «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού», καθώς και να διδάσκουν στην  Ε΄ ή  Στ΄ τάξη.

Ημερομηνίες  επιμορφωτικού σεμιναρίου: 

 Δευτέρα 5  Mαρτίου 2018 και ώρες 16:30 ? 20:30

 Τετάρτη  7  Mαρτίου 2018   και ώρες 16:30 ? 20:30

 Δευτέρα 12 Mαρτίου 2018  και ώρες 16:30 ? 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας στο εκπαιδευτικό υλικό «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Δήμων Παπάγου Χολαργού - Αγ. Παρασκευής - ΟΚΑΝΑ «Αργώ», διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο - βιωματικά εργαστήρια, με στόχο τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό «Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού» και την αξιοποίησή του ως μια θετική προσέγγιση στην προαγωγή της προστασίας του παιδιού, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

  Οι Διευθύνσεις Π.Ε. Β?, Δ? Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) διοργανώνουν Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα:

«Σκέφτομαι? Εκφράζομαι? Επικοινωνώ? στη Νοηματική Ανάγνωση και στον Αυθόρμητο Λόγο»

το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατά τις ώρες 11:00 ? 16:00. Στο Φεστιβάλ καλούνται να λάβουν μέρος στη νοηματική ανάγνωση ή / στον αυθόρμητο λόγο μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού, από όλα τα δημοτικά σχολεία των παραπάνω Διευθύνσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα συνημμένα έγγραφα:

 Υπ' αριθμ. 1194/13-02-2018  έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας

 Αίτηση Συμμετοχής

Διοργάνωση Επιμορφωτικής Επίσκεψης στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» στην Κόρινθο

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων) και το Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» συνδιοργανώνουν επιμορφωτική επίσκεψη στο Κέντρο στην Κόρινθο, με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

«"6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ" - Από την Αρχαίο Δίολκο ... στη Διώρυγα της Κορίνθου» 

Η επίσκεψη θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 11.00 π.μ ? 2.00 μ.μ. και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με πούλμαν, το οποίο θα αναχωρήσει μπροστά από το σταθμό του μετρό Χαλανδρίου στις 9.00 π.μ. ακριβώς.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα συνημμένα έγγραφα:

 Υπ' αριθμ. 1018/07-02-2018 έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας

 Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018

 Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 - 3 Μαρτίου 2018.  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη) και το Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα).

 Επισημαίνεται πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει παραταθεί μέχρι τις 7-2-2018.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτική ξενάγηση στo Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, συνδιοργανώνει με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη επιμορφωτική ξενάγηση-παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού  στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης για 30 Εκπαιδευτικούς.

Η ξενάγηση θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 16:00-18:00 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, πρόσβαση Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, σταθμός Θησείο)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση Ένταξης Σχολικών Μονάδων στα Τοπικά Θεματικά Δίκτυα Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Σε συνέχεια της ίδρυσης και λειτουργίας των Τοπικών Θεματικών Δικτύων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τα σχολικά έτη 2015-2016,  2016-2017 και 2017-2018, βάσει των με αριθμ.  Φ.καιν./516/11157/22/1/2016 για τα Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Β΄ Αθήνας και Φ.καιν./517/11158/22/1/2016 για τα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε Β΄ Αθήνας αποφάσεων του Δ/ ντή Π.Ε. Β΄Αθήνας, προσκαλούμε:
α) τις Σχολικές Μονάδες που υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας συναφές με τη θεματολογία του Δικτύου, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στα Δίκτυα και
β) τις Σχολικές Μονάδες που έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά κατά τo προηγούμενο σχολικό έτος, εφόσον το επιθυμούν, να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους.
H συμμετοχή των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών στα Τοπικά Θεματικά Δίκτυα Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας είναι προαιρετική.
Για να δείτε την αίτηση/ δήλωση συμμετοχής, να τη συμπληρώσετε και να την υποβάλετε πατήστε στην παρακάτω σύνδεσμο:

  Αίτηση/ Δήλωση για τα Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π.Ε Β΄ Αθήνας
  Αίτηση /Δήλωση για τα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε Β΄ Αθήνας


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης /Δήλωσης είναι η Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου με θέμα: «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τo Κ.Π.Ε. Λαυρίου και τις Διευθύνσεις: Α/βάθμια Αν. Αττικής, Β/βάθμια Αν. Αττικής, Α/βάθμια Α? Αθήνας, Β/βάθμια Β? Αθήνας, Α/βάθμια Γ? Αθήνας, Β/βάθμια Γ? Αθήνας, Β/βάθμια Δυτ. Αττικής και Β/βάθμια Κυκλάδων προτίθεται να υλοποιήσει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα:
«Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» στις 23-24 Φεβρουαρίου 2018.

Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσής μας πατήστε εδώ.

Για να δείτε το έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου πατήστε εδώ.

Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 8, 9, και 10 Μαρτίου 2018 για εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/νσεων Α/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθηνών

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τo Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας προτίθεται να υλοποιήσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 8, 9 και 10 Μαρτίου 2018 με θέμα: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Διαχείριση φυσικών οικοσυστημάτων γειτονικών στις πόλεις, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αειφορική ανάπτυξη» με υποθέματα α) «Το νερό ? η θάλασσα» και β) «Το νερό ? τα ρέματα» που απασχολούν και φέτος ιδιαίτερα τη χώρα και την Αττική.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπ? αρ. πρωτ. 1/8-1-2018 του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης. Επισημαίνεται ότι βάσει του ανωτέρω εγγράφου του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης «η δήλωση συμμετοχής του Εκπαιδευτικού σημαίνει δεοντολογικά και ανάληψη υποχρέωσης συμμετοχής τόσο για την αποτελεσματική οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου αλλά και για τα οικονομικά του».Για επιπλέον πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε εδώ.

Δήλωση συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/102kpearg μέχρι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Ημερίδα με θέμα "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Γεωπάρκα της Ελλάδας" στις 11-1-2018.

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017
  Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που έχουν αναλάβει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄ και Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής προτίθεται να διοργανώσει ημερίδα με θέμα: "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Γεωπάρκα της Ελλάδας" Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας, Χαλάνδρι (δείτε το χάρτη: https://tinyurl.com/prosvasi) την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρες 17.00-20.00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)