Joomla Free Template by FatCow Hosting

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο ΚΠΕ Δραπετσώνας σε Συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α΄ και Β? Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Δραπετσώνας προγραμματίζει να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο στις 17 Μαρτίου 2012 σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α΄ και Β? Αθήνας για 70 εκπαιδευτικούς με θέμα: «Τα απορρίμματα στην πόλη μας: Ολιστική προσέγγιση μέσα από διδακτικές τεχνικές». Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο θα αποστέλλονται στην Υπεύθυνη ΠΕ Β? Αθήνας μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2012. (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή fax: 210 6009644).  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 2049/16-02-2012 έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Β'Αθήνας .

Δράσεις Κατά της Βίας στο Σχολείο την 6η Μαρτίου 2012

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012
Το ΥΠΔΒΜΘ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα ενδοχολικής βίας, συμμετέχει στο Δίκτυο κατά της βίας στο Σχολείο με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και ολόκληρης της κοινωνίας, και την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Βίας. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης την Τρίτη 6 Μαρτίου να αφιερώσουν χρόνο σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις που μπορείτε να αναλάβετε με το υπ. αριθμ' πρωτ. 15653/Γ7/14-02-2012 έγγραφο της Δ/σης ΣΕΠΕΔ .

Επιμορφωτικές Ημερίδες Φιλαναγνωσίας στη Β' Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Σας γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο των Πράξεων «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3, τις οποίες υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές ημερίδες-σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠ και τους Διευθυντρές/Διευθύντριές τους, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Την επιμόρφωση καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι που είτε έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά είτε δεν συμμετείχαν στα σεμινάρια τον περασμένο Οκτώβριο. Κατεβάστε τα συνημμένα αρχεία για να ενημερωθείτε για το ποια σχολεία συμμετέχουν στην 4η ημερίδα-σεμινάριο και στην 5η ημερίδα-σεμινάριο.

 

Συνημμένα:

 4η Επιμορφωτική Ημερίδα Φιλαναγνωσίας 

 5η Επιμορφωτική Ημερίδα Φιλαναγνωσίας 

Τριήμερο Σεμινάριο στο ΚΠΕ Μαρώνειας "Το Παιχνίδι ως Μέσο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Άθλησης και Δράσης"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Μαρώνειας στο πλαίσιο της λειτουργίας του εθνικού θεματικού δικτύου "Το παιχνίδι ως μέσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, άθλησης και δράσης" ανέλαβε τη συγγραφή και αποστολή πρωτόκολλων συνεργασίας των σχολικών μονάδων που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο δίκτυο και διοργανώνει ομότιτλο θεματικό τριήμερο σεμινάριο από 16 έως 18 Μαρτίου. Διαβάστε περισσότερα στο ενημερωτικό έγγραφο του ΚΠΕ Μαρώνειας, και κατεβάστε το πρωτόκολλο συνεργασίας και την αίτηση συμμετοχής για το σεμινάριο.

 

Συνημμένα:

Έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. Φ.8.1/5/09-01-2012 , του ΚΠΕ Μαρώνειας

 Πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΚΠΕ Μαρώνειας 

 Αίτηση για συμμετοχή στο τριήμερο σεμινάριο δικτύου του ΚΠΕ Μαρώνειας

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - «Το Παιχνίδι ως Μέσο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Άθλησης και Δράσης»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το Παιχνίδι ως Μέσο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Άθλησης και Δράσης», που συντονίζεται από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και το ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, είναι εγκεκριμένο με το αριθμ. 42495/Γ7/6-4-2011 έγγραφο του Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Διαβάστε περισσότερα σχετικά στο τρίπτυχο , και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής .

Αναβολή Ημερίδας «Γνωριμία με Υλικά και Τεχνικές Ζωγραφικής»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012
Με το υπ. αριθμ' 1188/10-02-2012 ενημερωτικό έγγραφο , σας ενημερώνουμε ότι η  επιμορφωτική ημερίδα με αφορμή τον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό  «Η γειτονιά που θα ήθελα, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012.

Ενημέρωση Λειτουργίας Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το Σχολ. Έτος 2011-12

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012
Η Δ/νση ΣΕΠΕΔ με το υπ. αριθμ' 13549/Γ7/08-02-2012 έγγραφό της ενημερώνει για τα Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Π.Ε. που έχουν εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ.

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: "Το σποράκι πηγή ζωής" με Τίτλο: Οι Χώροι Πρασίνου στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων στις 30/31 Μαρτίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου προτίθεται να υλοποιήσει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Οι χώροι πρασίνου στην υπηρεσία της εκπαίδευσης για τη αειφορία και των αναλυτικών προγραμμάτων". Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης καθώς και σε Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συμμετέχουν ήδη ή επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εθνικό θεματικό δίκτυο «Το σποράκι πηγή ζωής». Επίσης, απευθύνεται σε όσους συναδέλφους προτίθενται να υλοποιήσουν στο μέλλον περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν τις αιτήσεις τους μέσω των υπευθύνων Π.Ε. στο ΚΠΕ Λαυρίου μέχρι την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012. Περισσότερα στο έγγραφο ...

 

Συνημμένα:

Ενδεικτικό πρόγραμμα σεμιναρίου

Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο

Ημερίδα-Βιωματικά εργαστήρια «Παίζουμε;»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σχετικά με το εργαστήριο Α «Το παιχνίδι ως μέσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης άθλησης και δράσης» σας ενημερώνουμε ότι επελέγησαν 35 συνάδελφοι με βάση τη σειρά προτεραιότητας. Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.

Ακολουθεί κατάλογος συμμετεχόντων στο βιωματικό εργαστήρι .

  

Ανακοίνωση από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σχετικά με το εργαστήριο Β «Παίζουμε? μαζί, με αρχαία ελληνικά παιχνίδια» σας ενημερώνουμε ότι στην παρούσα φάση επελέγησαν 30 συνάδελφοι με βάση τη σειρά προτεραιότητας και ένας από κάθε σχολείο. Καταβάλλεται προσπάθεια η ημερίδα να επαναληφθεί σύντομα ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.

Ακολουθεί κατάλογος συμμετεχόντων .

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζοντας την συνεργασία μας με το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Νέας Ιωνίας «ΙΡΙΔΑ», έχουμε προγραμματίσει δράσεις που αφορούν συναντήσεις εκπαιδευτικών και γονέων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Ν. Ιωνίας. Διαβάστε περισσότερα στο υπ' αριθμ. πρωτ. 1577/07-02-2012 έγγραφο της Δ/νσης .

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)