Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ημερίδα - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και στήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία  με  την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF., μελέτη πεδίου με τίτλο: «Στα μονοπάτια του Υμηττού», την  Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 15.30 έως 19.30. Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την συνημμένη αίτηση συμμετοχής .

«Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» - Ένα Συμπόσιο με Μεγάλη Συμμετοχή και Επιτυχία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011

«Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» - Ένα Συμπόσιο με Μεγάλη Συμμετοχή και ΕπιτυχίαΣτις 1-3 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών θεμάτων με θέμα: «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» στις εγκαταστάσεις των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με εισηγήσεις και εργαστήρια  εκπαιδευτικοί και από Σχολεία της Β΄ Π.Ε. Αθήνας.

Περισσότερα: «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» - Ένα Συμπόσιο με Μεγάλη Συμμετοχή και...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Στυμφαλία: Μουσείο - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στη Στυμφαλία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας, στο πλαίσιο της προώθησης της  βιωματικής και διαθεματικής εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄Αθήνας, ημερήσια επίσκεψη το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στη λίμνη Στυμφαλία με τίτλο:

«Ακολουθώντας  το Μύθο... στη Στυμφαλία.  Περιβάλλον και Πολιτισμός» 

Δικαίωμα συμμετοχής στην ημερήσια επίσκεψη έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους πραγματοποιούν Πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Διαβάστε το σχετικό έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 1473/4-4-2011  ... και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής ...

Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο "Μαθαίνω για τα Δάση" (Learning about Forests)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών του κτήματος Συγγρού η Β? Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου και Μαριάννα Χατζημιχαήλ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  οργάνωσαν και συντόνισαν την τελετή βράβευσης 42 σχολικών μονάδων και 68 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, που ανήκουν στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» (Learning about the forests) και τα δύο τελευταία σχολικά έτη (2008-2009 και 2009-2010) υλοποίησαν πετυχημένα προγράμματα με θέμα το δάσος.

Περισσότερα: Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο...

Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας - Απολογισμός

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σαράντα πέντε εκπαιδευτικοί της  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης της Δ/νσης μας με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου, Μαριάννα Χατζημιχαήλ και Χριστίνα Παπαζήση  οι οποίες συνδιοργάνωσαν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Άμφισσας παρακολούθησαν με επιτυχία το τριήμερο  βιωματικό σεμινάριο. Θέμα του σεμιναρίου: «Περιβάλλον; Δικαίωμά μου. Ανθρώπινα δικαιώματα και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερα: Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας - Απολογισμός

Πρόγραμμα και Πρόσκληση 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο»Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων σας προσκαλεί στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» που θα πραγματοποιηθεί 1 - 3 Απριλίου 2011 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα.

Διαβάστε την Πρόσκληση και ενημερωθείτε σχετικά με το Πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου «Με τον παλμό του Πολιτισμού».

Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την Παραμονή της  Εθνικής Εορτής (24η Μαρτίου), το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. δίνει με έγγραφό του () διευκρινίσεις.

Περισσότερα: Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου

Πανελλήνιος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα "Αν τα δέντρα μιλούσαν...". Η προθεσμία υποβολής των έργων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2011. Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και στήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας, σε συνεργασία  με  την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF, μελέτη πεδίου με τίτλο:

 «Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Αττικό Άλσος »

την  Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 και ώρα 15.30 έως 19.30. Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση ? Αντικαπνιστική Εκστρατεία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Ύστερα από επικοινωνία και συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, σας αποστέλλουμε κατάλογο επιστημόνων επαγγελματιών υγείας στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για εκδηλώσεις, ομιλίες σε μαθητές/τριες και ενημέρωση, σχετικά με την αντικαπνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)