Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 20 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας

ekdiloseis4

espa icon2016

PARAITHSEIS ICON

 ORIA SXOLEIWN

 

Μεταστέγαση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

  Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διαδικασίας μετεγκατάστασης των γραφείων της Διεύθυνσής μας στην οδό Γκύζη  18 και Κηφισίας (ακριβώς απέναντι) οι υπηρεσίες μας δεν θα λειτουργούν από σήμερα Τετάρτη 30/11/22 έως και τη Δευτέρα 5/12/2022.

Για επείγοντα θέματα μπορείτε να καλείτε στα κινητά τηλέφωνα των Προϊσταμένων των Τμημάτων.

Πολύ σύντομα από την ιστοσελίδα μας θα ενημερωθείτε και για τους νέους αριθμούς τηλεφώνων. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι,

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Οι πολίτες θα αποστέλλουν τα σχετικά αιτήματά τους στην ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Σε επείγουσες περιπτώσεις που θα προκύψει ανάγκη για αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2132105742, 2132105743, 2132105744, προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού και αφού η υπηρεσία σταθμίσει το επείγον του θέματος.

Με τους ίδιους ως άνω τρόπους θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Αποτελέσματα των Εκλογών Αιρετών Εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (5-11-2022)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022
 Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) της 5ης Νοεμβρίου 2022.

Ανακήρυξη υποψηφίων για τις Εκλογές Αιρετών Εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης έτους 2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022
 Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές έτους 2022 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) θα διεξαχθούν όλες ηλεκτρονικά, στις 5 Νοεμβρίου, από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεταμεσημβρινή ώρα. Στη συνέχεια παραθέτουμε τις Αποφάσεις ανακήρυξης όλων των υποψηφιοτήτων και την Απόφαση συγκρότησης των Εφορευτικών Επιτροπών.

 Απόφαση συγκρότησης εφορευτικών επιτροπών

 Ανακήρυξη υποψηφιοτήτων ΚΥΣΠΕ

 Ανακήρυξη υποψηφιοτήτων ΑΠΥΣΠΕ

 Ανακήρυξη υποψηφιοτήτων ΠΥΣΠΕ

Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχολικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022

  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στα Κέντρα/Δομές Φιλοξενίας που αναφέρονται στο παράρτημα της παρούσας, να υποβάλουν αίτηση από 20-10-2022 μέχρι 25-10-2022 και ώρα: 15:00.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Αττικής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022

 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έχουν εικοσαετή και δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης και επιθυμούν να οριστούν μέλη του οικείου Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και βιογραφικό σημείωμα, από το οποίο να προκύπτει η διοικητική και διδακτική τους εμπειρία, η επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως και την Δευτέρα 17-10-2022.

Εκλογές Αιρετών Εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης έτους 2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022
Σας Κοινοποιούμε την υπ' αριθμ. πρωτ. Φ.350/99/124100/E3/10-10-2022 εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης».

 Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ANAPLIROTES.GOV.GR

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

  Σας ενημερώνουμε ότι η πλατφόρμα anaplirotes.gov.gr θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 16.00 για την αποδοχή της σύμβασης από μέρους των αναπληρωτών.

«Αποχαιρετισμός» συναδέλφου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022

 Με βαθιά οδύνη, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας πληροφορηθήκαμε την απώλεια της εξαίρετης εκπαιδευτικού, δασκάλας του 6ου Δ.Σ. Βριλησσίων, Σαρρή Γεωργίας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, καθώς και στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, όπου υπηρέτησε το λειτούργημά της μέχρι το τέλος. Είναι αισθητή η απουσία της και δυσαναπλήρωτο το κενό, που αφήνει.

Ας αναπαυθεί η ψυχή της, εν ειρήνη.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μας μαθητές,

Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί,

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη αισιοδοξία, με δημιουργική διάθεση και με στόχο ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο.

Το σχολείο και φέτος θα έχει σημαντικές καινοτομίες, όλες σχεδιασμένες για να εξασφαλίσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για τα παιδιά μας, ένα πιο σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας, ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους.

Οι μαθητές μας θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε καινοτόμα προγράμματα, όπως το νέο ολοήμερο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι με αντικείμενα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, καθώς και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία όπως διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής, που θα εγκατασταθούν σταδιακά στα σχολεία όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το σχολικό περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο συνεργατικό, με τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα, που θα υποστηρίζει και θα ενθαρρύνει κάθε νέο εκπαιδευτικό, και τον Ενδοσχολικό Συντονιστή, που θα συντονίζει το εκπαιδευτικό έργο της σχολικής μονάδας και θα συνεπικουρεί το έργο του διευθυντή, με την καλύτερη δυνατή στελέχωση, με τους νέους μόνιμους διορισμούς, οι οποίοι αγγίζουν συνολικά τους 25.000 τα τελευταία δύο χρόνια. 

Το σχολικό περιβάλλον γίνεται και πιο ασφαλές και υποστηρικτικό, με το πρόγραμμα ΦΙΛΙΑ για πρόληψη, εκπαιδευτική προσέγγιση, αντιμετώπιση και προστασία παιδιών και εφήβων από κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού. 

Η φετινή χρονιά είναι οργανωμένη νωρίτερα από ποτέ, αφού ήδη είναι γνωστές οι ημερομηνίες-ορόσημα, όπως η λήξη των τριμήνων/τετραμήνων και του διδακτικού έτους και το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων.

Αγαπητά μας παιδιά, 

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε εσάς, με την ευχή να αξιοποιήσετε όλα τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά κυρίως τη φαντασία σας, τις ικανότητές σας, τα ταλέντα και τις κλίσεις σας, ώστε να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε, να χαρείτε τη σχολική χρονιά, να διδαχθείτε αλλά και να διδάξετε, αφού κι εμείς οι μεγαλύτεροι μαθαίνουμε διαρκώς από εσάς και μας κάνετε υπερήφανους.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στους υψηλούς στόχους σας!

Νίκη Κεραμέως

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 2/ΠΕΠΠΣ/29-8-2022 Απόφασης της Π.Ε.Π.Π.Σ. Αττικής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022

 Σας κοινοποιούμε την με αριθμ.πρωτ. 5/ΠΕΠΠΣ/11-9-2022 Απόφαση τροποποίησης της υπ’ αριθ. 2/ΠΕΠΠΣ/29-8-2022 Απόφασης της Π.Ε.Π.Π.Σ. Αττικής με θέμα «Κύρωση αξιολογικών πινάκων κατάταξης ανά κλάδο και ειδικότητα τοποθετούμενων και μη τοποθετούμενων εκπαιδευτικών για την πλήρωση λειτουργικών κενών στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) Αττικής με απόσπαση διάρκειας ενός (1) διδακτικού έτους, για το έτος 2022-2023»

Εγκύκλιοι λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022

 Σας κοινοποιούμε τις εγκυκλίους λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022

 Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4695/07-09-2022 δημοσιεύτηκε η υπ. αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50908/07-09-2022 ΚΥΑ με θέμα: «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022 - 2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους».

Συμπληρωματικές αποσπάσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022

 Σας κοινοποιούμε συμπληρωματικές αποσπάσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2022-2023, συμπληρωματικές αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2022-2023 και τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

 Σύμφωνα με την Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας με αριθμ,πρωτ. 1101238/Ε2/17-8-2022 οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α' 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α' 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω.».
Κατά συνέπεια, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διορίστηκαν με τις Υ.Α. 98236/Ε1/4-8-2022 (ΦΕΚ 1928/Γ΄/16-08-2022), 98260/Ε1/4-8-2022 (ΦΕΚ 1929/Γ΄/16-08-2022) και 98266/Ε1/4-8-2022 (ΦΕΚ 1930/Γ΄/16-08-2022) και εμπίπτουν στις ως άνω κατηγορίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 19-08-2022 μέχρι 23-08-2022 και ώρα 15:00.

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων – Λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

 Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας ανακοινώνει τις κενές λειτουργικές θέσεις Σχολικών Μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, έτους 2022-2023 και καλεί τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν δήλωση προτίμησης συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, όπως περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες των κενών θέσεων, από  Τετάρτη 17-8-2022  μέχρι και Τετάρτη 24-8-2022 και ώρα 15.00.

Οι δηλώσεις προτίμησης  θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το σχετικό e-mail θα έχει ως θέμα: ΠΤΝ_ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ_ΟΝΟΜΑ_ΕΠΩΝΥΜΟ (π.χ. ΠΤΝ_ΠΕ70_ΙΩΑΝΝΗΣ_ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνημμένα:

Οι προσωρινές τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε προηγούμενη ανάρτηση στο δικτυακό μας τόπο.

Περισσότερα Άρθρα...