Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 20 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας

ekdiloseis4

espa icon2016

PARAITHSEIS ICON

 ORIA SXOLEIWN

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι,

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Οι πολίτες θα αποστέλλουν τα σχετικά αιτήματά τους στην ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Σε επείγουσες περιπτώσεις που θα προκύψει ανάγκη για αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2132105742, 2132105743, 2132105744, προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού και αφού η υπηρεσία σταθμίσει το επείγον του θέματος.

Με τους ίδιους ως άνω τρόπους θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021

  Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας  καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών»

Ευρωπαϊκή διάκριση για το 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και το 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021

 Tα σχολεία 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό STEM Discovery Campaign 2021, στην κατηγορία STE(A)M IT Competition for Primary schools, με το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό σενάριο "Technology to prevent Earthquakes, Safe Cities for all".

Η εκστρατεία STEM Discovery Campaign 2021 αποτελεί μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνει η κοινότητα εκπαιδευτικών Scientix και προσκαλεί  οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια και λέσχες νέων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να εγκαινιάσουν  τη σταδιοδρομία και τις σπουδές τους στους τομείς του STEM.

Στόχος του εκπαιδευτικού σεναρίου ήταν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία (Technology for Good) για την έγκαιρη ανίχνευση ενός σεισμού και την άμεση ενημέρωση του πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό, προγραμμάτισαν τα BBC micro:bit τους (υπολογιστές μεγέθους τσέπης) να λειτουργούν ως σεισμογράφοι και να παράγουν ένα ηχητικό αλλά και ένα οπτικό σήμα συναγερμού συμπεριλαμβάνοντας έτσι και τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης ή ακοής. 

Το σενάριο επιμελήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Λάσκαρη Γεωργία, Σταυρούλα Σκιαδά και Ειρήνη Παπαδοπετράκη και εφαρμόστηκε στο 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "Micro Circuits for Mega Solutions" 2020-2021. 

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021

 Σας κοινοποιούμε  πρόσκληση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του ΥΠΑΙΘ για το σχολικό έτος 2021-22.

Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021

 Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2021

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4188/10-09-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 111525/ΓΔ4/09-09-2021 KΥΑ με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022».

ΦΕΚ - Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021

 Σας κοινοποιούμε το ΦΕΚ σχετικά με την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021

 Σας κοινοποιούμε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα την ημέρα του αγιασμού στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις μαθητές/τριες και στους γονείς/κηδεμόνες.

 Για να δείτε το μήνυμα της Υπουργού πατήστε εδώ.

Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111145/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111089/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Κατανομή στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) κατά κλάδο των θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2021

 Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 4070/τΒ΄/06-09-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 103849/Δ3/26-08-2021 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κατανομή στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) κατά κλάδο των θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)».

Επισυνάπτεται το ανωτέρω Φ.Ε.Κ..

Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης ως ΣΕΠ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2021

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στα Κέντρα/Δομές Φιλοξενίας που αναφέρονται στο παράρτημα της παρούσας, να υποβάλουν αίτηση από 1-09-2021 μέχρι 7-09-2021 και ώρα: 15:00.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης- Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2021

 Καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 Γενικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ( πλην των νεοδιόριστων) που επιθυμούν να αποσπαστούν για το διδακτικό έτος 2021-2022 στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης - Ν. Ιωνίας να υποβάλουν αίτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από σήμερα Πέμπτη 26-8-2021 μέχρι αύριο Παρασκευή 27-8-2021 και ώρα 24:00.

Επισημαίνεται ότι θα προτιμηθούν για εξέταση οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα έχουν τα παρακάτω προσόντα κατά σειρά προτεραιότητας:

α) Ειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας.

β) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διαπολιτισμικής Αγωγής.

γ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε επιστήμες της αγωγής.

δ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο διδασκαλίας τους.

ε) Διδακτική εμπειρία σε Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

στ) Διδακτική εμπειρία σε Τάξεις Υποδοχής ή Φροντιστηριακά Τμήματα.

ζ) Επαρκή γνώση μιας διεθνούς γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

η)Βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διαπολιτισμικής

Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν από φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ. ή συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Τα ανωτέρω θα επιβεβαιώνονται με την ηλεκτρονική υποβολή, συνοδευτικά με την αίτηση, των σχετικών βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λ.π.

Ανακοινοποίηση του πίνακα των λειτουργικών κενών ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής, του πίνακα των λειτουργικών κενών ΠΕ70 Γενικής Αγωγής και του πίνακα των λειτουργικών κενών ΠΕ60 Γενικής Αγωγής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Αύγουστος 2021

 Σας ανακοινοποιούμε τον πίνακα των λειτουργικών κενών των ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής ως προς το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, ως προς το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και ως προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, τον πίνακα των λειτουργικών κενών των ΠΕ70 Γενικής Αγωγής ως προς το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Αλσούπολης και τον πίνακα των λειτουργικών κενών των ΠΕ60 Γενικής Αγωγής ως προς το 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2021

 Σας κοινοποιούμε την Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2021-2022.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2021

Σας κοινοποιούμε την Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2021-2022.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...