Joomla Free Template by FatCow Hosting

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου & Διαγωνισμός ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού ?Κάν? το ν΄ ακουστεί?

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ αρίθμ' πρωτ. Φ15/28167/Δ2/18-2-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιστημονική Εταιρία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και ο Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων–Τεχνόπολις ΑΕ συνδιοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάντο ν’ ακουστεί». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Συνάντηση εργασίας ? ενημέρωσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ΑΘήνας, την Τετάρτη 17/2/2016 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας – ενημέρωσης του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής με το Διευθυντή Π.Ε. Β' ΑΘήνας και τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. με έδρα την Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Ημερίδα Αποτίμησης Δράσεων «Εβδομάδα Πληροφορικής - Ώρα του Κώδικα»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα αποτίμησης των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7 - 13 Δεκεμβρίου 2015 για την «Εβδομάδα Πληροφορικής - Ώρα του Κώδικα»

Επισυναπτόμενα:

 Πρόσκληση Ημερίδας

Διοργάνωση Μαθητικής Αναδάσωσης στις 25 Φεβρουαρίου 2016

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

O Σ.Π.Α.Π. και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν ακόμη μία μαθητική αναδάσωση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10 πμ. στο Πεντελικό, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του, με το Δασαρχείο Πεντέλης, με τη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ. Η δενδροφύτευση στοχεύει να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Δείτε την αφίσα εδώ

Πρόσκληση Στελέχωσης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Τομέα Παιδείας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες της σε προσωπικό και προβαίνει σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με μετακίνηση ή απόσπαση υπαλλήλων με σχέση εργασίας μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου από Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - 9 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου #SID2016, η δράση #eSafetyLabel (βλ. σχετικά άρθρα πατώντας εδώ) του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) γιορτάζει 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας.

Επτά μέρες πριν τη SID 2016, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί έξι σχολείων με χρυσή και αργυρή ετικέτα ανέλαβαν να μοιραστούν από ένα σχέδιο μαθήματος για τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο καθένας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάταξη

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ΄αριθμ΄ πρωτ. 2/1202/0004/8-1-2016 έγγραφο του Τμήματος Β΄ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ανακοίνωση - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γ.Λ.Κράτους Υπουργείου Οικονομικών».

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου-4 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελεί μια ευκαιρία για την  Ένωση για τον Παγκόσμιο Ελέγχο του Καρκίνου (UICC), τα μέλη της και το κοινό να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση με στοχευμένες, τοπικά προσαρμοσμένες και πραγματοποιήσιμες ενέργειες που θα μειώσουν την επιβάρυνση που προκαλεί ο καρκίνος.

Λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ την 4η Φεβρουαρίου (και της πιθανής διαδήλωσης) η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα (Γωνία Ερμού και Νίκης). Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ.

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων- 2 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016

H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου.

Στη χώρα μας, βασει της σύνθήκης Ραμσάρ, προστατεύονται δέκα υγρότοποι: Δέλτα Έβρου, οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος και οι γύρω λιμνοθάλασσες, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα Νέστου, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, το Δέλτα των ποταμών Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο Νομό Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης για τον αειμνηστο εκπαιδευτικο Γιώργο Αννόπουλο

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Σας κοινοποιούμε την πρόσκληση του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου για την εκδήλωση μνήμης προς τιμην του αείμνηστου εκπαιδευτικού Γιώργου Αννόπουλου η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Επισυναπτόμενα:

Πρόσκληση

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)