Joomla Free Template by FatCow Hosting
×

Προειδοποίηση

The form #11 does not exist or it is not published.

Σχολικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: Για τους Ρομά, με τους Ρομά

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά 7 έως 10 χρόνων με θέμα:                                                                                     

"ΜΑΖΙ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΡΟΜΑ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ 5 ΤΡΟΠΟΥΣ"
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τελετή Βράβευσης 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οργανώνουν την τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Επισυναπτόμενα:

Δελτίου Τύπου

Πρόσκληση

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. 186960/ΓΔ4/19-11-2015 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με το οποίο γνωστοποιεί ότι η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το «Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (Edu Didactics 2015) με θέμα «Συνδέοντας διδακτικές, ικανότητες και στάσεις απέναντι στην εκπαιδευτική πρακτική, μέσα από τις Τέχνες».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2015, στο PIERCE-The American College of Greece, στην Αγία Παρασκευή, Αθήνα, και μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. όλων των ειδικοτήτων, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Σας ενημερώνουμε οτι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. Φ.23/14424/2-11-2015 εγγράφου της σχετικά με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στη Λέσβο) γνωστοποιεί ότι μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και με το Δήμο Λέσβου, θα πρέπει τα είδη που συγκεντρώνονται να είναι διαχωρισμένα κατά είδος (ρούχα-παπούτσια - φάρμακα κλπ).

Οι φορείς που έχουν ανάγκη από βοήθεια αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Ταχυδρομικής, η οποία και αναλαμβάνει τη δωρεάν μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, στη διεύθυνση https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z-9ZSW3elwWM.kxE2uqPNsUdQ υπάρχει χάρτης με όλα τα σημεία που συλλέγονται ήδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Επισυναπτόμενα:

Οδηγίες για αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης

Επιστολή Περιφερειακής Διεύθυνσης Λέσβου

14 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Την 14η Νοεμβρίου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως απάντηση στον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως.

Ο απώτερος σκοπός της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη είναι να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής.

Επέτειος Πολυτεχνείου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Κοινοποιούμε την αριθμ. πρωτ. Φ2/181216/ΓΔ4/11-11-2015 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015.

Αναδάσωση στην Πεντέλη - 15 Νοεμβρίου 2015

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τους δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Διονύσου και Πεντέλης, διοργανώνουν αναδάσωση στην Πεντέλη, σε μια περιοχή περιαστικού δάσους κοντά στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Η περιοχή της αναδάσωσης είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και του 2009. Στη δράση θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ του οργανισμού «Κάνε- Μια-Ευχή Ελλάδος»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κάνε -Μία- Ευχή Ελλάδος», ο οποίος αποτελεί παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού «Make-A-Wish lnternational», που εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες, προγραμματίζει για 17η συνεχή χρονιά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, το πρόγραμμά του «ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ», στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης είναι «Το παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη διαδικασία των μεταθέσεων - τοποθετήσεων έτους 2018

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015
 Σας γνωστοποιούμε το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη διαδικασία των μεταθέσεων ? τοποθετήσεων έτους 2018, εντός του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, προκειμένου να προγραμματίσετε τις υποχρεώσεις σας. Εκτός απροόπτου, η πρόσκληση για την υποβολή δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων θα ξεκινήσει στις 25-4-2018. Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά από την ιστοσελίδα μας. Για να δείτε το χρονοδιάγραμμα πατήστε εδώ.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)