Joomla Free Template by FatCow Hosting

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ καλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης και μόνιμους εκπαιδευτικούς των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.E.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και τους όρους της αριθ. πρωτ. Κ5/76494/21-06-2022 (Β΄ 3199) υπουργικής απόφασης, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών δημοσίων Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θητεία τριών (3) σχολικών ετών, στα δημόσια Ι.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στην παρακάτω πρόσκληση.

Ολοκλήρωση και Απολογισμός Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων) Σχολικού Έτους 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022

 Σας κοινοποιούμε το υπ ' αριθμ. 5768/16-06-2022 έγγραφο της Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας καθώς και το  Φ.11/160010/Δ7/08-12-2021 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ  αναφορικά με την ολοκλήρωση και τον απολογισμό Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων) Σχολικού Έτους 2021-2022»

Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ με τη λήξη του διδακτικού έτους 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Με τη λήξη του διδακτικού έτους  2021-2022 ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αρμοδιότητάς μας, ότι:

  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  που υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2021-2022 στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης, δεν θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας την Τρίτη 21-6-2022.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  που είχαν αποσπαστεί από την σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης σε άλλη σχολική μονάδα εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης την Τρίτη 21-6-2022 σε συνεννόηση με τον Διευθυντή / Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας οργανικής τους.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  που είχαν αποσπαστεί από την σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης  σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. μπορούν να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη Διεύθυνσή μας την Τρίτη 21-6-2022.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  που μετατέθηκαν εντός περιοχής μετάθεσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ( βελτίωση θέσης ) ή  τοποθετήθηκαν οριστικά σε σχολικές μονάδες, μετά από μετάθεση από άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε., θα αναλάβουν υπηρεσία στην νέα οργανική τους θέση την Τρίτη 21-6-2022. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ( για όσους εκπαιδευτικούς μετατέθηκαν από άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. ) τότε μπορούν να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη Διεύθυνσή μας.
  • Οι εκπαιδευτικοί που παρέμειναν στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας επειδή παραμένουν έως την λήξη του σχολικού έτους (31-08-2022) στη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους δεν θα κάνουν αναφορά ανάληψης υπηρεσίας την Τρίτη 21-6-2022.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το  Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας, ανατροφής παιδιού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αδείας θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη Διεύθυνσή μας, την Τρίτη 21-6-2022.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς έως 31-08- 2022, θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στις σχολικές τους μονάδες την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

 

Υπενθυμιστικό έγγραφο για τον συντονισμό ενεργειών εν όψει του νέου, τριετούς διαγωνισμού (2022-2025) μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων Περιφέρειας Αττικής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Στο πλαίσιο του νέου διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων που αφορά τα επόμενα τρία (3) σχολικά έτη(2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025), παρακαλούμε για τα εξής:
Α. Οι Διευθύντριες/Διευθυντές-Προϊσταμένες/Προϊστάμενοι των σχολείων που είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών, να επικαιροποιήσουν έως τις 03/06/2022, εάν απαιτείται, τις καταχωρήσεις των υφιστάμενων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-student ή να εισάγουν τυχόν νέα δρομολόγια. Εξυπακούεται ότι σχολεία που έχουν ήδη επικαιροποιήσει τις καταχωρήσεις τους ή/και δεν έχουν εν τω μεταξύ προκύψει νέα δεδομένα, δεν απαιτείται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Β. Για σχολεία που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών για πρώτη φορά, παρακαλούμε όπως οι Διευθύντριες/Διευθυντές τους προβούν το συντομότερο δυνατό στις ενέργειες που περιγράφονται μέσα στην εγκύκλιο.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Ανακοινοποίηση στο ορθό - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Σας γνωστοποιούμε, την ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς τα κενά κλάδου ΠΕ22 στον πίνακα Β του παραρτήματος 7, της αριθ. πρωτ. 55292/Ε2/16-5-2022 (ΑΔΑ: ΨΥΠΡ46ΜΤΛΗ-ΦΤ2) εγκυκλίου μετατάξεων.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς και εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ79, ΠΕ08 και ΠΕ91 σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μετατάξεων κατά το σχολικό έτος 2022-2023, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών & ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2022-2023 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – Α’ Φάση

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), στο πλαίσιο των αρχών της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, έχει ως βασική αρχή την προώθηση μέτρων που αποβλέπουν στην άρση των ανισοτήτων και στη διασφάλιση ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους/τις μαθητές/τριες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νόμος 3879/2010 (ΦΕΚ 163Α/21.09.2010) άρθ. 26 παρ. 1α και 1β εισάγει το θεσμό των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. «…Στόχος των Ζ.Ε.Π. είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης, όπως ιδίως η λειτουργία τάξεων υποδοχής,[…] Επιπρόσθετα, ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία των Ζ.Ε.Π., τη στελέχωσή τους με προσωπικό, την απασχόληση εκπαιδευτικών κατ’ αναλογία του αριθμού των μαθητών που χρήζουν διαφοροποιημένης διδακτικής παρέμβασης και κάθε σχετικό θέμα».

Σας γνωρίζουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2022-2023 δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά σχολεία της χώρας να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π., μέσω συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Ενημέρωση για τροποποίηση της προκήρυξης 2ΕΑ/2022.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 27/τ.ΑΣΕΠ/3-5-2022 δημοσιεύθηκε τροποποίηση της προκήρυξης 2ΕΑ/2022 (ΑΣΕΠ 24) που αφορά στην προσθήκη πρόσθετου προσόντος για την ένταξη στον κλάδο ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Υπουργείo Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί α) τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) που επιθυμούν να αποσπασθούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (οργανικές μονάδες Κεντρικής Υπηρεσίας, οργανικές μονάδες Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας), στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες και σε εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και β) τα μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) που επιθυμούν να αποσπασθούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (οργανικές μονάδες Κεντρικής Υπηρεσίας, οργανικές μονάδες Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας), στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023 να υποβάλουν αίτηση από 16/05/2022 μέχρι και 20/05/2022.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Ο Γενικός Γραμματέας επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης και νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ α λ ε ί τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους όρους του ν. 4763/2020 (Α΄ 254), της αρ. πρωτ. 71705/Κ1/16.06.2021 (Β΄ 2605) υπουργικής απόφασης και της παρούσας, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία για την πλήρωση, με επιλογή από 01.09.2022 και με τριετή θητεία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)