Joomla Free Template by FatCow Hosting

Λειτουργία σχολικών μονάδων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης Οικογενειακού Επιδόματος για το 2023-2024

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς μας καθώς και σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας άλλων Δ/νσεων Π/θμιας Εκπ/σης ή σε φορείς του ΥΠΑΙΘ., όπου έχουν αποσπαστεί για το τρέχον διδακτικό έτος και μισθοδοτούνται από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β' Αθήνας, και έχουν οποιαδήποτε μεταβολή που επηρεάζει την χορήγηση οικογενειακής παροχής (γέννηση τέκνου, σπουδές τέκνου κ.τ.λ.) να συμπληρώσουν τη συνημμένη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Οι υπηρετούντες σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς μας εκπαιδευτικοί, να παραδώσουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις τους στους Διευθυντές-Προϊστάμενους των σχολικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν για να υποβληθούν συγκεντρωτικά στο Οικονομικό Τμήμα της Διεύθυνσης ΠΕ Β΄Αθήνας.

Να συμπληρωθεί από τους μόνιμους (ΟΧΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ) υπαλλήλους που έχουν μεταβολές και μισθοδοτούνται από τη Διεύθυνσή μας και να υποβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023

Οι αποσπασμένοι σε άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή σε Φορείς του ΥΠΑΙΘ. να αποστείλουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις τους στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β' Αθήνας, είτε με κοινή αλληλογραφία (στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής), είτε με e-mail στο oikonvath@dipe-v-ath.att.sch.gr αφού τη σαρώσουν ώστε να φαίνεται και η υπογραφή.

 Για την συνέχιση χορήγησης του επιδόματος τέκνου λόγω σπουδών απαιτείται βεβαίωση εγγραφής σύμφωνα με τις πληροφορίες που ακολουθούν.

 Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την οικογενειακή παροχή δείτε εδώ.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας κοινοποιούμε ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 99199/2023 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με Θέμα «Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Πρόσκληση σε επιμορφωτική-ενημερωτική ημερίδα διευθυντών/ντριών δημοτικών σχολείων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας σε επιμορφωτική- ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:30 π.μ. στο 12ο ΔΣ Χαλανδρίου. (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι).

Πρόσκληση σε επιμορφωτική-ενημερωτική ημερίδα προϊσταμένων νηπιαγωγείων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Καλούνται οι Προϊστάμενοι/νες των Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας σε επιμορφωτική- ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:30 π.μ. στο 12ο ΔΣ Χαλανδρίου. ( Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι).

Εγκύκλιοι ΥΠΑΙΘΑ για την λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε τις εγκυκλίους λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ενημέρωση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε τη με αριθ. πρωτ. 91225/Ε2/17-8-2023 πρόσκληση νεοδιόριστων για υποβολή αίτησης απόσπασης.

Ιδιαιτέρως, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους  μόνιμους εκπαιδευτικούς της αρμοδιότητάς μας, οι οποίοι υπέβαλαν χειρόγραφη αίτηση απόσπασης λόγω συνυπηρέτησης με σύζυγο νεοδιόριστο πριν την ανάληψη υπηρεσίας του, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω ΟΠΣΥΔ, σύμφωνα με τις οδηγίες της κατωτέρω εγκυκλίου, διότι οι υποβληθείσες χειρόγραφες αιτήσεις δεν θα εξεταστούν.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών το διδακτικό έτος 2023-2024

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α ́ 13) και δυνάμει της με αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (Β ́ 3344) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)», καλεί τους/τις εγγεγραμμένους/ες:

α) στους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Γ1 ́ υποψήφιων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) των κλάδων ΠΕ21-Θεραπευτών Λόγου, ΠΕ22-Επαγγελματικών Συμβούλων, ΠΕ23-Ψυχολόγων, ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών, ΠΕ28-Φυσιοθεραπευτών, ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών και ΠΕ31 της προκήρυξης 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ Γ ́ 1844/2023 και

β) στον οριστικό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Γ2 ́ υποψήφιων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) του κλάδου ΔΕ01-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ ́ 273/2023 και διορθώθηκε με το ΦΕΚ Γ ́ 713/2023,

να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr/) για πρόσληψη ως αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση καθώς και στη γενική, την επαγγελματική και την εκκλησιαστική εκπαίδευση για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται από την Παρασκευή 18/8 έως και την Παρασκευή 25/8/2023.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση των κενών θέσεων μελών της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), με την ιδιότητα Συμβούλων Εκπαίδευσης και Διευθυντών/ντριών ή εκπαιδευτικών Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοπούμε ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 88634/2023 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση των κενών θέσεων μελών της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), με την ιδιότητα Συμβούλων Εκπαίδευσης και Διευθυντών/ντριών ή εκπαιδευτικών Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.».

Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Με τη λήξη του διδακτικού έτους  2022-2023 ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αρμοδιότητάς μας, ότι:

  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  που υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης, δεν θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 21-6-2023.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  που είχαν αποσπαστεί από την σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης σε άλλη σχολική μονάδα εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης την Τετάρτη 21-6-2023 σε συνεννόηση με τον Διευθυντή / Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας οργανικής τους.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  που είχαν αποσπαστεί από την σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης  σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. μπορούν να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη Διεύθυνσή μας την Τετάρτη 21-6-2023.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  που μετατέθηκαν στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας από άλλο ΠΥΣΠΕ - ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ αναλαμβάνουν υπηρεσία αυτοπροσώπως στα Γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Β’ Αθήνας  (Κηφισίας 18 – 2ος Όροφος) την Τετάρτη 21-6-2023. Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν μετατεθεί στη Δ/νση ΠΕ Β’ Αθήνας από ΠΥΣΠΕ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ δύνανται να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη Διεύθυνσή μας.
  • Οι εκπαιδευτικοί που παρέμειναν στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας επειδή παραμένουν έως την λήξη του σχολικού έτους (31-08-2023) στη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους δεν θα κάνουν αναφορά ανάληψης υπηρεσίας την Τετάρτη 21-6-2023.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π  οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας, ανατροφής παιδιού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αδείας θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη Διεύθυνσή μας, την Τετάρτη 21-6-2023.
  • Οι εκπαιδευτικοί καθώς και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς έως 31-08- 2023, θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στις σχολικές τους μονάδες την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)