Joomla Free Template by FatCow Hosting

Αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών ΤΠΕ στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ. αρίθμ. πρώτ. Φ478.6/34/43127/Α2/11-3-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα «Αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών ΤΠΕ στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης».

Επισυναπτόμενα:

 Εφαρμοστική Εγκύκλιος

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ αριθμ. πρωτ. 45482/Δ2/16-3-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με  το οποίο καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να σχεδιάσουν την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 δραστηριότητες υπό τον γενικό τίτλο «Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό».

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση - 2016

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ. αρίθμ. πρώτ. Φ16/41495/Δ2/9-3-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα «Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση - 2016».

Ανοικτή Επιστολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την παιδεία

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016
Σας κοινοποιούμε Ανοικτή Επιστολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη για τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την παιδεία, η οποία απευθύνεται στους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων της χώρας.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, για την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016

Σας κοινοποιούμε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη για την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναγνώσουν το μήνυμα την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

6 Μαρτίου - Πανελλήνια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ συγκέντρωσε τα βιβλία που αφορούν στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό και τα οποία έστειλαν οι δημιουργοί ή οι εκδότες τους. Φέτος, η αφίσα τυπώθηκε με την ευγενική χορηγία της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης.

                                                  

Ενημέρωση για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ αριθμ. πρωτ. 31652/Ε2/24-02-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ», το ενημερωτικό δελτίο για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας, καθώς και τη σχετική αίτηση, για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ανωτέρω εξετάσεις.

Επισυναπτόμενα:

 Ενημερωτικό Δελτίο

 Αίτηση

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τους Πρόσφυγες

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016

Σας κοινοποιούμε μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη για τους Πρόσφυγες. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Πρόσκληση στη Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (2 Μαρτίου 2016)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Προσκαλούνται τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήναςστα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας (Ανάφης & Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο Αττικής), στις 2 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00, προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε..

Επισυναπτόμενα:

Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αθήνας

8o Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016
Σας κοινοποιούμε την πρόσκληση, του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, για το 8ο Συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα με θέμα «Tο «τι» και το «πως» στην αγωγή, στη διδασκαλία, στην έρευνα, και στη μάθηση: ακούω και ξεχνώ - βλέπω και θυμάμαι- κάνω και καταλαβαίνω».

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)