Joomla Free Template by FatCow Hosting

ekdiloseis4

espa icon2016

PARAITHSEIS ICON

 ORIA SXOLEIWN

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι,

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Οι πολίτες θα αποστέλλουν τα σχετικά αιτήματά τους στην ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Σε επείγουσες περιπτώσεις που θα προκύψει ανάγκη για αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2132105742, 2132105743, 2132105744, προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού και αφού η υπηρεσία σταθμίσει το επείγον του θέματος.

Με τους ίδιους ως άνω τρόπους θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας  καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών»

Ευρωπαϊκή διάκριση για το 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και το 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Ειρήνη Παπαδοπετράκη

 Tα σχολεία 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό STEM Discovery Campaign 2021, στην κατηγορία STE(A)M IT Competition for Primary schools, με το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό σενάριο "Technology to prevent Earthquakes, Safe Cities for all".

Η εκστρατεία STEM Discovery Campaign 2021 αποτελεί μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνει η κοινότητα εκπαιδευτικών Scientix και προσκαλεί  οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια και λέσχες νέων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να εγκαινιάσουν  τη σταδιοδρομία και τις σπουδές τους στους τομείς του STEM.

Στόχος του εκπαιδευτικού σεναρίου ήταν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία (Technology for Good) για την έγκαιρη ανίχνευση ενός σεισμού και την άμεση ενημέρωση του πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό, προγραμμάτισαν τα BBC micro:bit τους (υπολογιστές μεγέθους τσέπης) να λειτουργούν ως σεισμογράφοι και να παράγουν ένα ηχητικό αλλά και ένα οπτικό σήμα συναγερμού συμπεριλαμβάνοντας έτσι και τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης ή ακοής. 

Το σενάριο επιμελήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Λάσκαρη Γεωργία, Σταυρούλα Σκιαδά και Ειρήνη Παπαδοπετράκη και εφαρμόστηκε στο 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "Micro Circuits for Mega Solutions" 2020-2021. 

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Roula Petropoulou

 Σας κοινοποιούμε  πρόσκληση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του ΥΠΑΙΘ για το σχολικό έτος 2021-22.

Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4188/10-09-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 111525/ΓΔ4/09-09-2021 KΥΑ με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022».

ΦΕΚ - Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ΦΕΚ σχετικά με την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα την ημέρα του αγιασμού στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις μαθητές/τριες και στους γονείς/κηδεμόνες.

 Για να δείτε το μήνυμα της Υπουργού πατήστε εδώ.

Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111145/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111089/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Περισσότερα Άρθρα...