Joomla Free Template by FatCow Hosting

ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022 - Γνωστοποίηση Δημοσίευσης ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022 δημοσιεύτηκε η υπ. αριθ. ΓΠ οικ. 360/06-01-2022 ΚΥΑ με θέμα: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας “Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγήςκαι Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών,φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτουςκατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης τουκορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους” (Β΄ 4187), όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Γ.Π.οικ./66036/21.10.2021 (Β΄4960)».

Για να διαβάσετε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

08-01-22 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση δωρεάν self test

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τους προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση μεταξύ Δήμων και φαρμακοαποθηκών  για την προμήθεια την Κυριακή, ώστε την Κυριακή ή τη Δευτέρα πρωί το αργότερο στις 07.00 να διατεθούν στους μαθητές.

 

Ανακοίνωση σχετικά με την προμήθεια self-tests

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Παρακαλούνται οι Διευθυντές που δεν διαθέτουν προμήθειες self-tests στις σχολικές τους μονάδες να προσέλθουν στη Διεύθυνση ΠΕ Β’ Αθήνας (Κηφισίας 20) την Κυριακή 9-1-2022 και ώρα 12.00-15.00 μ.μ για να προμηθευτούν, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν εξαιρετικές περιπτώσεις μαθητών που δεν βρήκαν self-tests στα φαρμακεία για την Δευτέρα 10-1-2022.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές Διευθυντή Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Karta Christmas

 

 

Διαδικτυακή Επιμορφωτική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Αγαπητές/οί εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης,

Σας προσκαλούμε στη Διαδικτυακή Επιμορφωτική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture» (https://www.teachers4europe.eu/el/),  που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών από τη Διεύθυνση  ΠΕ Β΄ Αθήνας και τους Ambassadors του προγράμματος της Β΄ Αθήνας, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:00 - 14:30.

Οι εισηγήσεις θα είναι στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά. Ωστόσο, θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας:

https://forms.gle/Bx5V3HDZ16c21TwFA

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο σύνδεσμος της διαδικτυακής ημερίδας είναι:

https://minedugr.webex.com/minedugr/j.php?MTID=m9ae46e252f53f0b1e1f6bc1b253bf58b

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (με live streaming) μέσω της υπηρεσίας Ζωντανών Μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο ακόλουθο link:

https://video.sch.gr/live/scheduled

 

Αποχαιρετισμός Συναδέλφου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021

Με βαθειά οδύνη, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας πληροφορηθήκαμε την απώλεια της εξαιρέτου συνεργάτιδος  εκπαιδευτικού Σέντη Χανιαδάκη, που έφυγε από τη ζωή, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η δασκάλα και εικαστικός υπηρέτησε για πολλά χρόνια, σε σχολεία της περιοχής του Αμαρουσίου και της Κηφισιάς, καθώς και  σε σχολεία της περιοχής των Καλυβίων Αττικής, ως εκπαιδευτικός και Διευθύντρια.

Έβλεπε, πάντα το επάγγελμά της, ως λειτούργημα, ανταποκρινόμενη, με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, στις καθημερινές δυσκολίες. Είναι αισθητή η απουσία της και δυσαναπλήρωτο το κενό, που αφήνει.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Ας αναπαυθεί η ψυχή της, εν ειρήνη!

Οδηγίες σχετικά με αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν.4440/2016)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του β’ κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2021 στην ιστοσελίδα του: www.apografi.gov.gr. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στην, με αρ.πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/892/οικ.21602/17.11.2021 (ΑΔΑ:9ΠΨΤ46ΜΤΛ6-ΕΓΠ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, έως και 28/11/2021.

Διευκρινίσεις για το EDUPASS

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Επειδή στην υπηρεσία μας έχουν υποβληθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία της νέας πλατφόρμας edupass, όπου γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test, σας παρακαλούμε να ενημερωθείτε από τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://edupass.gov.gr/Edupass_SCH_FAQs_v1.0_31102021.pdf

 Σας κοινοποιούμε επίσης το με αριθμό πρωτ. 140791/3-11-2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS».

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα. 

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. 

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους. 

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Ανακοινοποίηση - Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 86 του ν. 4547/2018).

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και συμπληρώθηκε με το άρθρο 111 του ν. 4842/2021 (ΦΕΚ 190 Α΄) καλούνται:

α) τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) που έχουν ενταχθεί στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Γ1΄ των κλάδων ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών όπως δημοσιεύθηκαν αναμορφωμένοι στο ΦΕΚ 1271/Γ΄/13-8-2020 και των κλάδων ΠΕ23-Ψυχολόγων και ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών όπως δημοσιεύθηκαν αναμορφωμένοι στο ΦΕΚ 586/Γ΄/12-3-2021 της 2ΕΑ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ,

β) τα μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που έχουν ενταχθεί στον τελικό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Γ2΄ του κλάδου ΔΕ01-ΕΒΠ όπως δημοσιεύθηκε αναμορφωμένος στο ΦΕΚ 364/Γ΄/22-2-2021 της 1ΕΑ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ και

γ) οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ87.02-Νοσηλευτικής που έχουν ενταχθεί στον τελικό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α΄ της 2ΓΕ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1694/Γ΄/28-7-2021 σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 109 του ν. 4842/2021 (ΦΕΚ 190 Α΄)

να υποβάλουν αίτηση, μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) (https://opsyd.sch.gr/) για πρόσληψη ως αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για το διδακτικό έτος 2021-2022 σε:

  • σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ή ομάδες σχολικών μονάδων για τα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ
  • Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ)

από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021. 

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)