Joomla Free Template by FatCow Hosting

ekdiloseis4

espa icon2016

PARAITHSEIS ICON

 ORIA SXOLEIWN

 

Διοργάνωση Μαθητικής Αναδάσωσης στις 25 Φεβρουαρίου 2016

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

O Σ.Π.Α.Π. και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν ακόμη μία μαθητική αναδάσωση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10 πμ. στο Πεντελικό, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του, με το Δασαρχείο Πεντέλης, με τη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ. Η δενδροφύτευση στοχεύει να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Δείτε την αφίσα εδώ

Πρόσκληση Στελέχωσης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Τομέα Παιδείας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες της σε προσωπικό και προβαίνει σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με μετακίνηση ή απόσπαση υπαλλήλων με σχέση εργασίας μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου από Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - 9 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου #SID2016, η δράση #eSafetyLabel (βλ. σχετικά άρθρα πατώντας εδώ) του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) γιορτάζει 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας.

Επτά μέρες πριν τη SID 2016, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί έξι σχολείων με χρυσή και αργυρή ετικέτα ανέλαβαν να μοιραστούν από ένα σχέδιο μαθήματος για τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο καθένας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάταξη

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ΄αριθμ΄ πρωτ. 2/1202/0004/8-1-2016 έγγραφο του Τμήματος Β΄ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ανακοίνωση - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γ.Λ.Κράτους Υπουργείου Οικονομικών».

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου-4 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελεί μια ευκαιρία για την  Ένωση για τον Παγκόσμιο Ελέγχο του Καρκίνου (UICC), τα μέλη της και το κοινό να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση με στοχευμένες, τοπικά προσαρμοσμένες και πραγματοποιήσιμες ενέργειες που θα μειώσουν την επιβάρυνση που προκαλεί ο καρκίνος.

Λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ την 4η Φεβρουαρίου (και της πιθανής διαδήλωσης) η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα (Γωνία Ερμού και Νίκης). Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ.

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων- 2 Φεβρουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016

H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου.

Στη χώρα μας, βασει της σύνθήκης Ραμσάρ, προστατεύονται δέκα υγρότοποι: Δέλτα Έβρου, οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος και οι γύρω λιμνοθάλασσες, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα Νέστου, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, το Δέλτα των ποταμών Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο Νομό Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης για τον αειμνηστο εκπαιδευτικο Γιώργο Αννόπουλο

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Σας κοινοποιούμε την πρόσκληση του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου για την εκδήλωση μνήμης προς τιμην του αείμνηστου εκπαιδευτικού Γιώργου Αννόπουλου η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Επισυναπτόμενα:

Πρόσκληση

Πρόσκληση στη Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ (26 Ιανουαρίου 2016)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016
Προσκαλούνται τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Β' Αθήναςστα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας (Ανάφης & Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο Αττικής), στις 26 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ.

Επισυναπτόμενα:

Πρόσκληση προς τα μέλη του Διευρυμένου Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αθήνας

Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου «Ο Περικλής» - Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» διοργανώνει ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 από 9.00 π.μ. έως 1.30 μ.μ. στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

«Πρόγραμμα Εισαγωγής Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού σε Δημοτικά Σχολεία για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία» ΑΠ 1,2,3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Το έργο είχε ως στόχο την προμήθεια και τον εξοπλισμό 1022 Δημοτικών Σχολείων, ως εξής:

Εξοπλίστηκαν 198 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), με ένα κινητό εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο λειτουργεί ως κινητή τάξη, για όλα τα μαθήματα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, δομημένη καλωδίωση, τοπικό δίκτυο για τη σύνδεση των Η/Υ με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και τα λογισμικά λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες, δηλαδή 174 μονοθέσια, 426 διθέσια και 224 τριθέσια δημοτικά σχολεία εξοπλίστηκαν με έναν φορητό υπολογιστή και τον σχετικό εξοπλισμό (λογισμικά λειτουργίας, τοπικό δίκτυο, απαραίτητη δομημένη καλωδίωση).

Ο συνολικός π/υ του έργου ανέρχεται σε 2.522.227,62 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).