Joomla Free Template by FatCow Hosting

ekdiloseis4new

espa el

PARAITHSEIS ICON

 ORIA SXOLEIWN

 stop_bulling.png

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ANAPLIROTES.GOV.GR

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Σας ενημερώνουμε ότι η πλατφόρμα anaplirotes.gov.gr θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 16.00 για την αποδοχή της σύμβασης από μέρους των αναπληρωτών.

«Αποχαιρετισμός» συναδέλφου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Με βαθιά οδύνη, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας πληροφορηθήκαμε την απώλεια της εξαίρετης εκπαιδευτικού, δασκάλας του 6ου Δ.Σ. Βριλησσίων, Σαρρή Γεωργίας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, καθώς και στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, όπου υπηρέτησε το λειτούργημά της μέχρι το τέλος. Είναι αισθητή η απουσία της και δυσαναπλήρωτο το κενό, που αφήνει.

Ας αναπαυθεί η ψυχή της, εν ειρήνη.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μας μαθητές,

Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί,

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη αισιοδοξία, με δημιουργική διάθεση και με στόχο ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο.

Το σχολείο και φέτος θα έχει σημαντικές καινοτομίες, όλες σχεδιασμένες για να εξασφαλίσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για τα παιδιά μας, ένα πιο σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας, ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους.

Οι μαθητές μας θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε καινοτόμα προγράμματα, όπως το νέο ολοήμερο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι με αντικείμενα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, καθώς και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία όπως διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής, που θα εγκατασταθούν σταδιακά στα σχολεία όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το σχολικό περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο συνεργατικό, με τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα, που θα υποστηρίζει και θα ενθαρρύνει κάθε νέο εκπαιδευτικό, και τον Ενδοσχολικό Συντονιστή, που θα συντονίζει το εκπαιδευτικό έργο της σχολικής μονάδας και θα συνεπικουρεί το έργο του διευθυντή, με την καλύτερη δυνατή στελέχωση, με τους νέους μόνιμους διορισμούς, οι οποίοι αγγίζουν συνολικά τους 25.000 τα τελευταία δύο χρόνια. 

Το σχολικό περιβάλλον γίνεται και πιο ασφαλές και υποστηρικτικό, με το πρόγραμμα ΦΙΛΙΑ για πρόληψη, εκπαιδευτική προσέγγιση, αντιμετώπιση και προστασία παιδιών και εφήβων από κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού. 

Η φετινή χρονιά είναι οργανωμένη νωρίτερα από ποτέ, αφού ήδη είναι γνωστές οι ημερομηνίες-ορόσημα, όπως η λήξη των τριμήνων/τετραμήνων και του διδακτικού έτους και το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων.

Αγαπητά μας παιδιά, 

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε εσάς, με την ευχή να αξιοποιήσετε όλα τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά κυρίως τη φαντασία σας, τις ικανότητές σας, τα ταλέντα και τις κλίσεις σας, ώστε να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε, να χαρείτε τη σχολική χρονιά, να διδαχθείτε αλλά και να διδάξετε, αφού κι εμείς οι μεγαλύτεροι μαθαίνουμε διαρκώς από εσάς και μας κάνετε υπερήφανους.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στους υψηλούς στόχους σας!

Νίκη Κεραμέως

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 2/ΠΕΠΠΣ/29-8-2022 Απόφασης της Π.Ε.Π.Π.Σ. Αττικής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε την με αριθμ.πρωτ. 5/ΠΕΠΠΣ/11-9-2022 Απόφαση τροποποίησης της υπ’ αριθ. 2/ΠΕΠΠΣ/29-8-2022 Απόφασης της Π.Ε.Π.Π.Σ. Αττικής με θέμα «Κύρωση αξιολογικών πινάκων κατάταξης ανά κλάδο και ειδικότητα τοποθετούμενων και μη τοποθετούμενων εκπαιδευτικών για την πλήρωση λειτουργικών κενών στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) Αττικής με απόσπαση διάρκειας ενός (1) διδακτικού έτους, για το έτος 2022-2023»

Εγκύκλιοι λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε τις εγκυκλίους λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4695/07-09-2022 δημοσιεύτηκε η υπ. αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50908/07-09-2022 ΚΥΑ με θέμα: «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022 - 2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους».

Συμπληρωματικές αποσπάσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε συμπληρωματικές αποσπάσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2022-2023, συμπληρωματικές αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2022-2023 και τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2022-2023

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σύμφωνα με την Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας με αριθμ,πρωτ. 1101238/Ε2/17-8-2022 οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α' 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α' 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω.».
Κατά συνέπεια, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διορίστηκαν με τις Υ.Α. 98236/Ε1/4-8-2022 (ΦΕΚ 1928/Γ΄/16-08-2022), 98260/Ε1/4-8-2022 (ΦΕΚ 1929/Γ΄/16-08-2022) και 98266/Ε1/4-8-2022 (ΦΕΚ 1930/Γ΄/16-08-2022) και εμπίπτουν στις ως άνω κατηγορίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 19-08-2022 μέχρι 23-08-2022 και ώρα 15:00.

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων – Λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας ανακοινώνει τις κενές λειτουργικές θέσεις Σχολικών Μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, έτους 2022-2023 και καλεί τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν δήλωση προτίμησης συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, όπως περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες των κενών θέσεων, από  Τετάρτη 17-8-2022  μέχρι και Τετάρτη 24-8-2022 και ώρα 15.00.

Οι δηλώσεις προτίμησης  θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το σχετικό e-mail θα έχει ως θέμα: ΠΤΝ_ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ_ΟΝΟΜΑ_ΕΠΩΝΥΜΟ (π.χ. ΠΤΝ_ΠΕ70_ΙΩΑΝΝΗΣ_ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνημμένα:

Οι προσωρινές τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε προηγούμενη ανάρτηση στο δικτυακό μας τόπο.

Ανάληψη Υπηρεσίας και Ορκωμοσία Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών έτους 2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Καλούνται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης ΠΕ Β' Αθήνας να προσέλθουν στα γραφεία μας (Κηφισίας 20 και Γκύζη, Μαρούσι), προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία και να ορκιστούν, από την Τετάρτη 17-8-2022 έως και την Τρίτη 23-8-2022 και ώρες 10.00 - 14.00 μ.μ.

Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν έχοντας τα δικαιολογητικά για το διορισμό τους, καθώς και εκτυπωμένες και συμπληρωμένες τις Αιτήσεις και τις Υπεύθυνες Δηλώσεις (τα έντυπα υπάρχουν σε προηγούμενη ανάρτησή μας), αφήνοντας κενό στην ημερομηνία και την υπογραφή τους, σε φάκελο, στον οποίο θα έχουν αναγράψει το ονοματεπώνυμό τους. 

Στο φάκελο υποβολής των δικαιολογητικών θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα σχετικά δικαιολογητικά για όσους επικαλεστούν οικογενειακή κατάσταση, συνυπηρέτηση, εντοπιότητα, ασθένεια. Συγκεκριμένα, για την μοριοδότηση αυτών των κριτηρίων, σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν οι προσωρινές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων, απαιτούνται τα ακόλουθα:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του τελευταίου 3μήνου - (μόνο για έγγαμους ή/και με τέκνα) (δυνατότητα έκδοσης από τη διαδικτυακή πύλη gov.gr) Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος (άνω των 18 ετών και κάτω των 25 ετών) απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης (τελευταίου 3μήνου).
  • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας για όσους/ες εκπαιδευτικούς είναι δημότες τουλάχιστον από διετίας σε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα (δυνατότητα έκδοσης από τη διαδικτυακή πύλη gov.gr).
  • Βεβαίωση Συνυπηρέτησης

Για όσους/ες εκπαιδευτικούς έχουν σύζυγο:

α) δημόσιο υπάλληλο ή υπάλληλο ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ή υπάλληλο του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, βεβαίωση ότι υπηρετεί οργανικά εντός ορίων δήμου που ανήκει στην περιοχή διορισμού,

β) που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, βεβαίωση εργοδότη και ένσημα όπου αποδεικνύεται ότι εργάζεται τα δύο τελευταία χρόνια εντός ορίων δήμου που ανήκει στην περιοχή διορισμού και είναι ασφαλισμένος

γ) ελεύθερο/η επαγγελματία, βεβαίωση του ασφαλιστικού του/της φορέα ότι εργάζεται τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια εντός ορίων δήμου που ανήκει στην περιοχή διορισμού και είναι ασφαλισμένος. Όπου ο ασφαλιστικός φορέας δε χορηγεί βεβαίωση για την απόδειξη συνυπηρέτησης λόγω οφειλής εισφορών, γίνονται δεκτές υποβληθείσες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ των τελευταίων δύο ετών.

  • Πιστοποιητικό αναπηρίας του/της υποψηφίου/ας ή του/της συζύγου ή τέκνου από ΚΕΠΑ σε ισχύ.

Η προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ΠΔ 154/1996 (ΦΕΚ Α’115), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 του ΠΔ 144/1997 (ΦΕΚ Α`127). 

Όλοι οι νεοδιόριστοι υποχρεούνται να κάνουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης το Νοέμβριο όταν εκδοθεί η εγκύκλιος των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Συνημμένα:

ΦΕΚ Γ 1929 16-8-2022

ΦΕΚ Γ 1930 16-8-20221818

 Απόφαση 98266/Ε1

 Απόφαση 98260/Ε1

Περισσότερα Άρθρα...