Joomla Free Template by FatCow Hosting
×

Προειδοποίηση

The form #11 does not exist or it is not published.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-3 Δεκεμβρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-3 Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

 

Πρόσκληση στα Σχολεία Αττικής για την Τελετή Αφής & Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας-ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ 2016

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. Φ6/1603/192441/Δ1/26-11-2015 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προσκαλεί τα σχολεία του Νομού Αττικής την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας από τις 12 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Η ώρα προσέλευσης για τα Σχολεία είναι 10.30 το αργότερο (πέρας προσέλευσης επισήμων 11.30).

Διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο Out of Eden Learn υπό την αιγίδα του ΙΕΠ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του Διεθνούς επιμορφωτικού σεμιναρίου "Out of Eden Learn", το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΙΕΠ. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 4ης και 24ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σας προσκαλούν στο Επιστημονικό Σεμινάριο με Διεθνή Συμμετοχή για την επίσημη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και της Ψηφιακής Κοινότητας: “Out of Eden Learn” της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:30 στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35 Πειραιάς).

Επισυναπτόμενα:

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 12:00 μμ, συγκεντρωνόμαστε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και «Περπατάμε για το κλίμα» προς τη Βουλή, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Μία μέρα (29 Νοεμβρίου) πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), το κίνημα Avaaz και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς ενώνουν τις φωνές τους με τις εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών από όλο τον κόσμο στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς 2015

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στις  27-28-29 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00 – 22:30 στην αίθουσα προβολών του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.(Πατρών 11- 13 Ν. Κηφισιά).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν διακριθεί  σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Κάθε ημέρα θα υπάρχουν δυο ζώνες προβολών, η πρώτη 17.00 – 19.30 κι η δεύτερη 20.00 – 22.30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών εδώ.

Διαδικτυακά σεμινάρια για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. 188464/Δ2/23-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο γνωστοποιείται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση με Σύνεση» θα υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτά μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν έως 27-11-2015 τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://synmesyn.sch.gr

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ? 27 Νοεμβρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. Φ20.2/180321/Δ2/10-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο μας ενημερώνει ότι η 27η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει στον εορτασμό της.

Σημειώνεται ότι εφέτος η Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχει γενικό τίτλο «κι’ αν ήσουν εσύ;», είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη σχετικά με την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού στις 20 Νοεμβρίου.

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους. Η Σύμβαση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πολωνικής κυβέρνησης και της UNICEF, υιοθετήθηκε ομόφωνα απο τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμ. 1989 και τέθηκε σε ισχύ το 1990. Μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα επικυρώθηκε το 1992 (ΦΕΚ 192/2.12.92).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην εικόνα.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Συνήγορος του Παιδιού δημιούργησε ένα κουίζ για μικρούς και μεγάλους! Μπορείτε να κάνετε το κουίζ με τις 26 δηλώσεις (μαζί με τα παιδιά σας ή, αν είστε εκπαιδευτικοί, με τους μαθητές σας) και να ελέγξετε  πόσο καλά γνωρίζετε  τα δικαιώματα των παιδιών!

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)