Joomla Free Template by FatCow Hosting

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την απαρχή του «Έπους του Σαράντα», μίας ένδοξης ιστορικής περιόδου αντίστασης των Ελλήνων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, στο φασισμό και το ναζισμό. Μιας ιστορικής περιόδου στρατιωτικών θριάμβων και θυσιών, σθεναρής άρνησης του ελληνικού λαού να υποταχθεί στις δυνάμεις της βίας.

Ήταν ένας μεγαλειώδης αγώνας που ακόμη εμπνέει, που καθοδηγεί ως σήμερα και προκαλεί δέος και σεβασμό για τους προγόνους μας και τα ιδανικά που υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου, ώστε να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, σε μία Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αισιόδοξη και υπερήφανη.

Οι δραματικές συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έπληξαν κάθε πτυχή της ζωής των λαών που ενεπλάκησαν σε αυτόν, και δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη και την εκπαίδευση της χώρας μας. Στα χρόνια της κατοχής η εκπαίδευση είχε διακοπεί ή υπολειτουργούσε στην πλειονότητα των περιοχών της χώρας ενώ σε άλλες ελεγχόταν από τις κατοχικές δυνάμεις, σε μία απόπειρα γλωσσικής και πολιτισμικής αλλοίωσης.

Σχολικά κτίρια, εξοπλισμός και υποδομές καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς, κατεδαφίσεις ή επιτάξεις. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους αντιμετώπιζαν πείνα, ένδεια βασικών αγαθών και ανθρώπινες απώλειες, ενώ εκπαιδευτικοί συνέβαλαν στον αγώνα κατά του κατακτητή και σε πολλές περιπτώσεις σφράγισαν τον αγώνα αυτό με την ίδια τους τη ζωή.

Η ζοφερή κατάσταση της εκπαίδευσης στα χρόνια του Πολέμου δεν έκαμψε το ηθικό των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όσο λαμπρό ήταν το παράδειγμα των δασκάλων και η αφοσίωσή τους στην πρόοδο των μαθητών και των μαθητριών τους, αντίστοιχα θαυμαστή ήταν και των παιδιών η αποφασιστικότητα να μορφωθούν. Ήταν η πεποίθηση μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι η πρόσβαση στη γνώση θα έφερνε την υλοποίηση των ελπίδων για ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπητά μας παιδιά,

Η Παιδεία μας πάντοτε αποτέλεσε την ηλιαχτίδα μέσα σε σκοτεινούς καιρούς, μία ελπίδα ότι η επόμενη γενιά θα δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο από ό,τι η προηγούμενη. Χάρη στο εξαιρετικό μας εκπαιδευτικό προσωπικό, καλλιεργούμε αξίες ανθρωπισμού και διδάσκουμε αδιάλειπτα το παρελθόν, για ένα καλύτερο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας  καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών»

Ευρωπαϊκή διάκριση για το 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και το 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

 Tα σχολεία 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας διακρίθηκαν στον διαγωνισμό STEM Discovery Campaign 2021, στην κατηγορία STE(A)M IT Competition for Primary schools, με το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό σενάριο "Technology to prevent Earthquakes, Safe Cities for all".

Η εκστρατεία STEM Discovery Campaign 2021 αποτελεί μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνει η κοινότητα εκπαιδευτικών Scientix και προσκαλεί  οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια και λέσχες νέων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να εγκαινιάσουν  τη σταδιοδρομία και τις σπουδές τους στους τομείς του STEM.

Στόχος του εκπαιδευτικού σεναρίου ήταν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία (Technology for Good) για την έγκαιρη ανίχνευση ενός σεισμού και την άμεση ενημέρωση του πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό, προγραμμάτισαν τα BBC micro:bit τους (υπολογιστές μεγέθους τσέπης) να λειτουργούν ως σεισμογράφοι και να παράγουν ένα ηχητικό αλλά και ένα οπτικό σήμα συναγερμού συμπεριλαμβάνοντας έτσι και τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης ή ακοής. 

Το σενάριο επιμελήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Λάσκαρη Γεωργία, Σταυρούλα Σκιαδά και Ειρήνη Παπαδοπετράκη και εφαρμόστηκε στο 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "Micro Circuits for Mega Solutions" 2020-2021. 

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Roula Petropoulou

 Σας κοινοποιούμε  πρόσκληση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του ΥΠΑΙΘ για το σχολικό έτος 2021-22.

Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4188/10-09-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 111525/ΓΔ4/09-09-2021 KΥΑ με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022».

ΦΕΚ - Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ΦΕΚ σχετικά με την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα την ημέρα του αγιασμού στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις μαθητές/τριες και στους γονείς/κηδεμόνες.

 Για να δείτε το μήνυμα της Υπουργού πατήστε εδώ.

Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111145/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111089/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)