Joomla Free Template by FatCow Hosting

ekdiloseis4

espa icon2016

PARAITHSEIS ICON

 ORIA SXOLEIWN

 

Διαδικτυακό Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης B΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00 – 20:30, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ -ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΙΣΩΝ ΕΣΠΑ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2021

 Σε συνέχεια των νέων έκτακτων μέτρων για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού αναστέλλεται έως 28/2/2021 η παραλαβή –παράδοση συμβάσεων αναπληρωτών φάσεων Α’ έως Γ’ και η παραλαβή αφισών ΕΣΠΑ. Σε περίπτωση όμως επιτακτικής ανάγκης παραλαβής της σύμβασης από κάποιον αναπληρωτή, θα γίνεται η επίδοση κατόπιν ραντεβού (μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Παρακαλούμε από αύριο, 11/2/2021 να προσέρχονται στη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ μόνο οι Εκπρόσωποι των Σχολικών Μονάδων που έχουν προσληφθέντες αναπληρωτές κατά τη Δ’ ΦΑΣΗ, με ημερομηνίες ανάληψης 1/2/21 & 2/2/2021, καθώς και 9/2 & 10/2/2021 και δεν έχουν προσκομίσει τον πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά πρόσληψης. Για τον τρόπο κατάθεσης φακέλων των επικείμενων προσλήψεων ΠΔΕ-covid, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε για τη  συνεργασία.

Διαδικασία και Δικαιολογητικά πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών ΕΕΠ ΚΛΑΔΟΥ 87.02-Νοσηλευτικής (σε θέσεις ΠΕ25)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021

Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της υπ’ αρ. 10934/Ε4/29-1-2021 ειδικής πρόσκλησης κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες ΠΕ & ΔΕ και της (συνημμένης) υπ’ αρ. 14645/Ε4/8-2-2021 υπουργικής απόφασης, εφιστούμε την προσοχή σας, για την πρόσληψή σας σε σχολικές μονάδες της ΔΠΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ, στα εξής:

 1. Θα πρέπει να αναλάβετε υπηρεσία στις σχολικές μονάδες τοποθέτησής σας από την Τρίτη 9/2/2021 έως και την Τετάρτη 10/2/2021 (επισυνάπτεται πράξη ανάληψης).
 2. Την ημέρα που θα κάνετε ανάληψη στο σχολείο είναι πολύ σημαντικό να σταλεί από το email του σχολείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., το απογραφικό δελτίο (επισυνάπτεται) συμπληρωμένο με όλα τα στοιχεία (και ΑΜΚΑ απαραιτήτως) αυθημερόν και το αργότερο έως τις 12.00. Αν δεν σταλεί αυθημερόν δεν μπορούμε να καταχωρήσουμε την πρόσληψη στην ΕΡΓΑΝΗ. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να το υπενθυμίσετε στους Διευθυντές/-ντριες, Προϊστάμενους/-ες και να σιγουρευτείτε ότι το έστειλαν.
 3.  Τα δικαιολογητικά σας (επισυνάπτεται κατάσταση δικαιολογητικών και τα αντίστοιχα έντυπα-αιτήσεις προς συμπλήρωση) θα τα καταθέσετε σε φάκελο Α4 με λάστιχο, ως εξής:

  -σε μία διαφάνεια το πρωτότυπο απογραφικό δελτίο, η ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο ,η υπεύθυνη δήλωση, και όλα τα προσωπικά στοιχεία (αποδεικτικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ΑΜ ΙΚΑ, φωτοτυπία ταυτότητας, πρωτότυπες βεβαιώσεις παθολόγου και ψυχίατρου, φωτοτυπία του λογαριασμού Εθνικής τράπεζας)

  -σε δεύτερη διαφάνεια θα βάλετε όλα τα τυπικά προσόντα διορισμού κατά περίπτωση (πτυχίο, ξένες γλώσσες κλπ). Επιπλέον των αναφερομένων στην κατάσταση θα πρέπει να καταθέσετε άδεια άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/επισκέπτη υγείας και ταυτότητα μέλους του οικείου συλλόγου σε ισχύ

  -σε τρίτη διαφάνεια θα βάλετε την αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας με τις σχετικές βεβαιώσεις και τα ένσημα, την αίτηση για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού και το αντίγραφο του τίτλου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης , εφόσον έχετε παιδιά.

 4. Η σύμβασή σας με οδηγίες συμπλήρωσης και τη διαδικασία παράδοσης/παραλαβής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθεί στη Διεύθυνση το αργότερο έως 16/2/2021.


Συνημμένα:

 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΕΣΠΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ

 ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΗΣΗΣ

 ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΟΧΕΙΑΣ

Συμπληρωματική πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 73, εκπαιδευτικοί Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης, για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2021

Σας κοινοποιούμε την  υπ' αριθμ. 12396/Η2/2-2-2021 πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με Συμπληρωματική πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 73, εκπαιδευτικοί Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης, για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας για την κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορωνοϊού COVID-19 (άρθρο 35 του ν. 4722/2020 (ΦΕΚ 177 Α΄), κατά το σχολικό έτος 2020-2021

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 2-2-2021 μέχρι 7-2-2021 και ώρα 23.59.

Πρόσκληση σε σεμινάριο με θέμα «Γίνομαι η αλλαγή: Λιγότερα Πλαστικά Μίας Χρήσης»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να συνεργαστεί με τους/τις Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ημαθίας και Ρεθύμνου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, Λακωνίας και Σερρών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη για τη διοργάνωση διαδικτυακού σεμιναρίου στις 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 17:30-20:15, με θέμα: Γίνομαι η αλλαγή: Λιγότερα πλαστικά μίας χρήσης

 • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 46 του ν. 4692/2020)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε εφαρμογή των διατάξεων του  άρθρου 46 «Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.» του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) καλεί με την αριθ. 10934/Ε4/29-1-2021 (ΑΔΑ: ΡΧΝΛ46ΜΤΛΗ-Μ77) ειδική πρόσκληση τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν ενταχθεί στους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Γ1΄και Γ2΄ των αριθ. 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, όπως αναμορφώθηκαν και ισχύουν, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κλάδους ΠΕ87.02-Νοσηλευτικής που έχουν ενταχθεί στον προσωρινό πίνακα κατάταξης Α΄ της 2ΓΕ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ (σύμφωνα με το άρθρο 165 του ν. 4763/2020-ΦΕΚ 254 Α΄) να υποβάλουν αίτηση μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) (https://opsyd.sch.gr/) για πρόσληψη ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για το σχολικό έτος 2020-2021 σε:

 • συγκεκριμένες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης
 • Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ)
 • σχολική μονάδα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης

από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «ΝΟΣΟΣ COVID – 19 ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής, σε συνέχεια της συνεργασίας τους, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα για τις / τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, και  τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων περιοχής ευθύνης μας,  με τίτλο: «ΝΟΣΟΣ COVID – 19 ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», την Παρασκευή 05/02/2021 και ώρες 18:00-20:30.

 • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σεμινάριο εξ αποστάσεως με τίτλο «Διαπολιτισμικός διάλογος με αφορμή έννοιες του περιβάλλοντος: μια πολιτιστική και περιβαλλοντική προσέγγιση στην τάξη, αξιοποιώντας το Αλφαβητάρι της ζωής»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021

 H Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Υπεύθυνους της Διεύθυνσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Διαπολιτισμικός διάλογος με αφορμή έννοιες του περιβάλλοντος: μια πολιτιστική και περιβαλλοντική προσέγγιση στην τάξη, αξιοποιώντας το Αλφαβητάρι της ζωής», την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρες 18.00-20.30.

 Εγκύκλιος

Πρόσκληση μόνιμων εκπ/κών Π/βάθμιας & Δ/βάθμιας Εκπ/σης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στις Περ/κές Δ/νσεις Π/βάθμιας & Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αττικής & Κεντρικής Μακεδονίας για να οριστούν Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχολικό έτος 2020-2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2021

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στο Κέντρο Φιλοξενίας ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ και στη Δομή Φιλοξενίας ΣΙΝΤΙΚΗΣ, Ν. Σερρών αντίστοιχα, να υποβάλουν αίτηση από 29-12-2020 μέχρι 13-01-2021 και ώρα: 15:00.

Επισυναπτόμενo:

  Πρόσκληση

Έναρξη δράσης ?Ταχύρρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση?

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιανουάριος 2021

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε σύμπραξη με οκτώ (8) φορείς (Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΙΤΥΕ-Διόφαντος), προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε ενέργειες για την υλοποίηση της δράσης, η οποία αφορά στην ταχύρρυθμη επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών) Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

1η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Μητρώο Επιμορφωτών: από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 έως Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται στην ιστοσελίδα https://t4e.sch.gr/ και συγκεκριμένα στο υποσύστημα Μητρώου Επιμορφωτών https://registry-t4e.sch.gr/, εντός του οποίου βρίσκεται διαθέσιμη η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής.

 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταχύρρυθμη επιμόρφωση, πατήστε εδώ.
 • Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.