Joomla Free Template by FatCow Hosting

Τροποποιημένα Γεωγραφικά Όρια των Σχολικών Μονάδων

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015

neo Σας κοινοποιούμε τα τροποποιημένα γεωγραφικά όρια των Σχολικών Μονάδων των παρακάτω  Δήμων:

check         Αγίας Παρασκευής  (Αποφάση Δ/νσης, Πρακτικό ΔΕΠ)

check         Αμαρουσίου (Αποφάση Δ/νσης, Πρακτικό ΔΕΠ)

check          Νέας Ιωνίας (Αποφάση Δ/νσης, Πρακτικό ΔΕΠ)

check          Χαλανδρίου (Αποφάση Δ/νσης, Πρακτικό ΔΕΠ)

check         Νηπιαγωγείων Λυκόβρυσης-Πεύκης (Αποφάση Δ/νσης, Πρακτικό ΔΕΠ)

όπως διαμορφώθηκαν κατόπιν προτάσεων των αντίστοιχων Δήμων.

Επισημαίνεται ότι στο Δήμο Πεντέλης δεν υπάρχει μεταβολή στα γεωγραφικά όρια των σχολικών μονάδων.

Για τους υπόλοιπους Δήμους αρμοδιότητας της Δ/νσης Π.Ε. Β? Αθήνας, θα ενημερωθείτε μόλις κοινοποιηθούν στην Υπηρεσία μας οι προτάσεις των αντίστοιχων ΔΕΠ.  

Συμμετοχή των Νηπιαγωγών στην Πράξη «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015

Κοινοποιούμε την υπ'αριθμ. πρωτ. 2688/04-05-2015pdf εγκύκλιο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων  του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με την οποία, σε συνέχεια της υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού», μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Πράξεις και την επιμόρφωση, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60 και 61 και τα νηπιαγωγεία.

Οι Σχολικές Μονάδες Προσχολικής Αγωγής που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Πράξεις, μπορούν να συστήσουν Ομάδα Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ) μέχρι τη Δευτέρα 12-05-2015, με συνεδρίαση και πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας και με τη συμμετοχή των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Στην ιστοσελίδα http://stop-bullying.sch.gr/admin οι Σχολικές Μονάδες Προσχολικής Αγωγής θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 15-05-2015 να:

checkδηλώσουν τον ή τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στην ΟΔΠ του σχολείου τους

checkδηλώσουν τη μη συμμετοχή του σχολείου τους στη δράση

 

«Έγκριση υλοποίησης της δράσης ασφάλειας στο νερό: "Ασφαλής Ελλάδα"-15 Μαΐου »

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015

Κοινοποιούμε το υπ'αριθμ. πρωτ. Φ15/69242/Δ1/04-05-2015word έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται η υλοποίηση της δράσης «Ασφαλής Ελλάδα-15 Μαΐου» που αφορά στην ασφάλεια στο νερό από την Ελληνική Ομοσπονδία  Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας  στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας την 15η Μαΐου 2015.

Επισημαίνεται  ότι η δράση είναι προαιρετική και θα πραγματοποιηθεί  χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία των σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων.

 

«Έγκριση υλοποίησης της δράσης ασφάλειας στο νερό: "Ασφαλής Ελλάδα"-15 Μαΐου » (2)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015

neo Κοινοποιούμε το υπ'αριθμ. πρωτ. Φ15/69242/Δ1/04-05-2015word έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται η υλοποίηση της δράσης «Ασφαλής Ελλάδα-15 Μαΐου» που αφορά στην ασφάλεια στο νερό από την Ελληνική Ομοσπονδία  Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας  στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας την 15η Μαΐου 2015.

Επισημαίνεται  ότι η δράση είναι προαιρετική και θα πραγματοποιηθεί  χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία των σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων.

Διεξαγωγή έρευνας με θέμα «Ψηφιακά παιχνίδια σε συσκευές κινητής τεχνολογίας»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. 60521/Δ1/16-04-2015pdf  έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με έρευνα που διεξάγουν στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας με θέμα «Ψηφιακά παιχνίδια σε συσκευές κινητής τεχνολογίας», το Εργαστήριο Πληροφορικής του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. 

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε μαθητές της Δ?, Ε? και ΣΤ? τάξης οι οποίοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες προκειμένου να ψυχαγωγηθούν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής (ΤΠΕ) σε τμήματα των ανωτέρω τάξεων, εφόσον το επιθυμούν όπως διαθέσουν μία διδακτική ώρα ανά τμήμα ώστε να υποστηρίξουν τους μαθητές, προκειμένου να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο

Η ηλεκτρονική φόρμα του ερωτηματολογίου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://goo.gl/GgUXvu και θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Παρασκευή 22-Μαΐου-2015. Οι Διευθυντές των ανωτέρω σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που θα υποστηρίξουν τους μαθητές προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη συμμετοχή.

Για να δείτε το ερωτηματολόγιο πατήστε edo.

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολικών μονάδων Α/θμιας και Δ/βάθμιας εκπαίδευσης στο έργο «Ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ρατσισμού»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015
Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ1/391/50337/Δ1/26-03-2015word έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολικών μονάδων Α/θμιας και Δ/βάθμιας εκπαίδευσης στο έργο 1.2.β/13 «Ευαισθητοποίηση των  μαθητών για θέματα ρατσισμού» στο πλαίσιο του «Ετήσιου προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου  Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών».

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τις σχολικές μονάδες  απευθείας στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας:  26510 05883/05878  καθημερινά 9:30-14:30 και μέχρι τις  03/04/2015.  

 Συνημ.: Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςword του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Ενημέρωση για τις «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015
Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ16/552/49585/Δ1/26-03-2015  έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τις «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» που διοργανώνονται σε όλους τους Δήμους της χώρας από 23 Μαρτίου 2015 έως 31 Μαΐου 2015

 

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος ?Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους ?-το 2015»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ14/464/39816/Δ1/10-03-2015 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος με ομαδικές εργασίες που θα περιγράφουν το πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τα Δικαιώματά τους, μετά από τη σχετική κατανόηση του θέματος , με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και αποσταλεί στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.

Όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί και κάθε μαθητής ξεχωριστά θα λάβουν από τη UNICEF και το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. έπαινο. Τα έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διοργανώσει η UNICEF ενώ τα καλύτερα θα βραβευτούν.

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Π.Ε. της χώρας, όπως διευκολύνουν τη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι προαιρετική. Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτεται έντυπο με σχετικές οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

 

 

Έκλειψη ηλίου 20ης Μαρτίου 2015-ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

 Σας διαβιβάζουμε έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ.7/614/46510/Δ1/19-03-2015 της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την έκλειψη ηλίου της Παρασκευής, 21ης Μαρτίου 2015 :


 Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού  εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ? όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

 Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης. 

 Όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας  για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.

 Διευκρινίζεται ότι τα Νηπιαγωγεία που εφαρμόζουν κλασσικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους και τα νήπια θα αποχωρήσουν την προκαθορισμένη ώρα αποχώρησης δηλαδή από τις 12.15 έως τις 12.30. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που αποχωρούν με το πέρας της πέμπτης ώρας (12:25).

Επιμορφωτική Ημερίδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Σας κοινοποιούμε το αρ. πρωτ. 533Η/2015/19-03-2015 έγγραφο του ΚΕΔΔΥ Β' Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί Π.Ε και Δ.Ε εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Παράλληλη Στήριξη) σε Επιμορφωτική Ημερίδα, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ, με θέμα:

«Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη και αναπηρία»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26-03-2015 και ώρα 9:00 έως 14:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής (οδός Κουντουριώτη και Νεότητος). Παρακαλούμε, με ευθύνη των Διευθυντών/ Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων, να λάβουν γνώση ενυπόγραφα οι εκπαιδευτικοί των Παράλληλων Στηρίξεων, των οποίων η συμμετοχή στην ημερίδα είναι υποχρεωτική.

 

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)