Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Αφυπηρέτηση Σχολικών Συμβούλων της Περιφέρειάς μας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014

Σε μια σεμνή και εγκάρδια αντάμωση, οι Σχολικοί Σύμβουλοι με την παρουσία και του Διευθυντή Εκπαίδευσης, τίμησαν τη Σχολική Σύμβουλο της 29ης Περιφέρειας κ.Μαυρομμάτη Θεοδώρα και τη Σχολική Σύμβολο Προσχολικής Αγωγής της 2ης Περιφέρειας κ. Καπέλου Αικατερίνη, για την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Υπηρέτησαν με ζήλο, δοτικότητα και κατάθεση ψυχής την εκπαίδευση , τίμησαν το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου με το επιστημονικό κύρος, την εργατικότητα και τη καθημερινή παρουσία τους στα σχολεία, κοντά και δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό. Τις ευχές μας να είναι γερές, χαρούμενες και δημιουργικές και ένα μεγάλο αυθεντικό ευχαριστώ για την προσφορά τους στην εκπαίδευση.

100_1001
100_1004
100_1014
1/3 
start stop bwd fwd

Ευχετήρια κάρτα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να μεγεθύνετε την κάρτα με τις ευχές της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Πατήστε για μεγέθυνση

Κάλαντα Χριστουγέννων στη Διεύθυνση

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Με την επίσκεψη των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και της Ελληνικής Παιδείας, η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας γέμισε σήμερα παιδικές φωνούλες που έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Πάρι Βεντήρη και στο προσωπικό της Διεύθυνσής μας. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε καλές γιορτές και καλή πρόοδο!

 

Πατήστε για μεγέθυνση Πατήστε για μεγέθυνση

Ο Π. Βεντήρης, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σ. Κεδίκογλου, όρισε το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Πάρι Βεντήρη, Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

 

Πατήστε για μεγέθυνση

 

Τα υπόλοιπα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, είναι τα εξής:

  1. Μερκούρης Στυλιανός, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  2. Παπαχρήστος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  3. Θεοδωρακόπουλος Ιωάννης , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
  4. Τσιάντης Ιωάννης, Επιστημονικός Υπεύθυνος της «Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου».
  5. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  6. Γκιόκα Σοφία, Δικηγόρος-Ειδική Συνεργάτης του υφυπουργού Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου.

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Σε ανακοίνωσή του, ο Δ/ντής Εκπαίδευσης κ. Πάρις Βεντήρης, ευχαριστεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊσταμένες των Σχολικών Μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης για φιλοτέχνηση χριστουγεννιάτικων θεμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δημιουργών των μαθητών, ήταν η Δευτέρα 16-12-2013 και ότι δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε άλλα έργα αποσταλούν μετά την ημερομηνία αυτή.

Πρόσκληση Δ/ντών-ντριών Δημοτικών Σχολείων σε Συνάντηση Εργασίας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. πρωτ. 13166/24-10-2013 έγγραφο του Δ/ντή Π.Ε. Β' Αθήνας, κ. Πάρι Βεντήρη, μετά την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (μετατάξεις, τροποποιήσεις, ενστάσεις, αποσπάσεις), καλούνται οι Δ/ντές-ντριες των Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητας του Π.Υ.Σ.Π.Ε Β? Αθήνας σε συνάντηση εργασίας με θέμα:

 

«Προγραμματισμός, Οργάνωση και Αποτίμηση των νέων δεδομένων για τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων»


Η συνάντηση εργασίας θα γίνει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 π.μ ? 13:00 μ.μ στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος-πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην Τ.ΥΠ.Ε.Τ.), οδός Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, τηλ. 210-6095505.

Ο χάρτης της συνάντησης (άλλαξε η προτεινόμενη διαδρομή λόγω έργων):

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Ανάληψη υπηρεσίας μεταταχθέντων εκπαιδευτικών βάσει του ΦΕΚ 1186/17-10-2013

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Σας κοινοποιούμε το ΦΕΚ 1186/17-10-2013 , στο οποίο δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση των μετατάξεων-ενστάσεων-ανακλήσεων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Καλωσορίζουμε τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας και τους καλούμε να παρουσιαστούν από σήμερα Παρασκευή 18-10-2013 και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21-10-2013 στα σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΙΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ

Οριστικοποίηση Λειτουργικών Κενών ανά Ειδικότητα στο Survey

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. πρωτ. 12448/16-10-2013 έγγραφο του Δ/ντή Π.Ε. Β' Αθήνας, κ. Πάρι Βεντήρη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν εντός της ημέρας τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων κατά ειδικότητα στο πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα, παρακαλούνται οι Δ/ντές-Δ/ντριες των ΔΣ να ενημερώσουν και να επικαιροποιήσουν άμεσα από την Καρτέλα Ε, τα πεδία Ε1 και Ε2, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνει καμία τοποθέτηση εκπαιδευτικού στη σχολική τους μονάδα.

Στην ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα (Dropbox) του σχολείου έχει σταλεί η απεικόνιση του Survey όπως είναι αυτή τη στιγμή και επομένως πρέπει άμεσα οι Δ/ντές-Δ/ντριες να ενημερώσουν για το πώς παρουσιάζονται τα κενά της σχολικής τους μονάδας κατά ειδικότητα και ταυτόχρονα να ενημερώσουν το Survey για τα νέα δεδομένα ή να επιβεβαιώσουν τα υπάρχοντα.

Αποδέσμευση Αποσπασμένων Εκπαιδευτικών που ανήκουν στο ΠΥΣΠΕ Β? Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. πρωτ. 12257/14-10-2013 έγγραφο του Δ/ντή Π.Ε. Β' Αθήνας, κ. Παρασκευά Βεντήρη, εφιστάται η προσοχή στους Δ/ντές-Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων του ΠΥΣΠΕ Β? Αθήνας ότι σύμφωνα και με τις Υπουργικές Αποφάσεις των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων, κανείς εκπαιδευτικός δεν αποχωρεί από τη σχολική μονάδα που υπηρετεί εάν πρώτα δεν αντικατασταθεί. Παρακαλούμε με ευθύνη των Δ/ντών ?Δ/ντριών να λάβουν γνώση ενυπόγραφα του παρόντος εγγράφου όλοι οι εκπαιδευτικοί και κυρίως όσοι έχουν αποσπαστεί με οποιαδήποτε διαδικασία και σε οποιονδήποτε φορέα απόσπασης.

Επικαιροποίηση των Λειτουργικών Κενών - Ωρών στο Σύστημα Καταγραφής Survey

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013

Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. πρωτ. 11867/07-10-2013 έγγραφο του Δ/ντή Π.Ε. Β' Αθήνας, κ. Παρασκευά Βεντήρη, καλούνται οι Δ/ντές-Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων να ενημερώσουν άμεσα το Σύστημα Καταγραφής-Survey για όλα τα νέα δεδομένα του σχολείου τους και κυρίως το πεδίο Ε (Λειτουργικά Κενά), τις καρτέλες Ε1 και Ε2 (για όλες τις ειδικότητες-ΠΕ70, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ18-32 και ΠΕ19-20). Η ενημέρωση πρέπει να γίνει μέχρι την Τρίτη 8/10/2013 στις 14:00 μ.μ. (αφού ληφθούν υπόψη και όλες οι τελευταίες τοποθετήσεις), γιατί το σύστημα θα αποτυπώσει κεντρικά τα δεδομένα και σε περίπτωση μη ενημέρωσης ή λανθασμένης καταχώρησης θα αποδώσει τις κατά νόμον (βλ. την υπ?αριθμ. 132524/Δ1/25-10-12 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ) προβλεπόμενες ευθύνες και κυρώσεις.

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Τοποθετήσεις Υπεραρίθμων

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Οι τοποθετήσεις των υπεραρίθμων θα γίνουν το απόγευμα, δεδομένου ότι πρέπει να γίνει εκ νέου διασταύρωση από το σύστημα καταγραφής Survey, λόγω των οδηγιών που περιγράφονται στο υπ' αριθμ. πρωτ. 125334/Γ1/9-9-2013 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων οφείλουν και πρέπει ΑΜΕΣΑ (μέχρι τις 12:00 σήμερα) να επικαιροποιήσουν για τις όποιες αλλαγές στο Survey, διότι, όπου αυτό δεν γίνεται σωστά, έχουν οι ίδιοι την ευθύνη για τις ελλείψεις και τα πλεονάσματα που καταγράφονται στις Σχολικές τους Μονάδες.

Συμπλήρωση Φόρμα Στοιχείων Επικοινωνίας από τους Μεταταχθέντες Εκπ/κούς Ειδικοτήτων στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

 

Παρακαλείται η παρακάτω μεταταχθείσα στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας εκπ/κός ειδικότητας ΠΕ06:


Επίθετο

Όνομα

Κωδικός Ειδικότητας

ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗ

ΣΟΦΙΑ

ΠΕ06



να συμπληρώσει ΑΜΕΣΑ τη ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο σύνδεσμο:

http://www.dipevath.gr/index.php?option=com_forme&fid=7

 

Επιστολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2013-2014

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

patiste edwΔιαβάστε την επιστολή που απευθύνει ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας, κ. Πάρις Βεντήρης, στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς 2013-2014, πατώντας πάνω στο σύνδεσμο: Επιστολή Διευθυντή Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11, ΚΑΙ ΠΕ19-20 ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Καλωσορίζουμε τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν από τη Δ/θμια Εκπ/ση, στη μεγάλη και φιλόξενη εκπαιδευτική οικογένεια της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Με τους περισσότερους από εσάς, έχουμε ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν και γνωρίζουμε το δέσιμο που υπάρχει στο ενιαίο της εκπαίδευσης. Με αίσθηση καθήκοντος, ξεπερνάμε τις δυσκολίες, πικρίες και αστοχίες της διοικητικής γραφειοκρατίας και του παραλογισμού που βιώνουμε όλοι.

 

Τα παιδιά και τα σχολεία, μάς χρειάζονται. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προσδοκία, η νέα γενιά να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Θέλουμε αυτό το ταξίδι να είναι όσο το δυνατόν πιο απάνεμο και δημιουργικό, με καινοτομίες και ιδέες, με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συμπόρευσης, και θα το πετύχουμε!

 

Εμείς στη Διεύθυνση, προσπαθούμε να απλουστεύσουμε τη γραφειοκρατία και τη χρονοβόρα τηλεφωνική επικοινωνία, υιοθετώντας πιο άμεσους τρόπους επικοινωνίας, όπως αυτός της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών από την ιστοσελίδα μας. Γι αυτό, παρακαλείστε θερμά να την επισκέπτεστε καθημερινά, στο σύνδεσμο www.dipevath.gr.

 

Στην προσπάθεια αυτή και μέχρι την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων, θεωρούμε χρήσιμο να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, σχετικά με τα ζητήματα που πιθανόν προκύψουν. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε μέχρι την Κυριακή 1-9-2013 το αργότερο, να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη φόρμα που διατίθεται στο σύνδεσμο:

http://www.dipevath.gr/index.php/component/forme/?fid=7.

 

Μέσα από τις δυσκολίες, εμείς θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εκπαίδευση και τους μαθητές μας. Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά!

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΙΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ

 

Στατιστικά Στοιχεία των Μεταθέσεων εντός του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας - 2013

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων 2013, κατά την οποία αιτήθηκαν βελτίωση οργανικής θέσης ή οριστική τοποθέτηση συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, προχωρήσαμε σε μια πρώτη στατιστική ανάλυση των δεδομένων, από την οποία προέκυψαν οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σας παρουσιάζουμε στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό σημείωμα:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ

Συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013

Με την απόφασή του με αρ. πρωτ. 15885/Γ1/5-2-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΥΙ9-ΑΜΛ) , ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θ. Παπαθεοδώρου, αποφάσισε τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, μέλος της οποίας ορίστηκε κι ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας, κ. Πάρις Βεντήρης.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)