Joomla Free Template by FatCow Hosting

Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας Αγωγής Υγείας σε Συλλόγους Διδασκόντων για την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-19

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Σας κοινοποιούμε το υπ' αρ. πρωτ. 8223/18-01-2019 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις σε ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2018-2019.
 
Επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων για εκπαιδευτική επίσκεψη σε ΚΠΕ γίνεται αποκλειστικά μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας  https://tinyurl.com/epkpe1819 
 

Πρόσκληση συμμετοχής σε Συναντήσεις Συνομιλιών για την υποστήριξη της υλοποίησης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, με την μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης, «Το ταξίδι...στο Όνειρο... συνεχίζεται».

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, προσκαλεί σε Συναντήσεις Συνομιλιών τους/τις εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσής μας, που έχουν εκπαιδευτεί στην Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης, την περσινή και την τρέχουσα σχολική χρονιά, από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια με τίτλο "Αθήνα, ανοιχτό βιβλίο"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (διά των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας (διά των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) διοργανώνουν ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Αθήνα, ανοιχτό βιβλίο», την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, και ώρες 16:15-20:15, στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Καλλισπέρη 1 (στάση Μετρό Ακρόπολη). Η ημερίδα εντάσσεται στον επιμορφωτικό κύκλο του τοπικού Σχολικού Δικτύου «Βλέμμα στην Πόλη».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Διοργάνωση Α΄ Κύκλου Σεμιναρίων με θέμα "Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ " του Κέντρου Παιδαγωγικής Υγιεινής.

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019
 Σας ενημερώνουμε για τον  Α΄ Κύκλο Σεμιναρίων για Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  που διοργανώνει το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, για την πιλοτική εφαρμογή της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ με θέμα: «Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Οι Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 25/01/2019 και ώρα 14.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. και την Παρασκευή, 15/02/2019 και ώρα 14.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. , στο χώρο του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Ηπείρου 17, Μουσείο-Αθήνα.

Επισυναπτόμενα:

  Έγγραφο

  Πρόγραμμα Ημερίδας

 


 

Υιοθέτηση του Καταστατικού Χάρτη της Γης (Εarth Charter) από εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε σύνδεση με τους 17 Στόχους για την Αειφόρο Ανάπτυξη μέχρι το 2030 της UNESCO

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

 Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα (The Earth Charter Hellas) (http://www.earthcharterhellas.edc.uoc.gr) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2018-2019 υποστηρίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την υιοθέτηση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη της Γης (Earth Charter) από εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Σχολικό Έτος 2018-2019

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
Σας κοινοποιούμε την υπ' αρ. πρωτ. 212004/Δ7/7-12-2018 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2018-2019.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προγραμμάτων είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018Η αίτηση και φέτος θα συμπληρωθεί και θα υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά μέσω των παρακάτω υπερσυνδέσμων.
 

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Ρητορική και Εικαστική Τέχνη: Μια συνομιλία με άρωμα γυναίκας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

          «Ρητορική και Εικαστική Τέχνη: Μια συνομιλία με άρωμα γυναίκας»

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας σε Συλλόγους Διδασκόντων για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

  Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το

Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με
βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την
πρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry)
στην Σχολική Κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτική συνάντηση γνωριμίας με το πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Τέχνη για όλους»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με  το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση για 20 εκπαιδευτικούς, με θέμα το πρόγραμμα:

                                                                        «Τέχνη για όλους»

Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε ειδικά σχολεία ή τμήματα ένταξης των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, και ώρες 16:30 - 19:00, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι (Στ. Μετρό Ευαγγελισμός ή Σύνταγμα). 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)