Joomla Free Template by FatCow Hosting

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-18

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017
Σας κοινοποιούμε το υπ' αρ. πρωτ. Φ.16Α/ΜΚ/205575/Δ1/24-11-2017 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις σε ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2017-2018.
 
Επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων για εκπαιδευτική επίσκεψη σε ΚΠΕ γίνεται αποκλειστικά μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/kpe1718
 
Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσής μας πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήριο Αγωγής Υγείας «Το Παπάκι πάει...» σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνουν 8ωρο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με θέμα: «Το Παπάκι πάει...».

Το «Παπάκι πάει...» αποτελεί ένα πρωτότυπο υλικό πρωτογενούς πρόληψης, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ για το σχολικό έτος 2017-2018, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (μαθητές της Α΄τάξης Δημοτικού).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης «Σωπαίνω, ψιθυρίζω, μιλάω, φωνάζω. Έχω τον λόγο μου!» - Προβολή ταινίας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί  ψηλαφισμοί  για ένα σχολείο της κοινότητας» και Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων  Αττικής, ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης με τίτλο:

                                      «Σωπαίνω, ψιθυρίζω, μιλάω, φωνάζω. Έχω τον λόγο μου!».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες 16:00-19:45  στην αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς.https://goo.gl/maps/ABFAHjFu1u82 (Ιουλιανού,κοντά  στον σταθμό ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε  εδώ.

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για το υλικό πρόληψης «Ο Ναβίντ, ο Φερεϋντούν, ο Μελάκ και τ? άλλα παιδιά - Ένας οδηγός για την ευαισθητοποίηση μικρών μαθητών / μαθητριών στο ζήτημα των ταξιδιών φυγής με τη χρήση εικονογραφημένων βιβλίων»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Πολύβουλος», διοργανώνουν εκπαιδευτικό εργαστήρι - συνάντηση γνωριμίας με το υλικό πρόληψης «Ο Ναβίντ, ο Φερεϋντούν, ο Μελάκ και τ? άλλα παιδιά - Ένας οδηγός για την ευαισθητοποίηση μικρών μαθητών / μαθητριών στο ζήτημα των ταξιδιών φυγής με τη χρήση εικονογραφημένων βιβλίων» για εκπαιδευτικούς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Όρια - Δύναμη- Διαχείριση Συγκρούσεων» σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο 10 ωρών, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ/νσης  Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με  τίτλο: «Όρια - Δύναμη- Διαχείριση Συγκρούσεων».

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου στις 8-9 Δεκεμβρίου 2017 με θέμα: ?Αρχιτεκτονική και Περιβάλλον?

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης B? Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετέχει στη διοργάνωση του σεμιναρίου του Κ.Π.Ε. Λαυρίου με θέμα «Αρχιτεκτονική και Περιβάλλον». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του Κ.Π.Ε. και στην πόλη του Λαυρίου στις 8-9/12/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε δείτε τα συνημμένα έγγραφα.

 Yπ? αρ. πρωτ. 69/Φ3/6-11-2017 του Κ.Π.Ε. Λαυρίου.

 Yπ? αρ. πρωτ. 12102/07-11-2017 της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας.

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Σχολικό Έτος 2017-2018

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017
Σας κοινοποιούμε την υπ' αρ. πρωτ. 188142/ΓΔ4/2-11-2017 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2017-2018.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προγραμμάτων είναι η Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017Η αίτηση και φέτος θα συμπληρωθεί και θα υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά μέσω των παρακάτω υπερσυνδέσμων.
 

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-Προοπτικές συνεργασίας με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , διοργανώνουν ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-

Προοπτικές συνεργασίας με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, και ώρες 5.30 - 7.30 μμ, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε  εδώ.

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τη θαλάσσια ρύπανση

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

 Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, B΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο 15 διδακτικών ωρών για 120 εκπαιδευτικούς των 7 Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: ?Αργοσαρωνικός, η θάλασσά μας- το παρόν και το μέλλον της» στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2017 στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δείτε τα συνημμένα έγγραφα

Συνημμένα

 Γενικές Πληροφορίες

 Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Σκέφτομαι? εκφράζομαι? επικοινωνώ? : Καλλιεργώντας τις προφορικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των μαθητών»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) διοργανώνουν για τους εκπαιδευτικούς σεμινάριο τριών τρίωρων συναντήσεων με θέμα:

«Σκέφτομαι? εκφράζομαι? επικοινωνώ? : Καλλιεργώντας τις προφορικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των μαθητών»

που θα πραγματοποιηθούν στο 3ο-4ο  Δ. Σ. Νέου Ψυχικού (Καραθεοδωρή και Ουράνη 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106715210 & 2106710275, πρόσβαση από μετρό, σταθμός Εθνική Άμυνα), κατά τις ώρες 16:45-20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής και τις θεματικές ενότητες δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)