Joomla Free Template by FatCow Hosting

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας για την αξιοποίηση της μεθόδου της Επίγνωσης (Mindfulness) στα προγράμματα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής.

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Αξιοποίηση της  μεθόδου της Επίγνωσης (Mindfulness) στα προγράμματα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής», συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) και απευθύνεται  σε  Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσής μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να είναι  επιμορφωμένοι σε υλικά Πρόληψης και να έχουν συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια Αγωγής Υγείας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Ταξίδι?στο Όνειρο? » από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας,  σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ταξίδι?. στο Όνειρο?», συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που διοργανώνεται από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσής μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να είναι επιμορφωμένοι σε υλικά Πρόληψης και να έχουν συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια Αγωγής Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων ? Βιωματικό εργαστήριο: Από το χαρτί? στη σκηνή! «Το αγαπημένο μου βιβλίο γίνεται θεατρική παράσταση»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα ? βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, με θέμα:

                           «Το αγαπημένο μου βιβλίο γίνεται θεατρική παράσταση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, κατά τις ώρες 17:15-19:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (25ης Μαρτίου 2 και Ν. Παρίτση, τηλ. 210-6725142 πρόσβαση από μετρό, σταθμός Εθνική Άμυνα).


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας στη δράση: «Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) προτίθεται κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 να υλοποιήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση «Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση: Μειώνω τα Απορρίμματα- Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω: Στο Σχολείο μου, στη Γειτονιά μου, στην Πόλη μου». 

Για περισσότερες πληροφοφορίες δείτε το υπ' αριθμ. 10724/06-10-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β' Αθήνας.

Επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΠΕ Σικυωνίων με θέμα «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Η αξία της εκπαίδευσης στο πεδίο» στις 11-11-2017

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων και τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, Β΄ και Γ΄ Αθήνας, προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Η αξία της εκπαίδευσης στο πεδίο», στις 11 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Σικυωνίων (Κλημέντι Κορινθίας) με πεδίο δραστηριοτήτων το Δάσος Βελίνας και τις Λίμνες Στυμφαλία και Δόξα - Αρχαία Φεναιός.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για να δείτε το έγγραφο του ΚΠΕ Σικυωνίων πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Αγωγής Υγείας «Ταξίδι?στο Όνειρο? » από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Ταξίδι?. στο Όνειρο?», συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που διοργανώνεται από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις Νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας «Εδώ Νηπιαγωγείο! Μεγαλώνοντας τα παιδιά του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Αφηγήσεις και Μουσεία! Πώς εφαρμόζουμε την Τέχνη της Ιστόρησης σε μουσειακούς χώρους»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Μ. & Β. Θεοχαράκη, διοργανώνουν ημερίδα για  εκπαιδευτικούς με θέμα:

 «Αφηγήσεις και Μουσεία!  Πώς εφαρμόζουμε την Τέχνη της Ιστόρησης σε μουσειακούς χώρους»

 Αφορμές από την έκθεση του ιδρύματος Μ. & Β. Θεοχαράκη:

«Μαρία Κάλλας: ο Μύθος Ζει»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 16:30-20:30 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Μ. & Β. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 7 και Μέρλιν 1, πρόσβαση από μετρό, σταθμό ?Σύνταγμα?).

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: Χαρτογραφώντας Μαθητικές Διαδρομές στην Ευρώπη

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017
Σας ενημερώνουμε ότι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σας προσκαλούν στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώνουν στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe 2016-17 με θέμα: 

«Χαρτογραφώντας Μαθητικές Διαδρομές στην Ευρώπη»

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρες 18:00-21:00 στο Αμφιθέατρο "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" στη Λεωφ. Περικλέους 55 - Δημαρχιακό Μέγαρο Παπάγου - Χολαργού.

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η περμακουλτούρα στο σχολικό κήπο και υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά» στις 20-6-2017

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης B? Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διάρκειας τεσσάρων διδακτικών ωρών, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στην αστική φάρμα «Το Περιβόλι της Βάρης» με θέμα: «Η περμακουλτούρα στο σχολικό κήπο και υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία» στις 10-6-2017 στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Μαϊος 2017

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας προτίθεται να συμμετέχει στη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Τα μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία» το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρες 9.00-15.00. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για να δείτε το έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)