Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πέμπτη επιμορφωτική συνάντηση του Τοπικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων «Φωτογραφία-φωτογραφίες και Ιστορία-ιστορίες » « Δημιουργικοί τρόποι ολοκλήρωσης και παρουσίασης των προγραμμάτων του Δικτύου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Μαϊος 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση για τους Εκπαιδευτικούς που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων

«Φωτογραφία-φωτογραφίες και Ιστορία-ιστορίες», με θέμα:

« Δημιουργικοί τρόποι ολοκλήρωσης και παρουσίασης των προγραμμάτων του Δικτύου»

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρες 17:00-20:00 στο 3ο-4ο Δ.Σ. Νέου Ψυχικού (Καραθεοδωρή και Ουράνη 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106715210 & 2106710275, πρόσβαση από μετρό, σταθμός Εθνική Άμυνα).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο ΚΠΕ Δραπετσώνας "Η Υπεύθυνη κατανάλωση την εποχή της παγκοσμιοποίησης"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

 Το ΚΠΕ Δραπετσώνας σε συνεργασία με τα Γραφεία Υπευθύνων ΠΕ των Δ/νσεων Α/θμιας εκπ/σης Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Α΄ και Β΄ Αθήνας, και Β/θμιας εκπ/σης Β΄και Δ΄Αθήνας διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Η υπεύθυνη κατανάλωση την εποχή της παγκοσμιοποίησης», στις 19 και 20 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Αγωγής Υγείας «Ταξίδι?στο Όνειρο? » από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Ταξίδι…. στο Όνειρο…», συνολικής διάρκειας 12 ωρών,που διοργανώνεται από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις Νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας «Εδώ Νηπιαγωγείο! Μεγαλώνοντας τα παιδιά του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση» με θέμα «Βιωματικές δραστηριότητες στον Υμηττό» στις 13 Μαΐου 2017

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα «Βιωματικές δραστηριότητες στον Υμηττό» το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρες 9.30 – 15.00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Όρια - Δύναμη - Διαχείριση Συγκρούσεων»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο 6 ωρών, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με  τίτλο:

«Όρια - Δύναμη - Διαχείριση συγκρούσεων»

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

106o επιμορφωτικό σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2017

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017
 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τo Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας προτίθεται να υλοποιήσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2017 με θέμα: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Το πράσινο και το κόκκινο των πόλεων - αίτια και συμμετοχική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων». Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ. 25/17-3-2017 του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για το έγγραφο του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης πατήστε εδώ.

Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Διαφύλαξη της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευση ? Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Διαφύλαξη της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευση –

Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση «Θησείο»).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημερίδα-Τρίτη επιμορφωτική συνάντηση του Τοπικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων «Φωτογραφία-φωτογραφίες και Ιστορία-ιστορίες » Επιμορφωτική ξενάγηση στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, συνδιοργανώνει με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη επιμορφωτική ξενάγηση-παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού με αφορμή το Φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη για 30 Εκπαιδευτικούς.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρες 16:30-19:00 στο Κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο στον υγρότοπο Βουρκάρι Μεγάρων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του έργου ΕΟΧ «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων Αττικής», διοργανώνουν σεμινάριο επτά (7) διδακτικών ωρών με θέμα: «Ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων μας “μιλάει” για το παρελθόν και το μέλλον του»
Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό με δραστηριότητες στο πεδίο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 από τις 10:00 έως τις 15:00 στον υγρότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

«Χελιδονίσματα 2017» στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι στις 12/03/2017

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017

 Η Διεύθυνση Π.Ε. B΄ Αθήνας δια τoυ Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υποδέχεται την άνοιξη υποστηρίζοντας τη δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, «Χελιδονίσματα».
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ώρες 11.00 – 14.00 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» και με την υποστήριξη των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Για την αφίσα πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)