Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση Ένταξης Σχολικών Μονάδων στα Τοπικά Θεματικά Δίκτυα Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017
Σε συνέχεια της ίδρυσης και λειτουργίας των Τοπικών Θεματικών Δικτύων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, προσκαλούμε:

α) τις Σχολικές Μονάδες που υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας συναφές με τη θεματολογία του Δικτύου, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στα Δίκτυα και

β) τις Σχολικές Μονάδες που έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, εφόσον το επιθυμούν, να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους.

H συμμετοχή των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών στα Τοπικά Θεματικά Δίκτυα Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας είναι προαιρετική.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης /Δήλωσης είναι η Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ctrl Shift Save the Climate - Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 3 διδακτικών ωρών σε συνεργασία με τις Δ.Δ.Ε Β΄ και Γ΄ Αθήνας, και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 17.00 – 19.20 με θέμα: «Ctrl Shift Save the Climate - Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι (Πέλικα & Σπάρτης 1).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β' Δ/νσης Αθηνών, με τίτλο:

«ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ»

Επισυναπτόμενο:

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Ημερίδα-Δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση του Τοπικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων «Φωτογραφία-φωτογραφίες και Ιστορία-ιστορίες » Βιωματικό εργαστήριο: «Δίνουμε ζωή σε μια φωτογραφία παίζοντας θέατρο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διά της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό, θεατρικό εργαστήριο για 30 Εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Δίνουμε ζωή σε μια φωτογραφία παίζοντας θέατρο»

 Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 17:00-20:00 στο 3ο-4ο Δ.Σ. Νέου Ψυχικού (Καραθεοδωρή και Ουράνη 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106715210 & 2106710275, πρόσβαση από μετρό, σταθμός Εθνική Άμυνα).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο για την Π.Ε. MEdIES - Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία με θέμα: «Το Δώρο της Βροχής στην Πόλη»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 5 διδακτικών ωρών με τις Δ.Π.Ε. & Δ.Δ.Ε Ανατολικής Αττικής, και το Διεθνές Δίκτυο για την Π.Ε. MEdIES - Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 17.00 – 20.30 με θέμα: «Το Δώρο της Βροχής στην Πόλη». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Αχαρνών (Πτολεμαΐδος 1 & Νέζερ, Αχαρνές, τηλ. 2102404888). Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εστιασμένα στην αειφορική διαχείριση υδάτινων πόρων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Βιωματικό Σεμινάριο εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη «Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας» Δεύτερο Μέρος (1940-1989)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με αφορμή την έκθεση «Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας».

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρες 16:15-19:00, στο Κτήριο Οδού Πειραιώς 138 του Μουσείου Μπενάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

tsarouxis

Ημερίδα-Πρώτη επιμορφωτική συνάντηση του Τοπικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων «Φωτογραφία-φωτογραφίες και Ιστορία-ιστορίες

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διά της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων Καρπός (www.karposontheweb.org) και το Ηλεκτρονικό Περιοδικό για την προώθηση της ανάγνωσης (www.bookbook.gr) συνδιοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο για 30 Εκπαιδευτικούς, με θέμα:
                                                          «Φωτογραφία ? φωτογραφίες και Ιστορία-ιστορίες»

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 17:00-20:00 στο 3ο-4ο Δ.Σ. Νέου Ψυχικού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε  εδώ.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-17

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016
Σας κοινοποιούμε το υπ' αρ. πρωτ. 200064/Δ2/23-11-2016 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις σε ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2016-2017.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας:
  http://tinyurl.com/kpe1617 

Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πράκτορες του Πλανήτη», διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια».

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ .

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό εισαγωγικό διήμερο σεμινάριο με θέμα «Μεθοδολογία και Διδακτικές Τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων για την αειφορία» στις 25&26-11-2016 στο Κ.Π.Ε. Ελευσίνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και τις Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Β΄ Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει διήμερο εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 25-26/11/2016 με θέμα: «Μεθοδολογία και Διδακτικές Τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων για την αειφορία». Η αναλυτική περιγραφή και το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ. 80/7-11-2016 του Κ.Π.Ε. Ελευσίνας.

Επισυναπτόμενα:

Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 10135/7-11-2016  της Διεύθυνσής μας

Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 80/7-11-2016  του Κ.Π.Ε. Ελευσίνας

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)