Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο «Η διαφύλαξη της ψυχικής ανθεκτικότητας τον καιρό της συνεχιζόμενης πανδημίας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας ,  σε συνέχεια των δράσεων και παρεμβάσεων της  για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας, διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση  σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης της με τίτλο: ««Η διαφύλαξη της ψυχικής ανθεκτικότητας τον καιρό της συνεχιζόμενης πανδημίας», την Δευτέρα 30/11/2020 και ώρες 10:00-12:00.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Προπαρασκευαστικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι? Εκφράζομαι? Επικοινωνώ: Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, πρόκειται να συνδιοργανώσει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν με τους μαθητές τους στο 3ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, σε συνέχεια αντίστοιχων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος προπαρασκευαστικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι? Εκφράζομαι? Επικοινωνώ: Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου»

την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, κατά τις ώρες 18.00-20.30, μέσα από την πλατφόρμα Webex.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Για να δείτε την έγκριση διοργάνωσης πατήστε εδώ.

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια- εργαστήρια σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

  Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων-εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων περιοχής ευθύνης μας, με τις εξής θεματικές:

  1. «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών»
  1. «Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα:

            Προετοιμάζοντας το σχολείο να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις κρίσης»

  1. «Εκφοβισμός: Υποστηρίζοντας τους/τις εκπαιδευτικούς»
  1. «Κακοποίηση και παραμέληση παιδιού: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού»
  2. «Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Σχολείο και οικογένεια»

Τα σεμινάρια διαρκούν 2 ώρες και περιλαμβάνουν τόσο τη θεωρητική παρουσίαση του θέματος όσο και βιωματικές ασκήσεις και εργαστήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Πρόσκληση στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Κοντά στους Γονείς» σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

  Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει κύκλο διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης μας, με θεματικές που αναφέρονται στη βία και συγκεκριμένα:

  • Κακοποίηση ? Παραμέληση Παιδιού
  • Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός
  • Θέματα Ασφάλειας στοΔιαδίκτυο
  • Εξαφανίσεις

Επιπρόσθετα, λόγω της τρέχουσας συνθήκης της πανδημίας  COVID-19, θα ξεκινήσουμε με την θεματική ενότητα:

  • COVID-19: Φροντίζοντας τους Γονείς. Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας

.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Πρόσκληση Συνεργασίας στο Δίκτυο Σχολείων με Θέμα "Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                                                                                               Θέμα:
                 Δίκτυο Σχολείων «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» (αριθμός έγκρισης Φ.1/ΔΝ/ 23296/Δ7/17/2/2020)

   Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) θα υλοποιήσει για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων και εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ιστορία του σχολείου τους. Το πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του Μουσείου σε αυτή την κατεύθυνση (Μαθητικοί Διαγωνισμοί, Συνέδρια, Ημερίδες).
   Σκοπός να ενισχύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική ιστορία και ειδικότερα την τοπική εκπαιδευτική ιστορία, να γίνουν "ερευνητές" και να αναδείξουν την ιστορία των σχολείων που εργάζονται και φοιτούν, να μελετήσουν αρχειακό υλικό, να συλλέξουν προφορικές μαρτυρίες, να δημιουργήσουν οπτικοακουστικές εφαρμογές, να διατυπώσουν συμπεράσματα για την εκπαιδευτική ζωή στο παρελθόν, να αφυπνίσουν την εκπαιδευτική μνήμη, να αναστοχαστούν την εκπαιδευτική ζωή στο παρόν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα εκπονήσουν και να ανοίξουν το σχολείο στην κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Κουκλοπαίζουμε 2020»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α?, Γ?, Δ? Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνουν σεμινάριο εξ αποστάσεως, για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο, με τίτλο: «Κουκλοπαίζουμε 2020»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 17:30 ? 20:30 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο για το πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης της ActionAid «Αλφαβητάρι Οικονομικών»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την ActionAid διοργανώνει τετράωρο διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς των Ε΄και Στ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων περιοχής ευθύνης μας, για το πρόγραμμα  Οικονομικής Εκπαίδευσης  «Αλφαβητάρι Οικονομικών», την Δευτέρα 9/11/2020 και την Τρίτη 10/11/2020 και ώρες  18:30-20:30.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσκληση σε διαδικτυακές ενημερωτικές συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο «Ο Παιδίατρος πάει στο Σχολείο: ερωτήσεις και απαντήσεις στον καιρό της πανδημίας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής διοργανώνει κύκλο δίωρων διαδικτυακών συναντήσεων σύνδεσης και ενδυνάμωσης για τις τους Δ/ντές ?Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων, τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και τους Yπευθύνους Covid-19  των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης μας, με τίτλο: «Ο Παιδίατρος πάει στο Σχολείο: ερωτήσεις και απαντήσεις στον καιρό της πανδημίας».

Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος ?Εντατικολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Η πρώτη συνάντηση θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 2/11/2020 και ώρες 11:00-13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   και στο τηλέφωνο 6976606060.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 30-10-2020

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α?, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα: 

«1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 17:00-20:00, μέσω της πλατφόρμας Webex, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πρόγραμμα Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ)  «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ψηφιακό Αρχείο»,  το Ίδρυμα Λαμπράκη, τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση (ΟΙΕΕ), το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Ομάδα Έργου «Επιστήμη   και    Κοινωνία»   -  «200    Χρόνια    από    την    Ελληνική Επανάσταση» από Ιόνιο Πανεπιστήμιο με στήριξη ΕλληνικούΙδρύματος  Έρευνας  και Καινοτομίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα και τη θεματολογία πατήστε εδώ.

Eπιμορφωτική Τηλεημερίδα με θέμα: Πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να συνεργαστεί με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου και τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας, για την διοργάνωση Επιμορφωτικής Τηλεημερίδας με θέμα: Πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Η Επιμορφωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 και ώρες 18:30 - 20:30.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα βιογραφικά σημειώματα των εισηγητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)